Ostry ból
Napisano Ponad rok temu
Co myślicie? Powinienem się martwić?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Mam bóle juz od kolo 2 miesięcy, szczególnie gdy podchodze pod jakies wzniesienia, schody itd czuje ból i mam wrażenie jakby mi coś przeskakiwalo w kolanach.
Wydaje mi się to dziwne bo mam dopiero 18 lat. Używałem maści ale to nie przynioslo rezultatu ponadtwo bylem u lekarza ktory skierowal mnie do specjalisty, niestety nasza kochana sluzba zdrowia pozwolila mi sie zarejestrowac dopiero na...pazdziernik.
Proszę o jakies porady w ramach możliwości
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Hm... potrzebuje rady. Od dłuższego czasu napierdziela mnie ręka w odcinku ramienia i tricepsa kiedy robię gwałtowny ruch ręką "na zewnątrz". Problem zaczął się ponad miesiąc temu jak na pewnych zawodach przeciwnik przerzucił mnie nad sobą i spadłem z wysokości 1,5 metra na goły parkiet. Nie mam sztywności w stawie, nie było nawet siniaka. Nie mam czasu iść do chirurga i pewnie go nie znajdę do sierpnia.
Co myślicie? Powinienem się martwić?
Miałem kiedyś coś podobnego. Całkiem niezły lot i też jakoś dziwnie zamortyzowałem. Podejrzewam tylko, że w moim wypadku było to znacznie lżej - mniejsza wysokość i spadałem na piasek. Natomiast miałem dziwny ból też w tych okolicach...trwało to może tydzień i przeszło. Tyle, że jako tako bezboleśnie mogłem ruszać, dopiero przy jakimś większym wysiłku bądź napięciu mięśni, strasznie napierdzielało.
Natomiast rady nie udzielę bo się nie znam. Lepiej pewnie iść do lekarza, ale skoro nie możesz...
życzę szybkiego powrotu do sprawnośći
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ja niestety mam problem z kolanami ale nie wiem co z tym poradzić.
Mam bóle juz od kolo 2 miesięcy, szczególnie gdy podchodze pod jakies wzniesienia, schody itd czuje ból i mam wrażenie jakby mi coś przeskakiwalo w kolanach.
Wydaje mi się to dziwne bo mam dopiero 18 lat. Używałem maści ale to nie przynioslo rezultatu ponadtwo bylem u lekarza ktory skierowal mnie do specjalisty, niestety nasza kochana sluzba zdrowia pozwolila mi sie zarejestrowac dopiero na...pazdziernik.
Mozliwe rowniez jest to, ze w pewnym odcinku czasu mocno podkoczyl Ci wzrost, czego efektem sa mocne bole kolan. Czy masz bol jak zbyt dlugo siedzisz z nogai zgietymi np. w aucie? Nadal rosniesz, wiec jesli przyczyna tego jest zbyt szybki wzrost to problem powinien minac, kiedy przestaniesz rosnac.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Do momentu, kiedy mój kolega nie przeszedł przez psychiczne piekło. Po jakiś zawodach, od uderzenia (trenujemy karate), bolała go ręka (pod bicepsem). Po kilku dniach zapomniał, tylko co pewien czas, przy niektórych ruchach, czuł mały ból. Po 2-3 miesiącach wyczuł drobne zgrubienie. Poszedł do lekarza. Podejrzenie RAKA! No koszmar. Lekarz powiedział, że to się zdarza, że od uderzeń może coś takiego być. Koleś zrobił badania, wzięli wycinek, droga przez piekło. Okazało się, że jest to nowotwór niezłośliwy, ale będzie to rosło, bolało i przeszkadzało. Operacja. Raczej drobny zabieg - w szpitalu onkologicznym był kilka dni. Co on opowiadał o tym pobycie w szpitalu i ludziach, którzy tam... umierali, no szok. Teraz minęły dwa lata, koleś trenuje jak dawniej, ale co pół roku czy co rok musi meldować się w szpitalu onkologicznym na jakieś badania.
Ja takich rzeczy od tamtego czasu nie lekceważę i znajduję czas na lekarza, gdy coś w mojej ocenie "za długo" mie boli. Może jestem przewrażliwiony.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ja niestety mam problem z kolanami ale nie wiem co z tym poradzić.
glukozamina albo artreum ( tabletki 500 mg )
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
bolacy bark
- Ponad rok temu
-
czy lody pasa
- Ponad rok temu
-
Pompki, drążek itp. a fizjologia wysiłku
- Ponad rok temu