sila a miesnie?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
czy da sie rozwijac sile bez rozwijania miesni a przynajmniej bez przesadniego rozwijania miesni? jak tak to jak to zrobic?
Pracą. Jakoś rybakom, górnikom i gościom od łopaty bądź wideł nie rosną buły 8)
Dużo o takich ćwiczeniach pisali Matt Furey [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] i Ross Enemait [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] (karta kredytowa lub odpowiednie serwisy p2p źródłem) :wink:
Napisano Ponad rok temu
Use My Super-Human Bodyweight Exercises and Quickly Burn Off Excess Fat While Building Functional Muscle ... Simultaneously Double Your Strength, Endurance and Flexibility ... beginning RIGHT NOW"
ok, sory, ale to juz jest bulshit:
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
gosciu niby kulturysta opisuje historyjke, jak niosl swoja babcie do lekarza i malo nie zemdlal - a ona wazyla 140funtow (~65kg). ja waze 180(~80kg) i potrafie biegac z kims o tej samej wadze na plecach, jak pewnie wiekszosc ludzi na tym forum.
(nie zebym sie czepil goscia, materialy i tak "pozyczam", ale czytam ta strone i sie smieje).
Napisano Ponad rok temu
oto dlaczego wole rossa
(kryptoreklama :wink: )
Napisano Ponad rok temu
po 2. Specifika wysiłku. Ciągły wysiłek, budują wytrzymałośc bardziej niż siłe.
po 3. Brak regeneracji. Pracują bez przerw na regeneracje. Jeżeli już rzeczywiście włukna mięśniowe ulegną rozszczepieniu to nie mają czasu na budulec mocniejszych)
po 4. Nie uważam że są oni jacyś mega silni .
Nie wiem dlaczego boisz się pryrostu mięśniowego. Zapewniam Cie że jeżeli odwiedzisz siłownie i zaczniesz ćwiczyć to nagle koksem się nie staniesz czego ludzie się obajwiają a nie więdzą ile ci chłopcy muszą w to wpakować czasu , zdrowia i sił
Idz na siłownie i dobierz odpowiedni program treningowy. Szybkie powtórzenia, małe przerwy pomiędzy seriami. Piramidka od hmmmmm... nawet 24 do 12 powt. Nie będziesz koksem ;P.
Napisano Ponad rok temu
jutro jak bede mial czas to opisze jakas metode
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Zwykle ludzię chcą być szerocy ;P Ale rozumiem że proporcie mogą wyglądać śmiesznie ;P.
Podaj jakieś swoje niezawyżone wymiary, osiągi i do czego chcesz dojśc.
Siła pochodzi z mięśni. Im włunkna są gęstrze, większe , silniejsze i lepiej ukrwione/utlenione tym są mocniejsze. Nieda się od tego uciec.
Czekam na odp. Aha noi S.O.S Podżuci ci jakieś metody... Nie szydze Czekam bo jestem ciekawy
-Pozdrawiam.
Napisano Ponad rok temu
klatka 98cm przy wydechu
reka 34cm
jestem ciekaw jakie sa te metody:)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
siła= Przyśpieszenie*Masa
PZDR
Napisano Ponad rok temu
Wysoki to Ty nie jesteś ;P
Klata i łapa też nie jest porażająca .
Myśle że możesz normalnie ćwiczyć lecz robić ćwiczenia na zmiane typowo na siłe a potem typowo na rzeźbe na zmiane np. cykle po 1 miesiącu np ;P. ( niesprawdzony pomysł Ale może dać ciekawe i oczekiwane przez Ciebie rezultaty ).
Btw. Ile masz lat ?
Jeżeli jesteś młody to nie szalej na siłowni z siłą i ciężarami bo zblokujesz kościec i nie urośniesz. Mówie całkiem serio. Ja też z siłownia swoją przygode zaczołem wcześnie ale zawsze byłem pilnowany rzebym n9ie zrobił sobie krzywdy + moje geny dały odpowiednia długośc mojego ciała .
- Pozdrawiam i w8ting.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Z wiekiem urośniesz więc proporcje będą zachowane nawet jeżeli przypakujesz. Cwiczysz w domu więc to też nie jest niebezpieczna droga do zostania "napompowanym koksem". Nie masz się czym martwić. Jeżeli robisz już dziesiątki pompek w serji i podciągnięc na drążku to bardzo dobrze. Jeżeli zależy ci na sile to proboj ćwiczyć z obciążeniami. Pompki z plecakiem + coś ciężkiego w plecaku, To samo z drązkiem. Ale od tego obawiam się możesz nabrać tak przez siebie niechcianych mięśni :wink: .
- Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
pamietam tylko ze jedna metoda polega na wykozystywaniu ponad maxymalnych ciezarow(ruchy negatywne), a druga na budowaniu przyspieszen
Napisano Ponad rok temu
pzdr
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Metoda ekscentryczna jest natomiast najlepsza z wszystkich dla rozwoju siły mięśniowej. Wzór metody ekscentrycznej: 90-130% 2-3 x 2-5 ::::::::
procent ciezaru max, powtorki, serie
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Jak ćwiczyć w domu?
- Ponad rok temu
-
tabletki nikotynowe
- Ponad rok temu
-
BOLE KOSTKI??