sensej Ryszard Murat
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
No.. a jak już sie czepiamy pisowni to sensei a nie sensej ;]
A co do Murata to nie powiem czy warto u niego trenowac bo nie trenowałem... ale myśle że jakbym miał do wyboru balet albo treningi u tego pana wybrałbym balet ;]
Napisano Ponad rok temu
Co do technik Murata - nie wiem nie widziałem. Ale po przeczytaniu i zasłyszaniu kilku jakże ciekawych rzeczy po prostu jestem uprzedzony i nie sądze abym chciał tam trenować ;] Znajomemu poleciłbym kogoś innego 'nie-tsunami' ;]
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Chciałem zapytać was o senseja Ryszarda Murata? Byłem na jego stronce i wydaje mi sie byc niezlym figterem. Jest tam sporo zdjec z profesjonalnym wykonaniem technik kture wyglądają calkiem skutecznie. Co o tym sądzicie? Czy warto ćwiczyć u tego senseja z góry dzieki za info.
v
Napisano Ponad rok temu
karate Tsunami, które najprawdodpodobniej nie jest ani lepsze ani gorsze od innych styli karate cieszy się bardzo złą opinia w świecie SW, z uwagi na osobę swego Ojca Założyciela.
Ryszard Murat jest (do czego się zreszta przyznaje) byłym pracownikiem SB, który założył własny styl karate i nadał sobie 10 dan, oficjalnie będą posiadaczem 7 kyu w karate shotokan.
Ponadto "sensei" wydał swego czasu książkę-rarytas o swoim karate, w którym prezentowal techniki walki przy uzyciu np. łopaty i z frazesami, że przeciwnikowi lepiej wyłupic jedno oko niz dwa.
Ponadto duże wątpliwości budziła swego czasu metodyka treningowa (np. odrzucenie sparingow kontaktowych i wprowadzenie (sic!) bezkontaktowych) czy odrzucanie wszelkich wniosków płynących z rozwoju MMA
a i tak wszystko juz było omawiane...
Napisano Ponad rok temu
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Pelen szacunek dla Ciebie za okazanie litosci i nakierowanie "nowego".
Brawo, fajna postawa.
Napisano Ponad rok temu
po pierwsze to nie senseja tylko soke jakbyś wyskoczył do Ryśka z tekstem "sensei" to yś zapewne został w błyskawicznym tempie pozamiatany szpadlem, sierpem albo by Cie oślepił (biorąc pod uwagę że być może miałby dobry humor to by się zlitował i w akcie humanitaryzmu wydłubał Ci ylko jedno oko)Chciałem zapytać was o senseja Ryszarda Murata?
Napisano Ponad rok temu
Panowie!!! Nie karmic troola
pozdro
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
W jakim kierunku powinno rozwijać się karate ?
- Ponad rok temu
-
Shidokan
- Ponad rok temu
-
Jakie kimono?
- Ponad rok temu
-
Jestem nowy w tym temacie :)
- Ponad rok temu
-
Murat o Drewniaku