Muay Thai - Wady i Zalety
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Właśnie, to zależy od trenera. Jeśli uzna, że jakaś technika się przyda to ją wprowadzi :wink:
Sorry, ale trener nie może sobie robić czego chce...no chyba że stworzył własny styl walki ale wątpie aby ktokolwiek w Polsce miał aż taki poziom...a wymyślanie technik jest absolutną bzdurą! taj jak mieszanie technik dozwolonych czy niedozwolonych. To miesza zawodnikowi w głowie i może podczas walki na ringu np uderzyć głową ( skoro już tak się uczy...dla mnie=absolutna głupota ) i dostać dyskwalifikacje...a co do bójki ulicznej ( bo nie ma czegoś takiego jak "walka uliczna" ) to tu nie wiele pomaga. tu nie ma reguł, jeżeli twój przeciwnik ma w ręce nóż, butelkę, krzesło, lub co innego...lepiej zwiewaj jeżeli nie chcesz stracić zdrowia. Trenuję MT juz ponad 12 lat ale na ulicy unikam konfrontacji. Niby do czego bym tego potrzebował? Obudzić się w szpitalu bo jak kozak rzuciłem się na 3 albo 4 gości? życie to nie film, nie jest jak w Ong Bak
Napisano Ponad rok temu
Sorry, ale trener nie może sobie robić czego chce...no chyba że stworzył własny styl walki ale wątpie aby ktokolwiek w Polsce miał aż taki poziom...a wymyślanie technik jest absolutną bzdurą! taj jak mieszanie technik dozwolonych czy niedozwolonych.
Jasne, że nie może robić czego chce. :roll: Na Muay Thai nie chce uczyć się pływać Trener może jednak kłaść nacisk załóżmy na techniki bokserskie, a mniej wprowadzać nóg. Jeśli uważa, że któreś kopnięcie/kombinacja się nie przyda tak bardzo to jej nie wprowadzi lub pokaże kilka razy, ale nie będzie jej uczył na treningach.
Chyba lepiej, że sekcje różnią się od siebie? :wink:
Napisano Ponad rok temu
W Tajlandii sędziowie nawet nie podnoszą w górę ręki zwycięzcy, żeby nie upokarzać niepotrzebnie jego pokonanego przeciwnika. To ładnie świadczy o podejściu Tajów, do MT.Zalety MT...moim zdaniem zaletą Muay Thai jest wszechstronność. Walka w dystansie, w półdystanie, w klinczu...uderzenia wszystkim ( oprócz głową ) i wszędzie ( nie w krocze ). Trenując MT można powiedzieć że nie ma się braków ( oprócz parteru oczywiście ) ale to wymaga wiele lat treningu. Trzeba mieć dobrego trenera i się do tego przyłożyć. Bardzo podoba mi się też strona duchowa i tradycyjna MT. Pomimo że sport jest twardy, nie naucza się w nim agresji i nienawiści. Trzeba szanować przeciwnika, nawet tego którego się pokonało.
Minus - przy wyrównanej walce i słabej znajomości języka Tajów, czasami za cholerę nie wiadomo, kto wygrał takową wyrównaną walkę.
Napisano Ponad rok temu
Jak wygląda proces treningowy przez 12 lat?
Napisano Ponad rok temu
Ale jak jest WYRÓWNANA, to już niekoniecznie... 8) 8) 8)jezeli jest rowna walka to jest remis:P:P
Napisano Ponad rok temu
ej ty nie badz taki wyszczekany bo grzecznie zwracam Ci uwage jako kolega dyslektyk, nikt nie lubi czytac czegos co nie jest po "Polsku" to poprostu razi w oczy i powinienes nad tym popracowac...ja sie staram i juz nie robie bledow typu moze-morze, da sie z tego wyjscejj ty mnie nie poprawiaj a jak juz chcesz to na priv a nie w temacie!!!!!!
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Właśnie, to zależy od trenera. Jeśli uzna, że jakaś technika się przyda to ją wprowadzi :wink:
Sorry, ale trener nie może sobie robić czego chce...no chyba że stworzył własny styl walki ale wątpie aby ktokolwiek w Polsce miał aż taki poziom...a wymyślanie technik jest absolutną bzdurą! taj jak mieszanie technik dozwolonych czy niedozwolonych. To miesza zawodnikowi w głowie i może podczas walki na ringu np uderzyć głową ( skoro już tak się uczy...dla mnie=absolutna głupota ) i dostać dyskwalifikacje...a co do bójki ulicznej ( bo nie ma czegoś takiego jak "walka uliczna" ) to tu nie wiele pomaga. tu nie ma reguł, jeżeli twój przeciwnik ma w ręce nóż, butelkę, krzesło, lub co innego...lepiej zwiewaj jeżeli nie chcesz stracić zdrowia. Trenuję MT juz ponad 12 lat ale na ulicy unikam konfrontacji. Niby do czego bym tego potrzebował? Obudzić się w szpitalu bo jak kozak rzuciłem się na 3 albo 4 gości? życie to nie film, nie jest jak w Ong Bak
Pitt,
Napisałem, że u mnie zdarzają się techniki Muay Boran. To nie tak, że trener uważa coś za pzrydatnego. Po prostu wprowadza nm co jakiś czas kilka technik ze starszejw ersji. nie nadinerpretuj
Nak Muay, niestety- z mojego doświadzcenia wynika, że trenerzy czestor obią sobie co chcą. Vide, tsunami, COmbat Aikido czy te wszystkie samoobrony.
Ja na szczęscie tego problemu nie mam. Muay Thai w ślicznej formie
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
trenuj nie pierdol :wink:wiedze ze ten temat przerodzil wiele odpowiedzi:D:D
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Jestgem ciekawy czy w polsce istnieja nielegalne kluby walk :wink:
A co to ma kurwa do tematu?
Sam mówiłeś, żeby pisać na temat :roll:
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
MIKE TYSON
- Ponad rok temu
-
muay thai i płock
- Ponad rok temu
-
Ciekawość co do kciuków :D
- Ponad rok temu
-
KONKURS - ILE NIEDOPOWIEDZEN JEST W TEJ INFORMACJI :):):)
- Ponad rok temu
-
Muay Boran oraz Krabi Krabong
- Ponad rok temu
-
Zapisy do grup początkujących i zaawansowanych MUAY THAI!!!
- Ponad rok temu
-
Problem z .................
- Ponad rok temu
-
Cieśliński zachował mistrzowski pas
- Ponad rok temu
-
Tae Tad prosba i info dla innych-zmiana adresu www Serafina
- Ponad rok temu
-
Pytanie do kickerow i front kicka