Faktycznie wdawałem się w dyskusje techniczne, ale po czasie dochodzę do powyższego wniosku, że mija się to z celem, a raczej takiego celu w ogólle nie ma.
Hej irimi
Daj im szansę - może z czasem też zrozumieją... :wink:
Napisano Ponad rok temu
Faktycznie wdawałem się w dyskusje techniczne, ale po czasie dochodzę do powyższego wniosku, że mija się to z celem, a raczej takiego celu w ogólle nie ma.
Napisano Ponad rok temu
1. Trzeba siadać bliżejStaże też do kitu, bo w sumie czym się różni ogląganie demonstracji techniki na tłumnym stażu z odległości 50 metrów od obejrzenia jej na filmie?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
sugerujesz tu wyraźnie, że to tylko zasługa uke (który zamiast pchać jak człowiek) kładzie się na jo. Niczyja inna jednym słowem bez pomocy uke nie zrobisz tego ćwiczenia (choć swoją drogą nie wiemy czy/i jakie były ustalenia założenia prezentowanego ćwiczenia). Więc w sumie nie ma znaczenia co on robi bo na jedno wyjdzie, że uke nie robi tego co powinien (tzn. nie pcha). Więc tak naprawde to nie zadziała, więc tricku nie ma. Choć kto ich tam wie. może na tym zdjęciu oni nie pchają, tylko własnie trzymają koniec i sie na nim kłądą by jo złamać3. Niech uke złapie najpierw jedną ręką za drugi koniec, a potem dokładając drugą "położy się" na jo
Napisano Ponad rok temu
Ależ nie! Pod warunkiem, że rozmowy są z tymiCzyli techniczne rozmowy przy piwku po stażu wykluczone?Tylko z nauczycielem i partnerami na macie. Chyba, że przy piwku, ale z ludźmi, z którymi ćwiczę i którzy rozumieja o czym mówimy.
Bowiem partnerzy na macie, to także ci ze stażu.z którymi ćwiczę i którzy rozumieja o czym mówimy.
Napisano Ponad rok temu
Ano tym (kto był na stażu ten wie), że demonstrowaną technike można poćwiczyć na miejscu, fajnie jesli z osoba bardziej zaawansowną, a jeśli są jakoweś wątpliwości to można poprosić demonstrującego technikę by nam wyjaśnił.Staże też do kitu, bo w sumie czym się różni ogląganie demonstracji techniki na tłumnym stażu z odległości 50 metrów od obejrzenia jej na filmie?
Napisano Ponad rok temu
Dzięki Satorian! Wodzu, Tobie również!IMO [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] . Taki internetowy wynalazek z ostatnich kilku(dziesięciu) lat.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
poklonPanowie!
Poranna kawa chyba nieco pobudziła mój umysł. Mam jednak koncepcję o co loto na tym zdjęciu z Dziadkeim, jo i 3 padalcami.
Otóż sądzę, że Dziadek itd. (ciach...):wink:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Co ty! Poczytałem Pmaszowego Maryjana miszcza i wiem gdzie moje miejsce w szeregu ;-)Irimi, rzuć to aikido i zacznij przypowieści pisać. Nieźle Ci idzie.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
BTW Kobayashi sensei opowiadal, ze kiedys na treningu, po dluzszym wykladzie teoretycznym Dziadka, tak mu zdretwialy nogi, ze jak go Dziadek zawolal zeby go atakowal jako uke, to w sekunde po wstaniu padl na ziemie jak razony gromem. NIe wiedzial dokladnie, czy przyczyna bylo problemy z krwiobiegiem, czy tez full power Ki Dziadkowe :wink:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu