Sesja, treningi i bcaa
Napisano Ponad rok temu
zaczyna mi sie za niedlugo sesja ( a nauka zaczyna sie juz teraz) i nie bede sie juz codziennie wysypial, odpoczywal chodzil sobie na obiad do chinczyka itd. wtedy kiedy bede chcial. Plan treningowy jednak chce utrzymac w miare mozliwosci nie zmieniony. Czy w takiej sytuacji jest sens brac BCAA jako pomoc w regeneracji organizmu? Czasami po wieczornych treningach jak nie mam czasu juz jesc to biore gainer.
dzieekuje za odpowiedz
pozdrawiaam
Napisano Ponad rok temu
Czytałem kiedyś w książce jakiegoś miszcza dżudo czy innego karate o sposobach na 'efektywniejszy' sen. Chodzi o to, co zrobić, żeby lepiej wypocząć np. przed zawodami, po przyjeździe późną porą dzień wcześniej, albo jak zrobić większy użytek ze snu w dzień, gdy tryb pracy do tego zmusza i nie ma opcji wyspać się w nocy.
Zna ktos jakies sposoby? Ziółka, piguły? Byle nie zbyt dewastujące...
Z tego co pamiętam- otwarte okno i sen w cieplejszej piżamce z czapką. Tylko przy tej opcji rodzina mnie morduje, bo wieje z pokoju. :wink:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
nie zawsze mam jednak na to czas
w kazdym razie jak drzemac to krotko, dla mnie maks to 30 minut ( zazwyczaj 15-20 )
jak sobie pospie dluzej to potem jestem nieprzytomny przez caly wieczor
w nocy spie 6-8 godzin
Napisano Ponad rok temu
ja na Twoim miejscu bym bral jak zamierzasz trenowac tak samo. jak troche mniej to moze zmiejsz dawke i bedzie git. pozdro
Napisano Ponad rok temu
moze lecytyne? podobno wspomaga sprawnosc umyslowa. moja glowna zasada przy nauce to lepiej sie wyspac, niz zasnac nad ksiazka :wink: zobaczymy, czy i w tym roku sie sprawdzi, bo zostalo mi 10 dni na nauke
ja jak mi sie wieczorem nie chce robic jedzenie to po prostu jem muesli z yogurtem.
Napisano Ponad rok temu
No przynajmniej jedna osoba mi odpowiedziala..No chyba tak zrobie. wiekszosc bcaa w okolicach 80-90zl kosztuje, jaka firma najlepsza?i czy brac tak jak na opakowaniu?
Napisano Ponad rok temu
moze lecytyne? podobno wspomaga sprawnosc umyslowa. moja glowna zasada przy nauce to lepiej sie wyspac, niz zasnac nad ksiazka :wink: zobaczymy,
AAA mi nie chodzi o sprawnosc umyslowa, tylko o regenrowanie sie na trneingi, jak nie bede mogl jesc i spac tak jak nalezy. Jakbym wyznawal taka zasade to bym ciagle byl na 1 roku :wink:
Napisano Ponad rok temu
ps. moglem cos pojebac z tymi cenami, bo jestem zmeczony, ale w kazdym razie polecam treca
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Wzmacnianie kolana
- Ponad rok temu
-
trening, kontuzja....
- Ponad rok temu
-
ciągi a bóle kregosłupa...?
- Ponad rok temu