Książki inspirujące!
Napisano Ponad rok temu
Zacznę od siebie, obecnie ksiązka która jest dla mnie ważna to Musashi Miyamoto "Księga pięciu kręgów". Oczywiście było ich duzo więcej ale pewnie wiele pozycji się powtórzy.
Napisano Ponad rok temu
cytat z pierwszej pozycji (str.75):
jak dla mnie bomba"(...) Tak więc oczyszczanie kanałów energetycznych jest w sztukach wojennych sprawa podstawową. Specjalną praktyką temu poświęconą jest tai-chi-chuan. Nic więc dziwnego, że na poziomie mistrzowskim, przy czystych kanałach, uderzenie ma moc lasera. Człowiek działa wtedy jak cyklotron przyspieszający bieg energii. "
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
widze że jesteś z tego rodzaju literaturą za pan brat ja tego nigdy nie czytałem ale na pewno ciekawa pozycja i sporo wniosła do Twojego życia
ooo tak, całkiem sporo
Napisano Ponad rok temu
Wiem, wiem - roznie bywa pod moim skalpem :peace:
Napisano Ponad rok temu
polecam! genialna ksiazka! szczegolnie ilustracje np. obrona przed szabla poprzez kopniecie w krawedz tnaca. Lub prawidlowy pad - zdjecie jest takie ze do dzis sie boje ze padajacy nie przezyl:)Dariusz Lermer " Droga Mistrzów"
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
dobra, a teraz jeszcze raz, tylko już z interpunkcją poproszę 8OFajnie, są dobre książki i nie na pewno są takie które byście polecili innym, bez względu na to co robią i takie których lepiej nie brać do ręki.
Napisano Ponad rok temu
Porwę koledze Temat i zapytam jakie książki miały wpływ na to co robicie obecnie?
"FreeBSD - Podstawy administracji systemem"
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
I, uprzedzając, wszyscy na wstepie się zgodzimy, że z ksiązek się człowiek nie nauczy, ale to nie oznacza, że nikt nic nie czyta lub nie jest w stanie z żadnej ksiązki nic mądrego wynieść.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
zawsze istnieje cos takiego jak przekaz ustny .... a czytanie forum internetowych np. Budo tez moze byc inspirujace. Faktem jest ze nie zawsze mozna sie czegos z niego nauczyc...ch.. błedow w swoim zyciu zaczyajacych sie od kozystania z sprzetu rtv phi
I nudno tez tu bywa. Chodz ostatnie temtaty na yong chunow calkiem fajnie sie czyta przy porannej kawie w pracy.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
JKD?
- Ponad rok temu
-
Szkoły Kung Fu w Rzeszowie
- Ponad rok temu
-
Wing Chun czy JKD
- Ponad rok temu