SOG TWITCH XL
Napisano Ponad rok temu
SOG TWITCH XL - Co sądzicie o tej ślicznotce? Chodze koło niego już od 2 tygodni bo złom który dotychczas nosiłem powoli się rozlatuje. Martwi mnie tylko skądinąt genialny system wspomagania otwierania, czy aby ten wystający po otwarciu noża "operator", "fliper" czy jak tam się po polsku nazywa, nie będzie przeszkadzał przy np.robieniu kanapek w pracy...? Co sądzicie, może ktoś ma taki egzemplarz?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Kilka pierwszych wrażeń:
- Myślę że zaszufladkowałbym go jako gentelmen's knive, jest bardzo ładny i starannie wykonany
- Płaski, optymalnych rozmiarów, wygodny EDC
- Fabrycznie ostry jak brzytwa, podciągnąłem go dodatkowo na skurzanym pasku z pastą polerską, więc włosy odskakują z ręki zanim się wykona ruch posuwisty
- Mechanizm S.W.A.T pracuje dobrze, ale jeszcze dość twardo, chyba trzeba dać mu trochę czasu na dotarcie
- Nóż nie jest jednak pancernym narzędziem roboczym które po otwarciu robi wrażenie fixblade'a, wyczuwalny bladeplay, może uda się dociągnąć pivota
- Co do tego czy "kick" służący do otwierania przeszkadza w pracy, to jeszcze wstrzymam się od opini
Wkrótce może spróbuję podać jakieś zdjęcia
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Victorinox - naprawa balde play; jakieś sugestie.
- Ponad rok temu
-
Z nożem na wschód
- Ponad rok temu
-
Cold Steel FGX Push Blade II
- Ponad rok temu
-
Pomocy
- Ponad rok temu
-
Trudny wybór... EDC, propozycje.
- Ponad rok temu
-
Fotka Piterowej sebenzy
- Ponad rok temu
-
Ontario 499 S.K. vs. Camillus Pilot S.K. -pomoc...
- Ponad rok temu
-
jaka różnica pomiędzy m21-04, a 21-14
- Ponad rok temu
-
Tani automat - Boker Magnum Kalashnikov Auto - warto ???
- Ponad rok temu
-
BlackHawk MOD CQD Mark V czy Chris Reeve Green Beret 7"
- Ponad rok temu