Oto-nashi-no-ken
Napisano Ponad rok temu
Z postów MM nie bije buta, tylko on nie szczypie się i pisze konkretnie co myśli (jako odpowiedż na kolejny atak na to, że w stylu HK to robią tak i tak), bo nie wiem czy wiesz, ale konflikt bywa kreatywny
A że nie rozumiesz tych słów, cóż, w Waszej federacji pojęcie drogi aikido i tego, do czego ono służy jest zupełnie inne, niż u nas. To stwierdzenie to nie jest buta, tylko fakt.
A z mm można podyskutować na argumenty merytoryczne.
Napisano Ponad rok temu
Nie ma argumentów merytorycznych.A z mm można podyskutować na argumenty merytoryczne.
Napisano Ponad rok temu
Jeśli to jest Droga Aikido dążąca do łagodzenia konfliktów zamiast ich budowania,
ciekawe że ty to mówisz, wytykanie buty też jest tu znamienne nazwałbym to dwulicowością
Napisano Ponad rok temu
tak z sympatii chcialbym zapytac, jak ci sie tak szybko udalo smail osiagnac w kendo i iaido poziom, ktory pozwala nauczac...takze, od kogo nauczyles sie tak dobrze robienia mieczem w tak krotkim czasie?
satori, tylko satori...
wlasciwie nie mam nauczyciela kendo i kenjutsu, iaido sporadzycznie ucze sie od Krzyska Gornickiego, jak mamy czas sie spotkac, srednio raz w roku
a jak robie mieczem i jak ucze robienia - przyjedz zobacz, serdecznie zapraszam
Napisano Ponad rok temu
MrSmail, nie masz nauczyciela i uczysz innych? A czego ty ich uczysz? :? 8Osatori, tylko satori...
wlasciwie nie mam nauczyciela kendo i kenjutsu, iaido sporadzycznie ucze sie od Krzyska Gornickiego, jak mamy czas sie spotkac, srednio raz w roku
Co za horror
Napisano Ponad rok temu
MrSmail, nie masz nauczyciela i uczysz innych? A czego ty ich uczysz? :? 8O
Co za horror
On ma nauczyciela...A jest nim..."tenkan of steel" 8)
Napisano Ponad rok temu
jeale mój drogi w kendo w ogóle nie możecie walczyć w zwarciu
Napisano Ponad rok temu
MrSmail, nie masz nauczyciela i uczysz innych? A czego ty ich uczysz? :? 8Osatori, tylko satori...
Co za horror
ponownie zapraszam do wspolnego treningu - a potem bedziesz mogl opisywac jaki Cie spotkal horror
Napisano Ponad rok temu
MrSmail, zapomniales? Cwiczylismy juz razem, pamietasz ? 8) Ja wiem jak ty cwiczyszponownie zapraszam do wspolnego treningu - a potem bedziesz mogl opisywac jaki Cie spotkal horror
Napisano Ponad rok temu
pamietam ze cwiczylismy razem aikido ktore pokazywales, a ja staralem sie zrobic to co pokazywales
Napisano Ponad rok temu
nie przypominam sobe zebysmy razem miecza cwiczyli
pamietam ze cwiczylismy razem aikido ktore pokazywales, a ja staralem sie zrobic to co pokazywales
podobno takie aikido robilo sie 30 lat temu, jak opowiadali naoczni swiadkowie wydarzen, hehehe. szczep, jak to bylo w koncu, uciekales przed Aikim na macie? Bo tak niektorzy mowia :papieros: .
Napisano Ponad rok temu
ciekawe że ty to mówisz, wytykanie buty też jest tu znamienne nazwałbym to dwulicowością
"Warchoł krzyczą! nie zaprzeczam
Tylko własnym prawom ufam
Wolna wola jest człowiecza
Pregaminów nie posłucha
Boska ręka w tym czy diabla
Szpetnie to czy właśnie pięknie
Wola moja jest jak szabla
Nagniesz ją za mocno, pęknie
A niewprawną puścisz dłonią
W pysk odbije stali siła
Tak się naucz robić bronią
By naturą swą służyła.
Sprawa ze mną jak kraj ten, stara
I jak zwykle on, byle jaka
Nie zrobili ze mnie janczara
Nie uczynią też i dworaka
Wychwalali zasługi i cnoty
Podsycali pochelbstwam wady
A ja służyć nie mam ochoty
Warchołowi nikt nie da rady"
Czy ja mówie że nie? Dwulicowość? nope.
Napisano Ponad rok temu
Moze wtedy jeszcze miecza nie cwiczyles?nie przypominam sobe zebysmy razem miecza cwiczyli
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
sekcje
- Ponad rok temu
-
Seminarium z Yasuno Masathosi shihan (7 dan aikikai).
- Ponad rok temu
-
Zmiana godziny stażu z G.Savegnago w sobotę !!!
- Ponad rok temu
-
Najśliczniejszy instruktor..
- Ponad rok temu
-
Staż z Asai sensei
- Ponad rok temu
-
Najlepszy mistrz
- Ponad rok temu
-
Filmy z Tomiki aikido.