Muay Thai - Wady i Zalety
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
widze ze duzo postow i watkow
[quote name="Nak Muay"]Są tak zwane "turnieje pierwszego kroku" gdzie startują początkujący. Ale to twój trener powinien stwierdzić czy masz odpowiedni poziom żeby startować czy nie.[/quote]
to sie wie
kurcze czekam tylko zeby dorwac robote i bedzie hajc na trenowanie- juz sie nie moge doczekac
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Nie,nie trenuje jeszcze MB(nie mam gdzie),trenuje pod MB(czyli normalnie MT z założeniem ,że będe uczył się MB).Jak będę zmotoryzowany(posiadał środek transportu)to będę jeździł do Krakowa do klubu powiedzmy raz w tygodniu.no wlasnie chcialem soe spytac Kacpra o trenera
Jest tam bardzo porządny trener,z ogromnym doświadczeniem przywiezionym prosto z Tajlandii.A później się pomyśli jak będe miał zdrowiei pieniądze to może też tam wyjade.
W stosunku do MB jak najbardziej.Uważasz że MT jest ubogie w techniki?
To prawda,napewno w całej Polsce jest tylu ludzi, którzy się na tym dobrze znają co palców u jednej ręki(jeżeli jest ich aż tylu).Co do Muay Boran, to śmiać mi się chce jak ktoś pisze że prowadzi w swoim klubie takie zajęcia
Tu się bardzo mylisz w Tajlandii jest spora ilość szkół MB trzeba tylko dobrze poszukać.Jest to pierwotna wersja MT której już nawet w Tajlandii nie uczą ( jako sztuki walki )
Oficjalnych zawodów niestety bądź na szczęście nie ma,ale od wielu osób,(które były w Tajlandii) słyszałem,że są organizowane nie legalne walki MB. Co więcej na ulicach Bangkoku słyszy się plotki o walkach na śmierć i życie(w każdej plotce jest krztyna prawdy,a w takim kraju to całkiem możliwe)Muay Boran używane są na pokazach.
Śmiejesz się,ale najlepszym sposobem na naukę MB jest właśnie poszukanie takiego człowieka. Techniki MB nie znikneły na przestrzeni dziejów są tam i trzeba je odnaleźć ,s gdy się je znajdzie i przyswoi należy je przywieźć do Polski i podzielić się nimi z innymi.Ciekaw jestem u kogo uczyli się trenerzy Muay Boran? u mistrza Xian?
Pozdrawiam :wink:
Napisano Ponad rok temu
no na silke chodze sobie 2 ray w tygodniu i od niedawna mamy ergometr wioslarski to na nim zaczolem katac-na nim czlowiek dopiero dowiaduje sie ja ma slaba kondyche no i od niedawna okopuje powoli worek bo na silce tez sie pojawilPóki co możesz poćwiczyć nad kondychą...bieganie, pływanie, lekka siłka. Powodzenia!
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Podanie adresu innego forum, perdifne spamerstwo...
Dobrze, że dostałeś ostrzeżenie, aż miło patrzeć, że moderatorzy działają
Niekiedy surfuje po necie i przeczytalem wiele artykulow na temat Muay Thai, Czytalem wiele takich wypowiedzi ktore mowily ze "Muay Thai to sport dla ludzi bezmozgich ktorzy nic nie osiagneli w zyciu i bija sie bez powodu" Evil or Very Mad Evil or Very Mad To jest czysta kpina to pisza ludzie ktorzy nie znaja naprawde muay thai a to naprawde sport o dlugiej histori i szerokiej kulturze laczacy takze religie. Sam trenuje muay thai i denerwuja mnie takie wypowiedzi a wiec JAK SIE NIE ZNACIE TO NIE PISZCIE!!!!!!!!!!!!! Evil or Very Mad
Może poprzesz to linkami? Sam chętnie poczytam :-)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
JAK SIE NIE ZNACIE TO NIE PISZCIE!!!!!!!!!!!!!
Jeśli odpowiedź, ma nie być związana w ogóle z tematem, to wyślij PMa. :wink:
Sorry za OT
PS: Posta możesz edytować w ciągu 5 minut, nie wal kilku pod sobą...
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
MIKE TYSON
- Ponad rok temu
-
muay thai i płock
- Ponad rok temu
-
Ciekawość co do kciuków :D
- Ponad rok temu
-
KONKURS - ILE NIEDOPOWIEDZEN JEST W TEJ INFORMACJI :):):)
- Ponad rok temu
-
Muay Boran oraz Krabi Krabong
- Ponad rok temu
-
Zapisy do grup początkujących i zaawansowanych MUAY THAI!!!
- Ponad rok temu
-
Problem z .................
- Ponad rok temu
-
Cieśliński zachował mistrzowski pas
- Ponad rok temu
-
Tae Tad prosba i info dla innych-zmiana adresu www Serafina
- Ponad rok temu
-
Pytanie do kickerow i front kicka