Jaka najefektowniejszą technikę potraficie wykonać.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Przepraszam, że pytam ale jaki jest sens trenowanie tych technik 360 i 540 stopni. Po za zejebistą efektownością jest cos jeszcze?
A czy w TKD chodzi o coś więcej niż efektowność? Nikt mi nie wmówi, że o skuteczność na ulicy czy inne pierdoły. A sens jest taki, że się można przed kumplami pochwalić
Napisano Ponad rok temu
Poprawia ogólnie pojetą mobilność. O użyciu i znaczeniu tej ostatniej umiejętności w walce czy to ulicznej czy sportowej chyba nie muszę pisać?Przepraszam, że pytam ale jaki jest sens trenowanie tych technik 360 i 540 stopni. Po za zejebistą efektownością jest cos jeszcze?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Pomyślcie teraz jak szybko zakończyłaby się ta walka gdyby zawodnik muay thai mógł używać łokci, pięści i walczyć w klinczu :wink:
Napisano Ponad rok temu
Mi sie wydaje ze Ty poprostu Big Boss mało wiesz na temat Teakwodno a próbujesz wypisywać jakieś kreatywne opinie Pozdr
P.S : Popisuj sie dalej przed kolegami 8)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Przecież wiadomo, że TKD jest nastawione na efektowność i walke sportową.
ooo,
nie wiedziałem - muszę chłopakom powiedzieć.
Pomyślcie teraz jak szybko zakończyłaby się ta walka gdyby zawodnik muay thai mógł używać łokci, pięści i walczyć w klinczu :wink:
pomyślmy jak zakończyłaby się walka, gdyby taekwondoce nie zabroniono stosować 90% technik .
A w ogóle: zabawny jesteś.
Napisano Ponad rok temu
PS. ja mam jeszcze ciekawiej, bo nosze glany, ktore sie srednio do kopania nadaja (czyt. trudno sie w nich kopie) :wink: , choc jak juz sie kopnie to przeciwnik poczuje
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Pozdrawiam wszystkich pozero-szpanerów "tańczących" jakąś sztukę walki
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
PS. jak sądzicie, może niedługo będzie moda na TKD, no bo w końcu ostatnio coraz modniejsze się stają różne "sporty" (w cudzysłowiu, bo niesą to takie prawdziwe sporty) typu Parkour, czy właśnie Skateboarding, które głównie fajnie wyglądają (no i podnoszą adrenaline, ćwiczyłem parkoura, więc coś o tym wiem, ale mi przeszło już :wink: ) więc może niedługo będzie modne TKD, troche się poszerzy spodnie od doboku, doda kieszeń do koszuli od doboku na przodzie, no i kaptur rzecz jasna, i może nawet stworzymy nową subkulture, która to będzie wzbudzała powszechny respekt, za swoje genialne tricki, co sądzicie o takim planie, później nawet będziemy mogli sprzedawać ciuchy i będziemy bogaci :wink: (heh no kurde ale ja jestem czasem dziecinny, ale musiałem tego posta napisać , jeśli kogoś uraziłem, to z góry przepraszam, bo niemiałem tego na celu :wink: )
EDIT: A zapomniałem zapytać, wytłumacz mi matkd jak to się stało, że jeden z ćwiczących te mega nieskuteczne, lamerskie i śmiaszne TKD WTF ( tak też je ćwicze ) dało rade zabójczemu tajbokserowi, przecież ich styl jest niepokonany ( od razu mówie, że niedrwie tu z stylu muay thai, bo nawet mi się on podoba, ale z osób które bezwzględnie wierzą w to, że oni ćwiczą to i to, więc człowiek ćwiczący tamto i tamto niema z nimi szans, bo ćwiczy gorszy styl, jak kogoś uraziłem, to znowu przepraszam :wink: , a jak kogoś uraziłem dwa razy ( za moje dwie wypowiedzi ) to przepraszam podwójnie :wink:
Napisano Ponad rok temu
Jasne, że każda sztuka walki ma zastosowanie na ulicy, pytanie tylko czy np. jakiś mega mistrz Capoeiry czy TKD będzie miał choć cień szansy z w miare dobrym adeptem BJJ. A jeśli chodzi o nauke samoobrony na TKD to widziałem pare filmików pokazowych jak laski rozwalały dwa razy cięższych gości dwoma ciosami i jakimiś pseudo chwytami. Moge to skomentowac tylko w jeden sposób .Każda sztuka walki ma zastosowanie na ulicy tylko trzeba wiedziec jak to zrobić, w dobrej sekcji uczą samobrony.
Big Boss, dziecko drogie, a gdzie się takich rzeczy naczytałeś? Złe google pewnie?
Ojojoj, taki dojazd, normalnie aż żal mi się ciebie zrobiło.
ooo,
nie wiedziałem - muszę chłopakom powiedzieć.
Dobra, mamie też powiedz przy okazji i sąsiadce i psu sąsiada też jak chcesz, ale wątpie żeby zrozumiał.
pomyślmy jak zakończyłaby się walka, gdyby taekwondoce nie zabroniono stosować 90% technik .
Tak to sobie tłumacz jak chcesz. :wink:
co niezmienia faktu, że ja osobiście na tym poziomie niechciał bym dostać takiego doljaka na wysokość pasa ( mimo, że moja sekcja istnieje od września ) bo myśle, że skończyło by się to dlamnie niezbyt fajnie ,
Podejrzewam, że mocnego low kicka ani kolana w żebra też byś dostać nie chciał o kopnięciu okrężnym na gło we już nie wspomne. ale co to zmienia?
big boss: ty ćwiczysz taekwondo
Nie i dlatego moge obiektywnie określić skuteczność danej sztuki walki na podstawie faktów a nie ślepo wierzyć, że przy dobrym Taekwondoce nawet Fedor wymięka, co nie zmienia faktu, że TKD mi się podoba i zapewne w przyszłości będe ćwiczył tą sztuke walki
Bo on na Teakwodno podrywa kolegów
Śmieszyny jesteś, to żem się uśmiał
Napisano Ponad rok temu
Nie i dlatego moge obiektywnie określić skuteczność danej sztuki walki na podstawie faktów
jakich faktów, pewnie niepotrafił byś wykonać poprawnie żadnej techniki i wogóle po co piszesz o tym czego w życiu niedoświadczyłeś.
JESTEŚ ŻAŁOSNY
Za dużo filmów z Brucem Lee
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Pytanie do Poznaniaków
- Ponad rok temu
-
Nowe Info TKD
- Ponad rok temu
-