Kaicho Tadashi Nakamura w Polsce
Napisano Ponad rok temu
ma zaszczyt zaprosić kolezanki i kolegów
do wzięcia udziału w zgrupowaniu szkoleniowym
z wybitnym mistrzem karate,
twórcą stylu Seido Karate
Kaicho Tadashi Nakamura 9 Dan
Wszystkie informacje na stronie [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Osu!
Napisano Ponad rok temu
Cos musicie poprawic , chyba że to cos nie tak z moim kompem.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
znaczy wg Ciebie do tej pory robili złe karate ale teraz zmienili przynależność i juz robią dobre?No no to mi się podoba a nie jakieś tam pokręcone seitedo (z Hawai ) ta przemiana może być !
Napisano Ponad rok temu
Powiem tak - jest to wszystko bardziej interesujace niż myślałem .
A co do pytania Pitmana - myślę , że oni już sami wiedzą że to nie takie samo karate .
Pozdr. . Życzę powodzenia.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
znaczy wg Ciebie do tej pory robili złe karate ale teraz zmienili przynależność i juz robią dobre?[/quote]
No cóż jeżeli zmienili po raz kolejny swoje karate to znaczy ,że sami się z tym źle czuli. To ewidentny przykład jak się kończy przygoda z wynalazkami prosto z ameryki,-
Dla Ciebie jeszcze tez nie jest za późno skończyć z wynalazkiem amerykańsko - polskim. Głowa do góry nigdy nie jest za późno szukac właściwej drogi!
A na powaźnie to chyba Oni powinni Ci udzielić odpowiedzi czemu znowu zminili swoje karate po raz trzeci ............................
Napisano Ponad rok temu
znaczy wg Ciebie do tej pory robili złe karate ale teraz zmienili przynależność i juz robią dobre?[/quote]
No cóż jeżeli zmienili po raz kolejny swoje karate to znaczy ,że sami się z tym źle czuli. To ewidentny przykład jak się kończy przygoda z wynalazkami prosto z ameryki,-
Dla Ciebie jeszcze tez nie jest za późno skończyć z wynalazkiem amerykańsko - polskim. Głowa do góry nigdy nie jest za późno szukac właściwej drogi!
A na powaźnie to chyba Oni powinni Ci udzielić odpowiedzi czemu znowu zminili swoje karate po raz trzeci ............................[/quote]
nie to pytanie było konkretnie do Ciebie...to Ty dzielisz karate na dobre z Japoni i niedobre z innych miejsc...więc zapytam inaczej- dziś nie lubisz/ nie cenisz/ krytykujesz całe środowisko OK w Polsce- czy gdyby nagle Janekzabrał wszystkich do jakiejś organizacji z Japoni którą w miarę cenisz to już uważałbyś że wszystko jest OK? już nagle nie byłoby problemu z tymi opowieściami typu że ktoś miał żółty pasek a za miesiąc 1 dana? czekam na odpowiedź .
p.s. nie utożsamiaj mnie z OK bo od dawien dawna nie mam nic wspólnego z tą org.
Napisano Ponad rok temu
Ps. przecież wiesz,że Cie nie kojarze z OK!, a co do pasków w rok to przeciez smutne ale dla ścisłości to było tylko dla szefów klubów , którzy składali na ołtarzu swoje ośrodki 8) ale to nie ma nic wspólnego z tematem . gratulację dla seitedo za mądry wybór OK znowu zaspała
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Możesz jaśniej ?
Napisano Ponad rok temu
Ps. jeszcze raz prosze nie traktowac mojeo tekstu jako jakis atak. Jest to moja subiektywna opinia wyrobiona przez kilka lat treningów w OK i teraz w innej organizacji.
Ps2. Wspomnianego zawodnika z Krakowa naprawde bardzo szanuje i mam nadzieje ze sie nie obrazi za to co napisałem;)
Napisano Ponad rok temu
Do tej pory przejawia sie to chocby na zawodach gdzie braki techniczne sa nadrabiane treningiem siłowym i wytrzymałosciowym.
Dziwne - ja na każdym kroku slyszę, że jedną z podstawowych różnic między OK i IKO jest mniejszy nacisk kladziony w Oyama na przygotowanie silowe i wytrzymalosciowe... :?
Napisano Ponad rok temu
- temat : gdzie wisi worek / czy na czym ma wisieć / - dyskusja : co jest lepsze OK czy KK
- temaT : czy Murat jest normalny ? - dyskusja : co jest lepsze KK czy OK,
- temat : czy w samoobronie lepiej od razu gościa zastrzelić , wynająć ruskich czy tylko kopnąć go w torbę - dyskusja : co jest lepsze OK czy KK ?
TEN TOPIC JEST NA INNY TEMAT !!!
A swoją drogą wiadomo co jest lepsze ... he , he , he
Pozdr.
Napisano Ponad rok temu
Sam temat tez jest odpowiedni jako ze ktos wyzej wspomniał ze "to co ze stanów to lipa" czy jakos tak. Mysle ze Nakamura jest zbyt powznym autorytetem zeby wyprodukowac kolejny shit. No chyhba ze dobieze złych ludzi do współpracy jak to sie stało w przypdku stylu który ostatnio do nas zza oceanu przywedrował.... Szkoda ze nie moge uczestniczyc w jego kaicho
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Karate a wiek
- Ponad rok temu
-
jak???
- Ponad rok temu
-
Happoren, Aragaki Seisan, Aragaki Niseishi, Yara Kusanku
- Ponad rok temu
-
WALKA KONTAKTOWA - od kiedy?
- Ponad rok temu
-
Chiyako Oyama...
- Ponad rok temu
-
Szlag człowieka trafia...apel do moderatorów i użytkowników!
- Ponad rok temu
-
Seminarium: Shihan Peter Brockers
- Ponad rok temu
-
zawody w zielonej górze
- Ponad rok temu
-
OK Kata
- Ponad rok temu
-
Na czym powiesić worek :|