Na poczatku gratuluję udanej Gali z okazji 30 lecia Aikido w PL.!!!
Organizacja dopieta na ostatni guzik!
Całość widziałem z lotu ptaka z tak zwanej "loży prasowej"
Ale jako dawny "aikidoka" (obecnie bjj, i inne takie kopane..) nie mogę sobie odpuścić kilku słów krytyki pod kierunkiem pokazów które miały miejsce chyba w TVP " kawa czy herbata"?? w przed dzień gali....
Panowie co wy tam wyprawialiście!!!
To był pokaz...................................... !?
Czy w Polsce nie ma już zdolnych instruktorów!? (wiem że są) Wyglądało to jak ........ a zresztą...
a tak zamiast demonstarcji dynamicznej sztuki walki jaką jest Aikido pokazaliście jakieś lelum polelum ledwo trzymając się na nogach.
Oglądałem to w kregu znajomych i ledwo odbierałem ich uszczypliwe uwagi w stylu " to jest te Twoje aikido"... " co to ma być" , "Taniec z gwiazdami.."

Mimo iż nie ćwicze aikido od paru lat, w dalszym ciągu uważam tą SW za bardzo interesującą i oryginalną ale nie w takim wykonaniu!
PFA powinno sie zastanowić nad prezentacją aikido w Mediach i jeżeli trafia się taka okazja wystawiać "Najlepszych" a przynajmniej ludzi dobrze trzymających się na nogach i godnie prezentujących tą SW!
Znam trochę środowisko instruktorów i wiem że jest pare osób godnych uwagi tzw. "Reprezentantów" nie koniecznie z PFA!
tj.
Irek Kołodziejak Marek Podolczyński
Marcin Velinov
Tomasz Sowiński
Roman Hoffmann
Paweł Bernaś
Irek Kołodziejak
Oni przynajmniej mają coś do pokazania!
Pozdrawiam i życze bardziej udanych prób

K :?