Więzozrost obojaczykowo-barkowy....
Napisano Ponad rok temu
No i najwazniejsze, kiedy wracaliście na treningi??
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
ale po gipsie to jak powiedział mój przedmówca rehablitacja by sie przydała ale na ubezpieczalnie pewnie nie dostaniesz bo ci lekarza powie ze młody jestes i reka ci do życia jest potrzbna wiec napewno sam sobie poradzisz
polecam umiarkowanie intensywnie wszelkie cwiczenia mające na celu rozruszanie barku a najlepiej basen
nie wiem co ci powiedzieć w kwestii powrotu na treningi bo u mnie było troche inaczej po 8 tygodniach w gipsie i śrubach w kości obojczykowej na pierwszy trening poszłam po 4 miesiacach ale reka nie była sprawna nawet w 80% dziś po 6 latach też nie jest sprawna w 100%
najlepiej idz do prywatengo rehabilitanta i sie dowiedz od niego
powodzenia
Napisano Ponad rok temu
Kuzyn po mało sensownej rehabilitacji po operacji barku pożegnał się z judo w wieku 20 lat, a miał szanse coś osiągnąć.
Ogólnie stosuje się metodę stopniowego zwiększania obciążeń w ćwiczeniach stawu barkowo- obojczykowego (ruchy ramienia od poziomu w górę, przód i tył)- od wspomaganych i izometrycznych aż po te z obciążeniem.
A na później, po zakończeniu rehabilitacji, KONIECZNIE SIŁOWNIA I ODPOWIEDNIE ŻYWIENIE (preparaty z glukozaminy, zupy i wywary na kości, galaretki mięsne itd)!!! To najpweniejszy sposób wzmacniania stawów, oczywiście przy odpowiednim treningu... A już zwłaszcza stawów okolicy barkowej, gdzie zdecydowaną większość obciążeń przejmują więzadła czynne, czyli ścięgna mięśni tej okolicy.
Pozdrawiam i powodzenia!
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Corny i inne batoniki musli
- Ponad rok temu
-
Kawa
- Ponad rok temu
-
szybkostrawny zdrowy posilek przedtreningowy SW