żenujący pokaz aikido w TVP! (ogólne wrażenie)
Napisano Ponad rok temu
Zgadzam się z Amelią74 , że może EL Ambasadore ma wiele do powiedzenia , a niewiele do pokazania. Oczywiście niewiele w stosunku do tego jaką legendę o sobie tworzy. Kiedyś mówił , żę już jest w takiej formie , że mógłby walczyć z każdym. , a już następnego dnia dostał nauczkę od niepozornego instruktora z Legnicy ( sam widziałem !!) ( niepozornego tylko z wyglądu) i został zmuszony do " odklepania ". Fajny z niego chłop , ale nieco więcej pokory by nie zaszkodziło.
Pozdrowienia dla wszystkich !
Napisano Ponad rok temu
może się przedstaw czy cuś
Napisano Ponad rok temu
A co, pojedynkowali sie? :twisted: Znam kilku instruktorow z Legnicy, sa dobrzy, ale fakt "odklepania" o niczym nie swiadczy. Jesli El Presidente byl uke, to "odklepanie" swiadczy jedynie o tym, ze tori dobrze zrobil swoja robote. No, chyba ze to J.P. byl tori i popelnil blad, pozwalajac swemu uke wejsc z kontrtechnika az do zalozenia skutecznej dzwigni. A moze jednak sie bili :twisted: :twisted: :twisted: ?Witam !
(...) a już następnego dnia dostał nauczkę od niepozornego instruktora z Legnicy ( sam widziałem !!) ( niepozornego tylko z wyglądu) i został zmuszony do " odklepania
Napisano Ponad rok temu
mhm :2gunfire: przestraszony 8)A co, pojedynkowali sie? :twisted:Witam !
(...) a już następnego dnia dostał nauczkę od niepozornego instruktora z Legnicy ( sam widziałem !!) ( niepozornego tylko z wyglądu) i został zmuszony do " odklepania
podczas pewnego kursu instruktorskiego :roll: :roll:
ale wytrzeszcz oczu i krwawa pręga na szyji już tak...... fakt "odklepania" o niczym nie swiadczy.
Napisano Ponad rok temu
hehe
pfa powinno kupić sobie profesjonalną kamerę i nakręcić takie różne pojedynki wielkich mistrzów..
byłoby co włożyć i do kawy i do herbaty
zamiast gonić biednych chłopaków żeby się o 5.15 przewracali ładnie, zgrabnie i egzotycznie pomiędzy statywami w przyciasnym studio
dobrze, że się chłopaki nie pozabijali o tak wczesnej porze o te ich wszystkie kable i pudła na woronicza
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Wzmiankowanego pokazu nie widziałem, ale nie mogę powstrzymać się od wyrażenia ogólnej opinii. Jeżeli ktoś decyduje się na pokaz w publicznym miejscu nie może się tłumaczyć, że źle wyszło, bo warunki były nieodpowiednie. Jeżeli warunki są nieodpowiednie to nie należy dawać pokazu. Nikt nikogo do pokazów nie zmusza. A taka promocja na siłę staje sie any-promocją.
no właśnie tu się z Tobą wodzu nie zagadzam..
ale zostaw swój numer telefonu i jak następnym razem zadzowni do Elprezidenta jakaś panienka z telewizji, że się akurat miejsce zwolnio (bo jakiś wczesiej uzgodniony pajac jednak nie dojedzie na 5.15) to wskoczysz szybko w to miejsce i dasz ekstra pokaz...
...
tylko się potem nie wykręcaj, że miałeś staż zaplanowany albo coś innego zaplanowane tylko bujaj z rańca na woronicza 8)
skądkolwiek jesteś...
Napisano Ponad rok temu
Co , też to widziałeś ? No to musisz wiedzieć , że Marek mógł go mocno rzucić już na samym początku tej szarpaniny ale zwątpił, bo się wystraszył ,że El Ambasadore nie wyląduje i sobie coś zrobi. To duszenie też mu trochę odpuścił ,a przecież jest to ogólnie w rejonach legnicko-żarskich wiadome , że Marek ma siłę imadła w rączkach i zarypiaste doświadczenie w walkach. Jednym słowem przejechał się wódz na prowincji, oj przejechał....
Napisano Ponad rok temu
Wzmiankowanego pokazu nie widziałem, ale nie mogę powstrzymać się od wyrażenia ogólnej opinii. Jeżeli ktoś decyduje się na pokaz w publicznym miejscu nie może się tłumaczyć, że źle wyszło, bo warunki były nieodpowiednie. Jeżeli warunki są nieodpowiednie to nie należy dawać pokazu. Nikt nikogo do pokazów nie zmusza. A taka promocja na siłę staje sie any-promocją.
no właśnie tu się z Tobą wodzu nie zagadzam..
ale zostaw swój numer telefonu i jak następnym razem zadzowni do Elprezidenta jakaś panienka z telewizji, że się akurat miejsce zwolnio (bo jakiś wczesiej uzgodniony pajac jednak nie dojedzie na 5.15) to wskoczysz szybko w to miejsce i dasz ekstra pokaz...
...
tylko się potem nie wykręcaj, że miałeś staż zaplanowany albo coś innego zaplanowane tylko bujaj z rańca na woronicza 8)
skądkolwiek jesteś...
Bzdury Pan pisze proszę Pana ...
O jakiej gotowości Pan pisze, jakieś specjalne przygotowania do pokazów ...............???
Jeżeli ktoś jest na tyle świadomy swojego ciała i tego co może zaprezentować mysle że w 90% to zrobi!
Wiem bo wiele razy dawałem pokazy (bjj) w mediach lub innych dużych iwentach, zawodowo pracuje w tzw. Szołbiznesie i ........... a zresztą...
Moim zdaniem osoby takie jak:
Irek K czy M.Podolczyński nie miały by z tym żadnego problemu!
Wymieniam te os. bo korzystałem bezposrednio, pośrednio z ich usług ( pewnie sa i inni)
Pozdrawiam,
S
Napisano Ponad rok temu
Cześć Ronin!
Co , też to widziałeś ? No to musisz wiedzieć , że Marek mógł go mocno rzucić już na samym początku tej szarpaniny ale zwątpił, bo się wystraszył ,że El Ambasadore nie wyląduje i sobie coś zrobi. To duszenie też mu trochę odpuścił ,a przecież jest to ogólnie w rejonach legnicko-żarskich wiadome , że Marek ma siłę imadła w rączkach :
Ooo! to twój drugi post na tym forum. Nie opowiadaj bajek o historii sprzed 2 lat.
Marek Wójciak ma mocne łapy ale na El Presidenta nie wystarczyły. Pokazywałem mu wyjście z duszenia, o żadnej walce nie było mowy (aikidocy nie walczą ) ale fakt że dobrze trzymał, tyle że był w swetrze a El President w stroju treningowym i jak się sweter zaczął pruć daliśmy sobie spokój. Nawet mnie potem Borowski strofował że takie szarpanki podważają autorytet Majestatu Presidenta :roll: A ja lubię się poszarpać.
W Budojo robimy to często. Zapraszam, a jak trzeba będzie odklepać to odklepię. To żaden wstyd. Tylko Ch.Noris nigdy nie odklepał
Napisano Ponad rok temu
Nooo, nawet ja czasem (rzadko, bo rzadko, ale jednak...) odklepuję... 8) 8) 8)...A ja lubię się poszarpać.
W Budojo robimy to często. Zapraszam, a jak trzeba będzie odklepać to odklepię. To żaden wstyd. Tylko Ch.Noris nigdy nie odklepał [/color][/b]
I niezadlugo zajadę do Budojo... :twisted: :twisted: :twisted:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
no właśnie tu się z Tobą wodzu nie zagadzam..Wzmiankowanego pokazu nie widziałem, ale nie mogę powstrzymać się od wyrażenia ogólnej opinii. Jeżeli ktoś decyduje się na pokaz w publicznym miejscu nie może się tłumaczyć, że źle wyszło, bo warunki były nieodpowiednie. Jeżeli warunki są nieodpowiednie to nie należy dawać pokazu. Nikt nikogo do pokazów nie zmusza. A taka promocja na siłę staje sie any-promocją.
...
tylko się potem nie wykręcaj, że miałeś staż zaplanowany albo coś innego zaplanowane tylko bujaj z rańca na woronicza
skądkolwiek jesteś...
Jeżeli jakaś panienka z telewizji zadzwoni, że się akurat miejsce zwolniło o 5:15 to nie znaczy, że muszę zaraz lecieć na Woronicza dawać pokaz (chociaż mam bardzo blisko). Ja bym się trochę cenił i nie był na każde skinienie ludzi z telewizji (zważywszy, kto ogląda programy o tak wczesnej porze i jaka jest ich oglądalność). A jeżeli polecę to nie po to, żeby dać plamę, ale żeby zaprezentować się godnie i efektownie. I tego zdania będę się twardo trzymał. (Chociaż, póki co nie grozi mi telefon w sprawie pokazów ani z Woronicza, ani z innych miejsc).
Napisano Ponad rok temu
Proszę się tak nie unosić. Przegrałeś Pan i tyle ,tak na prawdę to żaden wstyd.
Spokojnie , bo Pan na zawału dostanie....
Napisano Ponad rok temu
Nikt nie zaprzecza, że jest parę osób (nawet w wawie ), które nie dadzą plamy na takim pokazie, ale pewnie jeszcze każda z nich słodko spała, kiedy to wszystko działo...
a jeśli się tak wybitnie na miediach znacie, to powinniście też wiedzieć, jak się odbywa zbieranie gości do takiej kawy czy herbaty :
jest wolne miejsce - chodzisz albo wejdzie ktoś inny ..
i co ...Elpresidente powinien się wypiąć ???!!!
Ja uważam, że dobrze zrobił, że wziął kogo miał... bo następnym razem ta sama Panienka (kiedy awansuje) zaprosi go do może do programu przed dobranocką i aikido zobaczą miliony naszych rodaków.
Od El'prezidenta właśnie tego się wymaga, żeby wciskał aikido do mediów jakkolwiek i gdziekolwiek się da..
Dzięki temu zawsze macie o kilku adeptów więcej w Waszych cudnych dojo gimnastycznych i nie musicie jako ochroniarze dorabiać... (czytaj - możecie się skupić jedynie na poszukiwaniu wewnętrznej harmonii)
A Wy zamiast się cieszyć, to ciągle marudzicie :?
Ilu z Waszych adeptów zauważy, że pokaz był słaby? Kto się na tym zna...? !!
Śmiem twierdzić, że:
Nawet pokonany (w nieuczciwej zapewne walce) Elpresidente jest doskonałą formą promocji aikido w Polsce !!
Napisano Ponad rok temu
Widze Nylon, ze doskonale opanowales zasade, ze dzien bez wazeliny to dzien stracony!Śmiem twierdzić, że:
Nawet pokonany (w nieuczciwej zapewne walce) Elpresidente jest doskonałą formą promocji aikido w Polsce !!
Tak trzymaj, a za miesiac czy dwa zaczniesz prowadzic staze po calej Polsce z ramienia PFA :wink:
Napisano Ponad rok temu
można spytać dra Godlewskiego(trener zapaśników, szef szkolenia trenerów zapasów), który był tam obecny, jak to wyglądało w istocie...Nie opowiadaj bajek o historii sprzed 2 lat.
Marek Wójciak ma mocne łapy ale na El Presidenta nie wystarczyły.
rozumiemy, rozumiemy - wersja dyplomatyczna... poklonPokazywałem mu wyjście z duszenia, o żadnej walce nie było mowy
tylko lubią się popisywać? :wink: :roll:(aikidocy nie walczą )
:shocked!: :shocked!: :shocked!:...
Szanowny Kolega nie ma pojęcia o czym mówi...
Napisano Ponad rok temu
...nie no Panowie najprościej to jednak pojechać komuś że kichę odstawił... :?
Nikt nie zaprzecza, że jest parę osób (nawet w wawie ), które nie dadzą plamy na takim pokazie, ale pewnie jeszcze każda z nich słodko spała, kiedy to wszystko działo...
a jeśli się tak wybitnie na miediach znacie, to powinniście też wiedzieć, jak się odbywa zbieranie gości do takiej kawy czy herbaty :
jest wolne miejsce - chodzisz albo wejdzie ktoś inny ..
i co ...Elpresidente powinien się wypiąć ???!!!
Ja uważam, że dobrze zrobił, że wziął kogo miał... bo następnym razem ta sama Panienka (kiedy awansuje) zaprosi go do może do programu przed dobranocką i aikido zobaczą miliony naszych rodaków.
Od El'prezidenta właśnie tego się wymaga, żeby wciskał aikido do mediów jakkolwiek i gdziekolwiek się da..
Dzięki temu zawsze macie o kilku adeptów więcej w Waszych cudnych dojo gimnastycznych i nie musicie jako ochroniarze dorabiać... (czytaj - możecie się skupić jedynie na poszukiwaniu wewnętrznej harmonii)
A Wy zamiast się cieszyć, to ciągle marudzicie :?
Ilu z Waszych adeptów zauważy, że pokaz był słaby? Kto się na tym zna...? !!
Śmiem twierdzić, że:
Panie Nylon po raz 2...
Oczywiście reklama jest reklamą , ale .......
jężeli już pkazywać to pokazywać z klasą!
Mama wrażenie że ludzie nie są juz tak "głupi" i naiwni jak kiedyś , no ale może to nie przypadek że do sekcji aikido trafiają w większości delikatnie mówiąc fajtułapy!
Może pora to zmienić ......................................
A zresztą to Wasza wewnetrzna sprawa, tak jak pisałem nie ćwicze aikido od lat - ćwiczą zaś moje dzieci i poprzez duży szacunek do tej sztuki walki chciałbym żeby była promowana w odpowiedni sposób. Na szczęście jest pare osób które mogą coś zrobić w tym kierunku i z tego się cieszmy !
Pozdrawiam a no i P.Nylon tak jak pisał Szczepan gratuluję wazeliny - tylko po co ... ?
Napisano Ponad rok temu
można spytać dra Godlewskiego(trener zapaśników, szef szkolenia trenerów zapasów), który był tam obecny, jak to wyglądało w istocie...
Nie opowiadaj bajek o historii sprzed 2 lat.
Marek Wójciak ma mocne łapy ale na El Presidenta nie wystarczyły.rozumiemy, rozumiemy - wersja dyplomatyczna... poklonPokazywałem mu wyjście z duszenia, o żadnej walce nie było mowy
tylko lubią się popisywać? :wink: :roll:(aikidocy nie walczą )
:shocked!: :shocked!: :shocked!:...
Szanowny Kolega nie ma pojęcia o czym mówi...
A tak swoją drogą to bardzo "charakterystyczna" postać ten Wasz ElPresident
nudząc się nieco za biurkiem przeczytałem większość jego postów, hm no cóż ...
dość butny i wygórowany sposób bycia
smutne to troche, ale nie zamierzam oceniać to moje subiektywne odczucie wynikające tylko z lektury i charakteru postów autorstwa tego Pana
Może trzeba bedzie kiedyś wpaść do budojo i jak to kiedyś w piaskownicy wyzwać na pojedynek ( solówe) nakręcić filmik i uciąć te spekulacje
Tylko czy warto... pojedynek i tak z góry przegrany........ )))
Napisano Ponad rok temu
i zgadzam sie z nylonem, że własciwie co by nie mowic to propagowanie jest głównym celem Redakcji.
Dla mnie przykłądem może byc fakt, ze mi osobiscie nie podobały sie zupełnie formy propagowania A w "obroń sie sam" - to było dla mnie nielogiczne, a podnoszenie senseia przez mana i materne po prostu durne i niegodne sztuki. ale wiekszosci ludzi sie podobało.
pojawia sie wiec pytanie - w jakim stopniu jest to dla nas w jakim dla innych.
Wiec ten aspekt jest co najmniej nielogiczny. ktoś moze poświecić zycie na studiowanie kontaktu z uke ale wystarczy ze Steven sensei skręci komus kark widelcem i wzbudzi większe zainteresowanie....
Poza tym niestety ten topik jak 100 innych jest klasycznym przejawem polskiej choroby braku szacunku dla ludzi z wiekszym doświadczeniem. skoro mma sie komus kłaniac w dojo to powinienem go szanowac poza. dyskusje o podartych swetrach temu nie służą...
wyprzedzając komentarze. nie chodzi o to czy te osoby na szacunek szasługują czy nie - to jest kwestia bardziej mojego szacunku do systemu.
swopją droga Szczepan ostatnio jestes tak osobiscie nakręcony na Redakcje ze sam sobie powinieneś dać bana.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Asai sensei- Berlin
- Ponad rok temu
-
Egzaminy jawne czy nie?
- Ponad rok temu
-
Aikido -genialni mechanicy
- Ponad rok temu