Byle nie pięścią ...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
skladasz dlon tak jakbys tzymal w niej pilke do tenisa i walisz w ucho
nawet nie tzeba duzego zamachu i kolesiowi namotasz niezle w glowie
wejsc w klinch i dokonczyc sprawe dwoma glowkami
Napisano Ponad rok temu
nie mam tego komfortu, więc pozostaje mi jedna głowa, ale słyszałem o smoku trzygłowym...
wejsc w klinch i dokonczyc sprawe dwoma glowkami
Napisano Ponad rok temu
Wiadomo ze naucza sie uderzen kantem dloni, nasada.
oraz palcami i paliczkami (tak sie to chyba nazywa)
Czy sa to praktyczne uderzenia? Moga byc zaskoczeniem podczas spraingu, walki gdy ktos tych uderzen niezna? Jakies wasze doswiadczenia , porady ?? Czekam na opinie.
tak są to praktyczne uderzenia.
podczas sparringu to ich raczej nie widzę, skoro z założenia są wykorzystywane na wrazliwe części ciała przeciwnika.
Co do porad: najpierw trrzeba przygotować ręce, a potem ćwiczyć techniki, a potem je doskonalić
Napisano Ponad rok temu
Co do porad: najpierw trrzeba przygotować ręce, a potem ćwiczyć techniki, a potem je doskonalić
Ciężko jest pzygotować odpowiednio ręce, tutaj przydaje się "chińska klawiatura" lub pompeczki aby wzmocnić palce i jakiś twardy worek do wzmocnienia kantów.
Jednakże dla mnie osobiście techniki uderzania otwartą dłonią ( z wyjątkiem "szokerów" na początku walki po to aby zdezorientować ) bądź palcami wydają się niepraktyczne.
Napisano Ponad rok temu
...hełmy antyuderzeniowe (takie nosi chyba prewencja na meczach) - uderzenie otwartą dłonią (w wykonaniu Krissa) przenosi się przez hełm na głowę (wstrząs?), jeżeli jest potężne to może łatwo znokautować mimo (jak się okazało pozornej) ochrony - już przy "kontrolnym" ciosie trafionemu uginają się kolana...
Napisano Ponad rok temu
Czy sa to praktyczne uderzenia? Moga byc zaskoczeniem podczas spraingu, walki gdy ktos tych uderzen niezna? Jakies wasze doswiadczenia , porady ?? Czekam na opinie. 8)
Ten pan ma dobre wyniki z otwartej
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Tak jak większość kobiet :wink:
Napisano Ponad rok temu
wydają się niepraktyczne.
uderzenie palcami w krtań nie wydaje mi się niepraktyczne.
Napisano Ponad rok temu
uderzenie palcami w krtań nie wydaje mi się niepraktyczne.
Uderzenia czymkolwiek w krtań nie wydają sie niepraktyczne, polecam pięść lub łokieć w klinczu. Dlaczego więc palce? Aby przypadkiem nie zadać zbyt dużych obrażeń?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
wiesh, ludzie ważący ponad kwintal już tak czasem miewają 8)nasz znajomy z forum Kriss specjalizuje sie w uderzaniu otwartymi rękami, nikt kto Go zna nie kwestionuje potwornej siły technik w Jego wykonaniu.
kiedy używasz piąchy to trzaskają kości i lecą zęby - jak nie chce sie kogoś za nadto uszkodzić to "siatkarski" strzał z otwartej jest całkiem przydatny
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
:wink: Zdarzyło mi się nie raz zebrać pierwszego strzała, coś się wtedy przestawia i oceniasz, gdy już jest po wszystkim...
Napisano Ponad rok temu
:wink: Zdarzyło mi się nie raz zebrać pierwszego strzała, coś się wtedy przestawia i oceniasz, gdy już jest po wszystkim...najlepsze jest w tym to, że nie mam wtedy wyrzutów sumienia
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Możesz dokładniej napisać, czym się ma różnić od ciosu pięścią w to samo miejsce?...Dobrze wymierzony szoker trafia na czesc policzka i oko, powodujac łzawienie, oraz wytraca z równowagi, nie stosuje się go jako alternatywe do podjęcia walki ale jako preludium to walki na pięści.
p.s. powyżej miała być Ulica, nie Ula :wink:
Napisano Ponad rok temu
efekt byl zejcia do kolan,potem odklepania to ML a zakonczylo sie na tym ze nie stosujemy tego udezenia
oczywiscie wszystko bylo w ochraniaczach (helm z krata-bo walczylismy z glowkami etc)
rekawice do mma i ochraniacze na lokcie i kolana bo byl to akordeon drill(zaczynalismy od walki na kije,potem noz,potem bez broni(z ziemia jak ktos chcial obalac) i na koncu sama ziemia)
dziala dobze
Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
przygoda ze sklepem
- Ponad rok temu
-
zuzywanie sie worka treningowego - problem i dziura
- Ponad rok temu
-
Prosze Was o ocene planu treningowego na siłowni !!!
- Ponad rok temu
-
"fighterskie ciuchy"
- Ponad rok temu
-
Materiały arhiwalne z Bruce Lee ?
- Ponad rok temu
-
Doradźcie - gdzie w Wawie cwiczyc mając 30kę na karku?
- Ponad rok temu
-
Szacunek
- Ponad rok temu
-
Maze Bag
- Ponad rok temu
-
ROZUMNY trening dla 40+ latka
- Ponad rok temu
-
Zasada 3xI (WTF?!)