Napisano Ponad rok temu
http://www.forum-kul...ndpost&p=678515Wiesz może w jakich okolicznościach padła ta propozycja?
Napisano Ponad rok temu
Howghnix!Pax, pax, bracia. Wodzu, pisz od dzis "Howgh. TM" i bedzie wiadomo, ze to Twoje
. A pozostali moga zawsze uzyc "Howgh" open source'owego, potocznie zwanego "Howghnixem"... A zeby nie bylo OT, Modzie, to spiesze wyjasnic, ze jest to jak najbardziej w temacie: Aikido + (prawo autorskie)
Napisano Ponad rok temu
Ja rozumiem, ze prawdziwe Sztuki Walki zaczynaja sie od pokonania goscia pokroju i umiejetnosci Tysona.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
I uwaga: nie skaczemy po gościu. Jak delikwent będzie leżał no to cała reszta jest już aikidem
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Calkowicie sie zgadzam.Dac szanse na wyjscie bez uszkodzen, a jak nie chce zrozumiec, to budo...Aikido to, podobno, nie tylko mata ale powinno przenosić się również na całe nasze życie, a więc i na to forum.
Niestety, ideologicznie wzniosle, ale logicznie falszywe. Jesli bowiem ktos MA RACJE, a ja widze to ZUPELNIE INACZEJ, to znaczy, ze ja racji nie mam... A wtedy nie kontynuuje dyskusji...Dlatego jeżeli ktoś nas atakuje to zachowajmy się jak na macie, nie blokujmy i nie przeciwstawiajmy się sile uderzenia tylko przechwyćmy ją podążając przez chwilę razem a następnie poprowadźmy tam, gdzie chcemy. N.p.: "Masz rację Bogumile, ale ja widzę to zupełnie innaczej..."
Owszem, obie moga sie mylic. Jesli jednak obie wyrazaja przeciwstawne poglady, a jedna z nich ma racje, to ewidentnie TYLKO ona ma racje. Logika.A tak na marginesie, jeżeli dwie osoby wyrażają przeciwstawne poglądy to wcale nie oznacza, że tylko jedna z nich ma rację.
Napisano Ponad rok temu
A czy bedzie sie liczylo, gdy nasz kolega, bioracy udzial w akcie samoobrony, lekko uniesie glowe lezacego?
Pytam, bo bladze i nie wiem...
Napisano Ponad rok temu
Bo przecież mogliśmy połamać delikwentowi obie ręce...
Napisano Ponad rok temu
Jeśli umiem czytać (a umiem... 8) ), propozycja zostala przyjęta. I postawiono warunki, które "...z niewiadomych mi przyczyn zostaly (przez wyzywającego) odrzucone"...Mnie zastanawia czy dalby rade Fiodorowi ktory kiedys zaproponowal mu przyjacielski sparing. Niestety propozycja(z niewiadomych mi przyczyn) zostala odrzucona...
Napisano Ponad rok temu
Voivod, Tobie sie wydaje, ze umiesz. Czytasz, cwaniaczku, tylko to, co Ci koledzy na aikido napisza... Z prawdziwa powiescia nie dalbys sobie rady, prawdziwa powiesc wymaga przewracania kartek... A to, ze kiedys tam przeczytales nowelke nic nie znaczy, z nowelka nawet dziecko by sobie poradzilo... Krotko mowiac, jestes czytelniczym impotentem...Jeśli umiem czytać (a umiem... 8) )
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ale Cię zapiekło
![]()
Widzę że o tym myślisz.
To dobrze To dobrze
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Bogumil, Ty masz przyjaciół.... Szczepan-stary przyjacielu...
Nie dał by z dwóch względów.Czy uważasz(uważacie), że Sensei Pomanowski- Duma polskiego Aikido, Najwyższy dan honorowany przez Hombu Dojo, dziesiątki lat praktyki i takie tam..- Wobec zakładanej konieczności zastsowania (lub też bez stosowania w ogóle) dał by radę Cypisowi ??
Już od dawna nie zależy mi na samoobronie. Teraz mam żonę, dwójkę dzieci, wracam do domu samochodem... nie miewam okazji. Interesuje mnie sport i to co robię, robię dla sportu.Cypis skoro aikido zawiodło Cię jako samoobrona, a to co teraz trenujesz nie przydaje się na ulicy bo i tak nikt Cię nie zaczepia, to nie sądzisz, że jest jakaś dziura w Twoim rozumowaniu?
Nie wiem co masz na myśli - "Netoperk". :roll:Sądzisz, że ktoś zapisuje się na SW aby pozować na "Netoperka"?
Na początku myślałem, że chodzi o Fiodora Emalienkę. 8OMnie zastanawia czy dalby rade Fiodorowi ktory kiedys zaproponowal mu przyjacielski sparing.
W maju pobiegłem Krakowski Maraton. :wink:Na ulice najlepsze są biegi długodystansowe niestety.
Napisano Ponad rok temu
Amen, chociaż trudno aikido nazwać sportem.Już od dawna nie zależy mi na samoobronie. Teraz mam żonę, dwójkę dzieci, wracam do domu samochodem... nie miewam okazji. Interesuje mnie sport i to co robię, robię dla sportu.
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu