Co polecacie
Napisano Ponad rok temu
Który klub aikido ( w Warszawie) byście mi polecili. Chodzi mi o to, że mam zamiar trenować aikido i nie wiem gdzie by było mi dobrze :wink: . Mam 14 lat jakby co... :wink:
Napisano Ponad rok temu
Albo chodź na treningi do wszystkich
pzdr
Napisano Ponad rok temu
Ogólnie jednak zgadzam się z przedmówcą - pójdź do kilku klubów, poćwicz (najlepiej w grupie początkującej, bo inaczej możesz się nie połapać, o co w tym wszystkim chodzi, a więc także w tym, jak uczą i dlaczego właśnie tak ), porozmawiaj i dopiero wtedy wybierz sobie konkretne dojo.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Zdecydowanie klub MEIAN - Marka Podolczyńskiego na starówce, widziałam gdzieś post a propos aikido w Krakowie wiec w Krakowie Paweł Bernaś!
Pozdrówka!
amela
Napisano Ponad rok temu
MEIAN- Sensei Marek Podolczyński 3 Dan.
Wg mnie dwa najlepsze kluby Aiki w Wawie.
Napisano Ponad rok temu
Osobiście nie lubie dzieci na treningach 8)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Witam,
Który klub aikido ( w Warszawie) byście mi polecili. Chodzi mi o to, że mam zamiar trenować aikido i nie wiem gdzie by było mi dobrze :wink: . Mam 14 lat jakby co... :wink:
Człowieku to że masz 14 lat nie zwalnia Cię od myślenia :roll: Napisz z jakiego miasta jesteś, w jakiej dzielnicy mieszkasz i dopiero wtedy mozna zacząc doradzać. A tak poza tym to google nie boli :roll:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Mi najlepiej podobało się w MEIAN Sensei Podolczyński i AMV sensei Velinow - choć była w tym drugim tylko na paru treningach...
W Soto senseia Sowińskiego też byłam ale tam byli sami poczatkujący nawet na grupie Zaawansowanej a w każdym razie była b.mała grupa os. z wyzszym stopniem. Nie masz wyboru, zafunduj sobie wycieczke po klubach - naprawde warto!
papatki!
ama
Napisano Ponad rok temu
ja wznawiam po 20 września!
a
Napisano Ponad rok temu
SOTO- Sensei Tomasz Sowiński 4 Dan.
MEIAN- Sensei Marek Podolczyński 3 Dan.
Wg mnie dwa najlepsze kluby Aiki w Wawie
Jakie są Twoje kryteria najlepszości i czy ćwiczyłeś we wszystkich warszwskich klubach?
(Skoro mówisz, że powyższe dwa są najlepsze, to domyślam się, że tak).
Tomasz Sowiński, jak na razie jedyny sensowny instruktor, u którego mógłbym ćwiczyc.
Czy możesz również podać nazwiska tych bezsensownych instruktorów, u których nie mógłbyś ćwiczyć? Wtedy informacja bedzie pełna.
Poco ściągać do klubu leni, którym nie chce sie skozystać z funkcji szukaj lub googla
Są na tym świecie osoby, dla których google nie są najważniejszym źródłem informacji, a uznawanie kogoś za lenia dlatego, że tam nie zajżał, jest zbyt pochopne.
Człowieku to że masz 14 lat nie zwalnia Cię od myślenia Napisz z jakiego miasta jesteś, w jakiej dzielnicy mieszkasz i dopiero wtedy mozna zacząc doradzać. A tak poza tym to google nie boli
czepiasz się, że ktoś nie zagląda do google a sam nawet nie umiesz dokładnie przeczytać jego postu, nieładnie
Teraz do autora postu. Powtórzę za jednym z przedmówców. Przejdź się po kilku klubach i wybierz ten, który Ci się spodoba. Z czasem będziesz mógł zweryfikować swój wybór. Na forum każdy będzie doradzał ten klub, w którym ćwiczy, dlatego ja nie wymienię żadnej nazwy.
Napisano Ponad rok temu
Poza tym jest wielu bezsensownych instruktorów, ale bez nazwisk, bo zaraz się rozpęta wojna a tego przecież nie chcemy :wink: Pozdrawiam!
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Krotki dystans
- Ponad rok temu
-
More fun with Stefek
- Ponad rok temu
-
Nauka aikido
- Ponad rok temu