jak poprawic wynik w wyciskaniu
Napisano Ponad rok temu
mam taka prosbe, a mianowicie jak poprawic wynik w wyciskaniu na klate na laweczce poziomej.
powiem szczerze ze wszystko mam ok, ale wyciskanie to moja bardzo slaba strona (przy wadze 65kg - 50kg na sztandze)
prosilbym o jakies wskazowki dotyczace poprawienia wyniku w wyciskaniu
pozdrawiam!
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ile ćwiczysz?Czy stosujesz progresję w ćwiczeniach?
no okolo 6 miesiecy, no stosuje progresje 12 10 10 8 na wyciskanie tym samym ciezarem
Napisano Ponad rok temu
Mala korekta. 12/10/10/8 niech zostanie ale z kazda seria zwiekszaj obciazenie. To jest bardzo istotne zeby z kazda seria dolzyc chociaz troszke. Waznym elementem treningu jest tez to (nie weim czy brales jakies odzywki i czy cwiczysz cyklicznie ze zwiekszona i zmniejszona intensywnoascia) co serie dokladasz ciezar/ ostatnia serie najlepiej jakbys cwiczyl z partnerem i zeby ci pomogl przy oststnich powtorzeniach. Najwazniejsze jest zeby oststnia seria cisnac na max dlatego najlepiej chodzcic na silke we 2 albo poprosic kogos o pomoc. Tak samo gdy jestes na cyklu np. kreatynowym, nie wazne, na cyklu dajesz 110 % musisz cisnac tak zeby sie prawie posrac. Po cyklu nalezy troszeczke odpuscic zeby organizm doszedl do siebie i przy kolejnym cyklu byly lepsze efekty. Odpuscic nie znaczy sie lenic xd zmniejszyc tylko odrobine intensywnosc treningu. Pamietaj o dobrym odrzywianiu sie. POczytaj o diecie. Przed treningiem dostarcz duzo weglowodanow organizmowi. Kiedys jak zaczynalem cwiczyc ne zwracalem uwagi na to co jem a to jest bardzo wazne.no okolo 6 miesiecy, no stosuje progresje 12 10 10 8 na wyciskanie tym samym ciezarem
Napisano Ponad rok temu
KLATKA
-wyciskanie sztangi w leżeniu na ławce poziomej 6x6
-rozpiętki na skośnej ławce 3x10-6
-wyciskanie sztangi na skośnej ławce 3x6-10
Napisano Ponad rok temu
wiadomo, ze wskazowki sa bardzo przydatne
jeszcze raz dzieki