Starca pytanie tendencyjne
Napisano Ponad rok temu
Ale co mi tam - zatem
Jaki jest sens będąc Starcem zaczynać treningi aikido?
Starzec zaznacza że nie ma prawie żadnego doświadczenia z MA oprócz przygody lata temu z Choy Lee Fut, Starzec owszem zajmował się szermierką ale szablą, Starzec nie umie zrobić padu, nie trenował judo ani ju jitsu.
Ba -więcej - Starzec nawet nie umie zawiązać pasa bo nigdy taka umiejętność nie była mu potrzebna.
Zapewne usłyszę że tak i że nigdy nie jest za późno, kontynuując ze starczą upierdliwością zapytam dalej:
A który klub w Warszawie może przyjąc Starca tak aby nie był zawadą młodszym i szybszym.
Czyli - czy w którymś z klubów są treningi dla starców?
Od razu uprzedzę że Starzec umie z Google korzystać i strony klubów sobie pooglądał.
Z wyszukiwarki na forum też umie ale odpowiedzi na swoje pytanie nie znalazł.
Napisano Ponad rok temu
Niedawno LesioS wspominał o kółku geriatrycznym, które funkcjonuje w jego klubie. Ten klub to CAA w Wawie. Bardzo fajna ekipa. :-)
Pozdrawiam, h-k :-)
Napisano Ponad rok temu
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Wątpliwości miałem bo jednak wśród ćwiczących kilka miesięcy nowa łamaga może być sporą zawalidrogą.
Ale- wygląda na to że czas kupić plecionkę i spróbować.
Nb. Starzec podał wiek faktyczny przy rejestracji bo jest z dobrego rocznika 68, ale jakoś tak dziwnie Starca odmłodziło...
Może to wpływ aikido.
Napisano Ponad rok temu
Wątpliwości miałem bo jednak wśród ćwiczących kilka miesięcy nowa łamaga może być sporą zawalidrogą.
Ale- wygląda na to że czas kupić plecionkę i spróbować.
Koniecznie napisz jak już spróbujesz
Pozdrawiam, h-k :-)
Napisano Ponad rok temu
Wcześniej czy później adepci karate k-f copaeira BJJ jeżeli będą nadal chcieli mieć kontakt z matą trafią na aikido. No chyba że spoczną na laurach i zaczną nauczać, kontemplując przy tym swój powiększający się brzuch.
Tak moim zdaniem nie masz wyboru. Znam kilka osób które zaczeły ćwiczyć po 40'tce i przy odrobinie wytrwałości, czytaj lubią aikido bardziej od łojenia browara i oglądania telewizyjnego shitu (sam browar może być atrakcyjniejszy od aikido ale sie nie wyklucza) osiągają zadowalające rezultaty. Zadowalające to znaczy cieszące ich i ich nauczyciela. Innych to nie koniecznie dotyczy.
A więc miłej zabawy
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
No tak duży brzuch = duże centrum(sam browar może być atrakcyjniejszy od aikido ale sie nie wyklucza) osiągają zadowalające rezultaty. Zadowalające to znaczy cieszące ich i ich nauczyciela. Innych to nie koniecznie dotyczy.
Napisano Ponad rok temu
38 lat..., młodzieńcze, Ty mnie nie rozwalaj... Na matę i to biegusiem. :wink:Nb. Starzec podał wiek faktyczny przy rejestracji bo jest z dobrego rocznika 68, ale jakoś tak dziwnie Starca odmłodziło...
Napisano Ponad rok temu
Naprawdę, nigdy nie jest za późno choć nie raz pożałujesz że nie ćwiczysz od dzieciństwa, niestety...
Napisano Ponad rok temu
Starzec, nie chrzań tylko przychodź. Kółko geriatryczne spotyka się w dojo Ursus, Rakietników 44 we wtorek i czwartek (dzisiaj ) o godz. 20:00.Dziękuję za odpowiedzi - faktycznie widziałem posty LesioS i przymierzałem się do wizyty w CAA.
Napisano Ponad rok temu
A i tak najlepszy rocznik to 69 :twisted: Pod wieloma względami :wink:Nb. Starzec podał wiek faktyczny przy rejestracji bo jest z dobrego rocznika 68, ale jakoś tak dziwnie Starca odmłodziło...
Nb. numer mojego mieszkania to też 69...
Napisano Ponad rok temu
Myślę że we wtorek zakłócę wam spokój.
I dzięki za zaproszenie.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Przyjdź w dresie i T-shirt'cie... Do dzisiaj połowa grupy tak przychodzi.Nie mam jeszcze judogi.
Myślę że we wtorek zakłócę wam spokój.
I dzięki za zaproszenie.
Napisano Ponad rok temu
w zdrowym ciele zdrowy duch i v-versa
Napisano Ponad rok temu
Z nami cwiczyla kobieta kolo 60 tki i calkiem dobrze sobie radzila, oczywiscie bez jakichs tam mocnych rzutow, raczej rekreacyjnie
w zdrowym ciele zdrowy duch i v-versa
A to już HardCore 8)
Napisano Ponad rok temu
u nas tez jest kolko geriatryczne. na treningi dla poczatkujacych przychodzi taki jeden starszy pan (nie bede probowala okreslic jego wieku, bo a nuz widelec mu cos dodam niechcacy a on forum czytuje i bedzie wtopa) a poza tym wieksza czesc grupy tak zwanej "zaawansowanej" (czytaj: troche mniej poczatkujacej) to juz banda staruchow pod 40tke (ja na szczescie sie jeszcze nie kwalifikuje haha)
wiec ze swej strony zapraszam do budojo
Napisano Ponad rok temu
:twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:to juz banda staruchow pod 40tke
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Sezon szkoleniowy 2007 Isoyama, Fujimoto, Shimamoto, Tissier
- Ponad rok temu
-
Staż w szkocji!!!
- Ponad rok temu
-
zly nawyk
- Ponad rok temu
-
Kolejny 5 DAN w PFA
- Ponad rok temu
-
aiki opowiadanie dla dzieci (po angielsku i niemiecku)
- Ponad rok temu
-
Informacja z ostatniej chwili - Staż w Warszawie na Gwardii
- Ponad rok temu
-
Staż z Sensei Pascalem Guillemin (asystentem Ch. Tissier)
- Ponad rok temu
-
Co mi proponujecie trenować!!
- Ponad rok temu
-
Staż z Jackiem Wysockim 7. dan, Biała Podlaska 19-20.01.2007
- Ponad rok temu
-
Treningi w dwoch dojo
- Ponad rok temu