Fenix L2T vs Nuwai TM301X-3
Napisano Ponad rok temu
Waham sie miedzy kupnem jednej i drugiej.
Od [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] odstraszaja mnie CR123 ale z drugiej strony i Kajk poleca i inni...
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] za to mimo ze minimalnie slabszy to jednak na paluszki, ktore moge znalezc wszedzie.
Obie chyba na podobnej diodzie, obie maja dwa tryby.
Zrobcie cos, przekonajcie mnie...
Pomozecie?
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
P.S.
A baterie CR odstraszyły i mnie, stąd bez wahania zostawiłem Fenixa sobie. Zresztą do tego przekonał mnie właśnie adiblue. Dziękuję Mu więc za wszelkie posty, które przyczyniły się do podjęcia tej trafnej decyzji żałując jedynie, że to nie On sprzedał mi Fenixa (wtedy nie miał ich na stanie, ale teraz już ma :wink: )
Edyta:
Kumpel mnie męczy o jeszcze jeden taki wypad, więc będą fotki, a może też filmik...
Napisano Ponad rok temu
Zapomniałem dopisać. Zaraz jak w moje ręce wpadła L2T to wyciągnąłem uszczelki, wymyłem dokładnie gwinty, złote styki wyczyściłem izopropanolem. Potem na gwinty i uszczelki położyłem smar silikonowy, a na miejsca styków i same złote styki smar "switch". Wszystko to spowodowało, że zmiana trybów low/high przez pokręcenie głowicy następuje bardzo płynnie, bez wcześniejszych zgrzytów i szorowań (pewnie brudny gwint + duże tarcie na stykach body z elektroniką głowicy). Polecam taki zabieg.
Napisano Ponad rok temu
A ja czekałem właśnie na taki tekst, jak napisał McClane.Dzieki Adiblue za konkrety, juz sie przestraszylem, ze glosowanie w ankiecie to max czego moge oczekiwac
Mam wspomnianego Nuwaia i jestem z niego w sumie zadowolony, bo CRki mają swoje zalety, jednak do codziennej eksploatacji wolałbym coś z tańszym zasilaniem (obecnie używam L1P). Po zapoznaniu się z powyższym opisem wielce prawdopodobne jest to, że wspomniana latarka zagości na liśce moich zakupów. Biorąc pod uwagę jakość wykonania jego słabszego brata powinienem być zadowolony też z silniejszego. Gdybybym miał kupować tylko jedną latarkę, to sądzę, że na dzień dzisiejszy byłby to właśnie wspomniany Fenix (chyba, że istotny byłby dla mnie czas pracy w niskich temperaturach).
Dzięki za reckę.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Sorry ale już raczej wolę dodatkowy korpus. Mam wtedy jeszcze opcję na malutką latarkę do kieszeni. :wink:
Napisano Ponad rok temu
Zapewne tak, tyle, że one mają wyższe napięcie, więc dwie takie mogłyby latarce dogodzić
Sorry ale już raczej wolę dodatkowy korpus. Mam wtedy jeszcze opcję na malutką latarkę do kieszeni. :wink:
ale ja nie mialem na mysli litowych akku tylko baterie litowe o nominalnym napieciu 1,7V kazda
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
To tylko 0,4V więcej, więc faktycznie pewnie nie, aleitaklubięnuwaia i dodatkowąkompaktowąobudowędofenixa.ale ja nie mialem na mysli litowych akku tylko baterie litowe o nominalnym napieciu 1,7V kazda
Tak na marginesie, może ktoś, kto polecil inną określi się, bo też ciekaw jestem o jaką inną chodzi.
Napisano Ponad rok temu
nominalne jest 1,5V tak samo jak alkalicznychale ja nie mialem na mysli litowych akku tylko baterie litowe o nominalnym napieciu 1,7V kazda
roznica polega na tym ze bez obciążenia nowe litowe maja >1,8V a alkaliczne >1,6V
litowe przy obciazeniu 1A trzymaja 1,3V podobnie jak alkaliczne... ktore maja ta wlasciwość przez moment, a nie jak litowe przez 80-90% czasu
ból polega na tym czy "bebechy" wytrzymaja (albo o ile skruci sie ich żywotność) przez ulamek sekundy wyższe napiecie
przy jednym AA to raptem 0,2V ale przy czterech 0,8V...
ale i tak wole litowe AA
zwykle paluszki sa dobre do pilotów...
a co do cr123 to na pewnym serwisie aukcyjnym sa po 6-7 zl/szt (panasonic, sanyo itp)
wiec cena nie jest taka straszna...
Napisano Ponad rok temu
Bo nigdy nie kupowałem w zagranicznych sklepach internetowych i nie znam się na tym.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Zdecydowałem się wziać udział w tej ankiecie i oddać głos na Fenixa po tym, jak kupiłem sobie to małe czarne cudo od Adiblue i zaszokowało mnie ile w takim maleństwie mocy. Poza tym można do tego włożyć akumulatory, np. 2500mAh NiMH i człowiek nie musi liczyć się z tym kiedy przyjdzie mu nabyć nowe baterie.
Napisano Ponad rok temu
[...] Potem na gwinty i uszczelki położyłem smar silikonowy, a na miejsca styków i same złote styki smar "switch". Wszystko to spowodowało, że zmiana trybów low/high przez pokręcenie głowicy następuje bardzo płynnie, bez wcześniejszych zgrzytów i szorowań (pewnie brudny gwint + duże tarcie na stykach body z elektroniką głowicy). Polecam taki zabieg.
Gdzie kupić taki smar silikonowy ? Szukam jakiegoś od dłuższego czasu i nie mogę wyczaić...
Napisano Ponad rok temu
ja uzywam finsh line'a
Napisano Ponad rok temu
A widzisz... Tam nie szukałem... Dzięki !popytaj w dobrych sklepach rowerowych
ja uzywam finsh line'a
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Alternatywa dla L2
- Ponad rok temu