Muay Thai - Wady i Zalety
Napisano Ponad rok temu
I czy sadzicie ze Muay Thai jest gorsze od Muay Boran. Osobiscie sadze ze Muay Boran jest lepsze od terazniejszego Muay Thai a jakie jest wasze zdanie...???
Napisano Ponad rok temu
On się pytał o Muay Thai, a nie o karate tsunami.ja mysle ze karate tsunami jest najlepsze...
Osobiście myślę, że Muay Thai jest skuteczną sztuką walki, dobrze uczy walki w zwarciu co jest chyba największym plusem. No i łapanie nogi przeciwnika... Wady? Może za mało dopracowana walka w dystansie w porównaniu np. z boksem czy kickboxingiem :roll: .
Muay Boran za dobrze nie znam, więc nie będę się na ten temat wypowiadał.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
A co do wady...na pewno jest to sport w którym można trochę na zdrowiu stracić. Trzeba trenować "z głową" i wiedzieć kiedy dać sobie spokój. No i żeby być dobrym i mieć osiągi, na pewno trzeba poświęcić duuuuużo czasu.
Napisano Ponad rok temu
gdzie wymyslili sobie jakis styl i nazywaja to Mau Thai!!!
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
To są akurat fakty. Kiedyś w Tajlandii tak walczono. Nie chodziło jednak o to, żeby szkłem dodatkowo kaleczyć, a żeby pięści nie slizgały się po ciele przeciwnika.a wogole kto by slyszal zeby walczono na szklo przyklejone do rak
Napisano Ponad rok temu
to nie wystarczyl im zwykly klej ??? widac, ze od poczatku byli jacys sado-machoTo są akurat fakty. Kiedyś w Tajlandii tak walczono. Nie chodziło jednak o to, żeby szkłem dodatkowo kaleczyć, a żeby pięści nie slizgały się po ciele przeciwnika.a wogole kto by slyszal zeby walczono na szklo przyklejone do rak
Napisano Ponad rok temu
To są akurat fakty. Kiedyś w Tajlandii tak walczono. Nie chodziło jednak o to, żeby szkłem dodatkowo kaleczyć, a żeby pięści nie slizgały się po ciele przeciwnika.a wogole kto by slyszal zeby walczono na szklo przyklejone do rak
pierdu, pierdu
A jeszcze lepszą przyczepność zapewniały ( niekaleczące ) gwoździe :roll: .
Nie było żadnego kleju czy szkła tylko zwykły sznurek pełniący rolę dzisiejszych owijek i tyle.
Napisano Ponad rok temu
Nie było żadnego kleju czy szkła tylko zwykły sznurek pełniący rolę dzisiejszych owijek i tyle.
Skoro oglądałeś na własne oczy to moze zdjęcia tez robileś?
Napisano Ponad rok temu
Skoro oglądałeś na własne oczy to moze zdjęcia tez robileś?
A czy napisałem, że widziałem na własne oczy - istnieje cos takiego jak umiejętność korzystania ze źródeł
Pod Grunwaldem też nie byłem a wiem, że używali mieczy nie karabinów
pzdr
Napisano Ponad rok temu
Oprócz tego w stosunku do MB jest bardzo ubogie w techniki.
Jednak ogromną zaletą tego StYlU(MB i MT) jest,ten brak jednolitej formy, który sprawia,że ciosy i posunięcia przeciwnika są nie do przewidzenia,po prostu czysta reakcja.//Mam nadzieje,że wiecie, o co mi chodzi.
Podsumowując:
One love ,one Muay Boran.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Kacperr a co trenujesz MB ??:>
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
w bjj nie ma Polskiego Zwiazku BJJ, a MT chyba jest i to moze byc przyczyna slabej organizacji bo jak wiadomo zwiazki w Polsce nie sa od propagowania dyscypliny ale raczej od nabijania kabzy
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
MIKE TYSON
- Ponad rok temu
-
muay thai i płock
- Ponad rok temu
-
Ciekawość co do kciuków :D
- Ponad rok temu
-
KONKURS - ILE NIEDOPOWIEDZEN JEST W TEJ INFORMACJI :):):)
- Ponad rok temu
-
Muay Boran oraz Krabi Krabong
- Ponad rok temu
-
Zapisy do grup początkujących i zaawansowanych MUAY THAI!!!
- Ponad rok temu
-
Problem z .................
- Ponad rok temu
-
Cieśliński zachował mistrzowski pas
- Ponad rok temu
-
Tae Tad prosba i info dla innych-zmiana adresu www Serafina
- Ponad rok temu
-
Pytanie do kickerow i front kicka