żenujący pokaz aikido w TVP! (ogólne wrażenie)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Klepie się w nogę, klepie się w nogę... Tylko, że on nie robił mi tego nikkyo powoli, tak jak robi się dźwignie leżącemu, tylko SZYBKO. Czytajcie uważnie posty... :wink:
hehe, pamietam był rok 94,95 sesja egzaminacyjna na Gwardii zdawałem wtedy egzamin chyba na 4kyu, przed egzaminem był trening aikido prowadził go sensei Pomianowski (wtedy chyba 2, albo 3 dan) no i stało się! Sensei podczas demonstracji wywołał mnie na środek do Sankyo bardzo boleśnie skręcił nadgarstek a ja zostałem w miejscu i udawałem że nic się nie stało. Później wiadomo adrenalina egzamin niby nic nie czułem a nadgarstek coraz większy, prosto po egzaminie pamietam jak dziś szpital Banacha ostry dyżur ale egzamin oczywiście zaliczyłem
Ehh, co to były za czasy,
Pozdr,
K
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Żenujący... no oczywiście, że ten pokaz w TV.
Napisano Ponad rok temu
plik pt. Jiu-Jitsu VS. Aikido, autorzy Cédric Lepère,Toby Opstaele -- a co to za goscie?film z tego pokazu:
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
:twisted: :twisted: :twisted:
Ten klip to prowokacja.
Coś w rodzaju jackass. Przypatrzcie się uważnie gościowi w hakamie, co robi tuż przed kopnięciem. Cały napięty, ręce opuszczone wzdłuż boków, zaciśnięte pięści, głowa opuszczona. On oczekiwał tego kopnięcia i nawet nie drgnął kiedy zostało wyprowadzone. Potem poleciał i upadł. Aikidocy nie zostają w pozycji leżącej po upadku.
Hakamę pewnie podprowadził ojcu.
Napisano Ponad rok temu
Aikidocy nie zostają w pozycji leżącej po upadku.
A skąd Aikidocy to wiedzą, skro nie mają sparingów i nie startuja w zawodach?
Napisano Ponad rok temu
Aikidocy nie zostają w pozycji leżącej po upadku.
A skąd Aikidocy to wiedzą, skro nie mają sparingów i nie startuja w zawodach?
Czy ja napisałem "Aikidocy nie zostają w pozycji leżącej po upadku w trakcie sparingu i na zawodach" czy "Aikidocy nie zostają w pozycji leżącej po upadku"?
Oczywiście, każdego można znokautować, ale nie poprzez popchnięcie nogą takie jak na tym klipie.
Napisano Ponad rok temu
Moja dziewczyna się śmieje, że dwóch chłystków robi jakiś klip wideo, a potem ludzie to analizują: a co, a jak, a dlaczego...
Napisano Ponad rok temu
Ja akurat trenowalem i w PFA i w PUA.Przeniosłem sie do PFA bo mialem za daleko do PUA.
A teraz chce z powrotem do PUA, ogolnie to lepsza federacja, lepiej tam poakzuja techniki, atmosfera jest lepsza, wiecej stazy i obozow.Niesety do konca tego roku bede trenowal w PFA bo leckje itp. mi stoja na przeszkodzie.
Bardzo sie ciesze ze mój Sensei tak właściwie to były i mam nadzieje ze przyszly(M.Velinov) wypadł dobrze w odronieniu od mojego nie ulubionego Senseia(nie bede pisal kto).
PZdr. dla wszystkich z Akademii Aikido i z Vortalu
Napisano Ponad rok temu
Nie widzilem tego pokazu.
Ja akurat trenowalem i w PFA i w PUA.Przeniosłem sie do PFA bo mialem za daleko do PUA.
A teraz chce z powrotem do PUA, ogolnie to lepsza federacja, lepiej tam poakzuja techniki, atmosfera jest lepsza, wiecej stazy i obozow.Niesety do konca tego roku bede trenowal w PFA bo leckje itp. mi stoja na przeszkodzie.
Bardzo sie ciesze ze mój Sensei tak właściwie to były i mam nadzieje ze przyszly(M.Velinov) wypadł dobrze w odronieniu od mojego nie ulubionego Senseia(nie bede pisal kto).
PZdr. dla wszystkich z Akademii Aikido i z Vortalu
halo Admin - weź no i zacznij wywalać takie pierdy jak to jedna federacja jest lepsza bo lepiej pokazuje techniki :? :?
Pozdro dla OBU FEDERACJI !!
Napisano Ponad rok temu
Halo, Nylon, weź no napisz może co cię razi w wypowiedzi Yahiko, młodego człowieka jak widać, z czym sie nie zgadzasz, a może coś wytłumacz itd. A nie z takim tekstem tutaj wyjeżdżasz. I niegrzeczne to i nieprzydatne. Pomyśl zanim coś napiszesz.halo Admin - weź no i zacznij wywalać takie pierdy jak to jedna federacja jest lepsza bo lepiej pokazuje techniki
Pozdrawiam.
Napisano Ponad rok temu
jak ktoś jest młody i niedoświadczony to niech nie wrzuca na forum tekstów, że jedna federacja jest lepsza, bo ma lepsze staże... albo lepiej pokazuje techniki...
- co to młody widział wszystkie staże i wszystkich instruktorów w pfa ??? no to młody bóg jakiś nam się trafił..
jak ktoś jest młody to niech napisze, że "moim bardzo skromnym zdaniem" albo "z mojego pomijalnego doświadczenia wynika, że..."
a nie wrzuca ogólne stwierdzenia jak to jest w tej czy innej federacji... bo to mnie razi ( )
razi mnie kiedy młodzież kultywuje jakieś podziały zamiast się uczyć
troche mnie razi, kiedy się młodzież mądrzy
P.S. - myślałem, że tego nie trzeba nikomu wyjaśniać
Pozdro ponowne dla OBU FEDERACJI !
Napisano Ponad rok temu
Racja, choć moim bardzo skromnym zdaniem ktoś może te podziały w młodzieży podtrzymywać niestety, a z mojego pomijalnego doświadczenia wynika, że tylko praca u podstaw może tą sytuację zmienić. :? :wink:razi mnie kiedy młodzież kultywuje jakieś podziały zamiast się uczyć
No, mnie też, ale jak się stare, doświadczone konie mundrzom to już w ogóle porażka… (to tak ogólnie Nylon, nie do Ciebie).troche mnie razi, kiedy się młodzież mądrzy
Pozdrawiam wszystkie organizacje z „Aikido” w nazwie :wink:
h-k
Napisano Ponad rok temu
mod onhalo Admin - weź no i zacznij wywalać takie pierdy jak to jedna federacja jest lepsza bo lepiej pokazuje techniki :? :?
Halo Nylon,
SW zaczynaja sie i koncza Etykieta. Widze ze jeszcze masz w tej dziedzinie sporo do nauczenia. Nie jestem ani twoj kolega z podworka ani twoj podwladny zebys sie do mnie tak zwracal. Serdecznie ci radze abys stal sie czlowiekiem niezwykle uprzejmym tutaj.
mod off
Napisano Ponad rok temu
mod onhalo Admin - weź no i zacznij wywalać takie pierdy jak to jedna federacja jest lepsza bo lepiej pokazuje techniki :? :?
Halo Nylon,
SW zaczynaja sie i koncza Etykieta. Widze ze jeszcze masz w tej dziedzinie sporo do nauczenia. Nie jestem ani twoj kolega z podworka ani twoj podwladny zebys sie do mnie tak zwracal. Serdecznie ci radze abys stal sie czlowiekiem niezwykle uprzejmym tutaj.
mod off
słusznie !
wycofuję wszystko, cokolwiek tutaj napisałem !
Przepraszam wszystkich urażonych moją nieuprzejmą opinią !
Wybacz, że na chwilę zapomniałem, że zdecydowanie to TWOJE podwóreczko !
Powodzenia !
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Asai sensei- Berlin
- Ponad rok temu
-
Egzaminy jawne czy nie?
- Ponad rok temu
-