Sesja, treningi i bcaa
Napisano Ponad rok temu
zaczyna mi sie za niedlugo sesja ( a nauka zaczyna sie juz teraz) i nie bede sie juz codziennie wysypial, odpoczywal chodzil sobie na obiad do chinczyka itd. wtedy kiedy bede chcial. Plan treningowy jednak chce utrzymac w miare mozliwosci nie zmieniony. Czy w takiej sytuacji jest sens brac BCAA jako pomoc w regeneracji organizmu? Czasami po wieczornych treningach jak nie mam czasu juz jesc to biore gainer.
dzieekuje za odpowiedz
pozdrawiaam
Napisano Ponad rok temu
Czytałem kiedyś w książce jakiegoś miszcza dżudo czy innego karate o sposobach na 'efektywniejszy' sen. Chodzi o to, co zrobić, żeby lepiej wypocząć np. przed zawodami, po przyjeździe późną porą dzień wcześniej, albo jak zrobić większy użytek ze snu w dzień, gdy tryb pracy do tego zmusza i nie ma opcji wyspać się w nocy.
Zna ktos jakies sposoby? Ziółka, piguły? Byle nie zbyt dewastujące...
Z tego co pamiętam- otwarte okno i sen w cieplejszej piżamce z czapką. Tylko przy tej opcji rodzina mnie morduje, bo wieje z pokoju. :wink:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
nie zawsze mam jednak na to czas
w kazdym razie jak drzemac to krotko, dla mnie maks to 30 minut ( zazwyczaj 15-20 )
jak sobie pospie dluzej to potem jestem nieprzytomny przez caly wieczor
w nocy spie 6-8 godzin
Napisano Ponad rok temu

ja na Twoim miejscu bym bral jak zamierzasz trenowac tak samo. jak troche mniej to moze zmiejsz dawke i bedzie git. pozdro
Napisano Ponad rok temu

moze lecytyne? podobno wspomaga sprawnosc umyslowa. moja glowna zasada przy nauce to lepiej sie wyspac, niz zasnac nad ksiazka :wink: zobaczymy, czy i w tym roku sie sprawdzi, bo zostalo mi 10 dni na nauke

ja jak mi sie wieczorem nie chce robic jedzenie to po prostu jem muesli z yogurtem.
Napisano Ponad rok temu

No przynajmniej jedna osoba mi odpowiedziala..No chyba tak zrobie. wiekszosc bcaa w okolicach 80-90zl kosztuje, jaka firma najlepsza?i czy brac tak jak na opakowaniu?
Napisano Ponad rok temu
budo_novocaine napisał
moze lecytyne? podobno wspomaga sprawnosc umyslowa. moja glowna zasada przy nauce to lepiej sie wyspac, niz zasnac nad ksiazka :wink: zobaczymy,
AAA mi nie chodzi o sprawnosc umyslowa, tylko o regenrowanie sie na trneingi, jak nie bede mogl jesc i spac tak jak nalezy. Jakbym wyznawal taka zasade to bym ciagle byl na 1 roku :wink:
Napisano Ponad rok temu
ps. moglem cos pojebac z tymi cenami, bo jestem zmeczony, ale w kazdym razie polecam treca

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
FaceBook
10 następnych tematów
-
Wzmacnianie kolana
- Ponad rok temu
-
trening, kontuzja....
- Ponad rok temu
-
ciągi a bóle kregosłupa...?