Batony zastępujące posiłek.
Napisano Ponad rok temu
na silowni cwicze od niedawna, co myslicie o tym [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] Sklad wyglada calkiem niezle, mozna nim zastepowac normalne posilki? (czesto brakuje mi czasu na sporzadzanie normalnych), jesli juz to jak czesto mozna go jesc? Poza bialkiem i weglami to pewnie zbyt odzywczy to on nie jest. I ost pytanie: o jakich porach go jesc? przed treningiem, po?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
ja chcialbym sie poradzic co do konkretnego produktu
na silowni cwicze od niedawna, co myslicie o tym [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] Sklad wyglada calkiem niezle, mozna nim zastepowac normalne posilki? (czesto brakuje mi czasu na sporzadzanie normalnych), jesli juz to jak czesto mozna go jesc? Poza bialkiem i weglami to pewnie zbyt odzywczy to on nie jest. I ost pytanie: o jakich porach go jesc? przed treningiem, po?
Hej, jak przeczytałem że smak marcepanowo orzechowy to aż mnie zemdliło ale cóż, każdy ma inne preferencje smakowe. Te batony Treca w przeciwieństwie do wielu innych produktów tej firmy cieszą się dobrą opinią. Co do zastępowania posiłków to jak najbardziej tak, to jest klasyczny MRP czyli substytut posiłku. Nigdy jednak nie zastąpi prawdziwego jedzenia, więc jedz batoniki po prostu wtedy jak nie możesz zjeść nic porządnego. Jak przed treningiem to nie później niż godzinę przed (ja bym jadł 2h przed), jak po to możesz bezpośrednio po. Baton ma duzo węgli więc nie jedz go na noc, ale bezpośrednio po treningu jak najbardziej. Co do batoników MRP ja zdecydowanie preferuję [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników], który ma więcej białek w stosunku do węgli, a ja mam lekką obsesję na punkcie otłuszczenia. Poza tym ostatnio znalazłem w necie promocję gdzie nabyłem trochę tych batoników za ok. 3 zł sztuka. W aukcji którą zalinkowałeś nie znalazłem info czy 5,5 zł to cena za 1 sztukę, ale przypuszczam, że tak. W takiej sytuacji powinieneś poważnie rozważyć kupno gainera i używanie go jako zamiennika posiłku. Przypuszczam, że wyjdzie taniej. Batony możesz zostawić na sytuacje awaryjne, kiedy nie jesteś w stanie zrobić sobie szejka z gainera.
Napisano Ponad rok temu
Chciałem się zapytać i przy okazji podzielić własnymi doświadczeniami z batonami zastępującymi posiłek.
W związku z tym że często nie mam czasu przygotować sobie posiłku a staram się jeść 6-7 razy dziennie jem różnego rodzaju batony. Nie zrobię ankiety na to który z batonów jest najlepszy bo jest ich zdecydowanie za dużo i na pewno nie wszystkie znam. Mogę co najwyżej wymienić te których ja próbowałem w kolejności od moim zdaniem najlepszego do najsłabszego.
1. Universal Animal Snack - zdecydowany numer 1 nie chodzi może o smak ale rezultaty może to tylko placebo ale dostaje po nim niezłego kopa energii i czuję się naprawdę dobrze. Nie mam żadnych sensacji gastrycznych czego nie mogę powiedzieć o wszystkich produktach których próbowałem. Jedyny ale za to dość poważny minus tego batona to jego cena 10-13 złotych nie chodzi piechotą więc nie pozwalam sobie na niego zbyt często.
2. Trec Booster- duży względnie nie drogi na pewno się nim najesz i nie smakuje najgorzej jeśli lubisz marcepan . Także bez sensacji gastrycznych.
3. Olimp matrix- dość duży (nie tak jak trec ale zawsze) różne smaki (które rzeczywiście w jakiś sposób się od siebie różnią ) cena do wytrzymania. Na początku nie czułem się po nim zbyt dobrze ale może była to kwestia zbyt wczesnego po spożyciu treningu.
4. Weider protein bar - bez rewelacji w smaku czy działaniu za to dość duży ale jak za taką cenę to nie wystarczy (10 zł i więcej).
Na razie nie jestem w stanie sobie przypomnieć co jeszcze jadłem. Może ktoś z was coś jeszcze zaproponuje?
Pozdrawiam jerz.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
P.S. Przerzucę wasze posty tu jeśli nie macie nic na przeciw.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
1 twaróg chudy = 50g białka, aż za dużo na jeden posiłek
nie lepiej jakiś twaróg jeść, zamiast sztucznych supli?
czyli 700g białka z twarogu= ok. 30-35zł
wpc ostrowia 700g białka 30zł
jak widać różnica w cenie raczej nieznaczna
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
laktoza jest w slynnych bialkach rolmleczu
Napisano Ponad rok temu
nie rozumiem, nie lepiej kupic w sklepie 3 snickersy?
to byl zart ?
mizerna ilosc i jakosc bialka, i najlepiej idace w tluszcz polaczenie- weglowodany i tluszcze,
cukier itd.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
STRETCHING - ROZCIĄGANIE MIĘŚNI
- Ponad rok temu
-
odzywki po raz 1000
- Ponad rok temu
-
Treningi bez fachowca ?
- Ponad rok temu
-
motywacja do systematycznych treningow
- Ponad rok temu
-
brak sił na meczu...pomocy !! :(
- Ponad rok temu
-
Rozstępy skóry.
- Ponad rok temu
-
chrupanie :P
- Ponad rok temu
-
co tak naprawde tkwi w odzywkach?
- Ponad rok temu
-
ergometr wioślarski vs bieżnia
- Ponad rok temu
-
wyrywanie zębów + narkoza = badania serca?
- Ponad rok temu