Staż z J. Wysockim 7. dan Aikido, Warszawa 20-21.10.2006
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Trening piątkowy dla dorosłych prawdopodobnie o 20.00 a pierwszy sobotni o 11.00.
Koszt 80,- zł
Byłbym wdzięczny, gdyby ktoś w temacie to jednak potwierdził.
Dzięki.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Mówiąc "wielce ciekawe" mam na myśli "stały element polityki międzyorganizacyjnej, która niweczy wszelkie próby integracji," oczywiście.
Możnaby niby dochodzić, kto pierwszy miał taki plan, kto pierwszy wynajął obiekt czy co tam jeszcze, ale po co? Pozostaje się cieszyć, że zachodzi tylko na sobotę rano i pojawić się na gali albo wręcz na niedzielnych treningach stażu PFA.
Napisano Ponad rok temu
Co innego, gdyby zorganizować 30-lecie aikido w polsce, jak to chyba ktos proponował, z wszystkim większymi organizacjami: szeroko pojętym Aikikai, Kobayashi itd.
To by było naprawdę ciekawe. Można sobie mysleć a J.W. wiele różnych rzeczy, ale nikt mu nie odmówi wielkiego wkładu w rozwój Aikido w Polsce.
Szkoda trochę, że polityka i brak wyobraźni nie pozwolą żeby obchodzić 30-to lecie CAŁEGO Aikido w Polsce :roll:
To tak off topem trochę pojechałem ale nie mogłem się powstrzymać :twisted: :twisted:
Napisano Ponad rok temu
Jestem związany z PFA tylko o tyle, o ile do federacji należę i sobie w niej ćwiczę, tak więc nie jestem tutaj by nikogo specjalnie namawiać na wybulenie tych trzydziestu czy iluśtam złotych, na co pewnie i tak jest już za późno. Po prostu uważam, że jeśli jest się w pobliżu stolicy, to warto wpaść i popatrzeć. Gdyby odybywały się jakieś bardziej rozbudowane pokazy aikido Kobayashi, Nishio czy co tam jeszcze, ja osobiście z wielką chęcią bym podjechał popodziwiać.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Widać nie.A nikt nie pomyslał ze sensei był po prostu zaproszony na obchody i wezmie w nich udział a pobyt w w-wie wykorzysta tez do zorganizowania stażu?
Napisano Ponad rok temu
A nikt nie pomyslał ze sensei był po prostu zaproszony na obchody i wezmie w nich udział a pobyt w w-wie wykorzysta tez do zorganizowania stażu?
Jakoś..... NIE :twisted: :twisted: :twisted: 8)
Napisano Ponad rok temu
no wlasnie, ciekawe, czy exgeneraldirektor zaprosil jacka na obchody... to tak a propos dyplomacji.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Chyba sie pokrywa z czyms innym...?
hehehe... czekalem na to...
dla tych co zapomnieli podsuwam link ktory jest tu ....
tu tez sie "pokrywalo"
Napisano Ponad rok temu
WHO CARES? :roll:
Ty byś lepiej napisał jak na stażu w Brukseli było! 8)
PS. Aikidoko, chcesz polityki? Włącz od rana radio!
Napisano Ponad rok temu
Ale z drugiej strony, mnie jako trenującego aikido Kobayashi, mało obchodzi uroczystość PFA. I nie jest to jakaś zawiść, zazdrość czy cokolwiek, tylko prosty brak zainteresowania.
Jak czlowiek czyta tego typu wypowiedzi to nic tylko się nasuwa mu pytanie. Po co taka osoba porzychodzi na matę?? Po to aby ćwiczyć Aikido czy tylko po toaby przy pierwszej nadażającej się okazji powiedzieć " Ja to trenuje u xxxxxx a nie u yyyyyyy".
Zastanawiam się czy to brak zainteresowania AIKIDO czy PFA? Myślę, że jeżeli każdy będzie w ten sposób podchodził to xx litrow wody upłynie a organizacje te pewnie nie spotkają sie na wspolnym stażu w celu wymiany doświadczeń.
pozdr
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Później to samo było z "drugiej strony". Pokrywało się ze stażem z Masatoshi Yasuno... Ale...
WHO CARES? :roll:
Ty byś lepiej napisał jak na stażu w Brukseli było! 8)
PS. Aikidoko, chcesz polityki? Włącz od rana radio!
hmmm..
jak wczesniej napisalem to nie byl pierszy raz jesli chodzi o wawke...
przeciez wczesniej osoby z PFA pisaly ze:
przeciez klopoty z terminami sa....nie zawsze znajda sie inne terminy itp...
pamietam tez w tamtym watku slowa o "zagramanicznych" shihanach itp...
pamietam tez Twoje slowa Irimi o tym ze "kazdy i tak wybierze to co dla niego najlepsze" i pojdzie gdzie uwaza za stosowne i najlepsze dla niego..wiec czemu teraz takie oburzenie.... to dokladnie ta sama sytuacja tylko z drugiej strony.... zyjemy przeciez w wolnym kraju i nikt nikogo do niczego nie zmusi...
no chyba za zdanie zalezy od punktu siedzenia i sie zmienia (jak w przyslowiu..hyhy)
ps..wieczorem postaram sie cos naskrobac o stazachw Niemczech i w Belgii...(z Niemiec juz fotki dotarly..tylko musze odpowiednio zmniejszyc co by nie bylo pola do smiechu dla co poniektorych..hyhyhy :wink: )
Jak czlowiek czyta tego typu wypowiedzi to nic tylko się nasuwa mu pytanie. Po co taka osoba porzychodzi na matę?? Po to aby ćwiczyć Aikido czy tylko po toaby przy pierwszej nadażającej się okazji powiedzieć " Ja to trenuje u xxxxxx a nie u yyyyyyy".
Zastanawiam się czy to brak zainteresowania AIKIDO czy PFA? Myślę, że jeżeli każdy będzie w ten sposób podchodził to xx litrow wody upłynie a organizacje te pewnie nie spotkają sie na wspolnym stażu w celu wymiany doświadczeń.
pozdr
co prawda nie cwicze Aikido Kobayashi...ale proponuje powrot do linka ktory wczesniej podalem...i tam masz napisane co osoby z PFA mysla o odwrotnej sytuacji.... gdzie sprawa dotyczyla shihanow Aikikai..i co o tym myslaly osoby z Aikikai...
Napisano Ponad rok temu
Nie żadne oburzenie, tylko zdziwienie, ze jestesmy tacy pro-aiki i polityka bede, a co rusz ktoś te pierdoły odgrzewa...
Napisano Ponad rok temu
Zachowaj dystans! Zwłaszcza do tego co tu czytasz i do tego co tu piszesz...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
czy wypada ...
- Ponad rok temu
-
Czy nie jest za późno ?
- Ponad rok temu
-
[PYTANIE] Cześć - Sekcja w Mysłowicach ?
- Ponad rok temu
-
Seminarium z Yoshimitsu Yamada Sensei - listopad, Kraków
- Ponad rok temu
-
30 lecie Aikido w Polsce
- Ponad rok temu
-
Doshu has left the building
- Ponad rok temu
-
Czy ktos wreszcie powie cos pozytywnego??????
- Ponad rok temu
-
Prawne zagadnienia związane z samoobroną
- Ponad rok temu
-
Początki...
- Ponad rok temu
-
Aikido+....?
- Ponad rok temu