sensej Ryszard Murat
Napisano Ponad rok temu
Gdzybyscie go poznali byscie chcieli u niego cwiczyc. :balisong:
Ja chodze do niego za miesiac płace tylko 150zl i wy mowicie ze karate tsunami to dupa sami jetescie do dupy.Tyle
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Tez tak myslalem 150zl za miesiac?????Co to jest
Napisano Ponad rok temu
OMG
Dresy...bierzcie łopaty i na miasto....
Napisano Ponad rok temu
Moze za duzo facet nie umie (tego nie wiem), ale spojrzcie, zalozyl cos swojego.
Leje na to ze korzysta z nazwy karate. Pozwal go ktos za to?
Za to poddancami byc lubicie.
Poddancami jakis miedzynarodowych zwiazkow karate. Na pas czarny nie mozecie zdac u Polaka...
Poddancami szefa pewnego malego panstewka jesli chodzi o wiare...
Napisano Ponad rok temu
Dlaczego Polak z Polaka musi sie wysmiewac? szydzic? gardzic?
Moze za duzo facet nie umie (tego nie wiem), ale spojrzcie, zalozyl cos swojego.
Leje na to ze korzysta z nazwy karate. Pozwal go ktos za to?
...
chłopie jeszcze wczoraj krytykowałeś w czambuł swoich włoskich kolegów, że przedefiniowują karate a tu dzisiaj taka zmiana?
Napisano Ponad rok temu
Nie chodzi o to, że Rysio jest Polakiem, tylko jakie miał kwalifikacje aby w ramach pewnych międzynarodowych standardów nadać sobie 10 dan
Bawię sie w bjj od 1,5 roku, do niebieskiego pasa zostało mi pewnie drugie tyle, podejrzewam , że gdyby były w bjj stopnie kyu to pewnie byłbym około 7 kyu
jeżeli chcesz to możesz zostać moim uczniem stylu TJJ (chyba nie muszę tłumaczyć skrótu) to zapraszam
Napisano Ponad rok temu
I w sumie jedno drugiemu nie przeczy. (Murat - nie bronie go i w zyciu nie spotkalem osoby z Tsunami 8) ) Kwestia pozostaje otwarta: kto jest "wlascicielem" stylu? Kto ma prawo cos zmienic? Czy tylko osoby piszace w nazwie swojej sztuki walki slowo "tradycyjne" ?
Napisano Ponad rok temu
Zaskocze Cie...Bawię sie w bjj od 1,5 roku, do niebieskiego pasa zostało mi pewnie drugie tyle, podejrzewam , że gdyby były w bjj stopnie kyu to pewnie byłbym około 7 kyu
jeżeli chcesz to możesz zostać moim uczniem stylu TJJ (chyba nie muszę tłumaczyć skrótu) to zapraszam
Zalozmy ze mieszkamy na tej samej wsi. W miescie, 50 km dalej jest sekcja BJJ GB. A ja i tak przychodzilbym do Ciebie. :wink:
Napisano Ponad rok temu
Gizmo
Napisano Ponad rok temu
Twój argument o odległości jest po prostu niepoważny: my tu o danach, ty o kilometrach :roll:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Hm, no cóż. Wnioskując z baneru na górze, Vortal Budo jest partnerem X Festiwalu SW organizowanego przez federację R. Murata. On sam zapewne będzie we Wrocławiu, tsunami ma dawać pokaz, będzie można ich zobaczyć na żywo. Szkoda, że tak daleko, sam bym chętnie zobaczył, co się zmieniło od I Festiwalu SW w Warszawie przed laty...
Gizmo
Kiedyś udało nam się dorwać kasetę video z pokazu soke w Wa-wie, nie wiem z jakiej okazji. Pamiętam "brawurowe" wykonanie kata kumo, statyczne techniki z asystentem Prezydenta, po których zabrzmiał głos z offu - "w tym momencie sensei P. zalał się krwią; następuje wymiana współćwiczącego". Cudowne wręcz.
Napisano Ponad rok temu
techniki nauczane w TJJ są tak przeraźliwie destrukcyjne, że od samego patrzenia mozna umrzećA czy tjj jest skuteczne
Stary jak robisz sobie jaja to dodaj choć jeden (np. taki ) emotikon
niech ktoś zamknie temat
Napisano Ponad rok temu
techniki nauczane w TJJ są tak przeraźliwie destrukcyjne, że od samego patrzenia mozna umrzećA czy tjj jest skuteczne
niech ktoś zamknie temat
a czy w tjj (i kdt) uzywa sie lopat w sparingah full contact?
Napisano Ponad rok temu
chłopie podobno nawet koparektechniki nauczane w TJJ są tak przeraźliwie destrukcyjne, że od samego patrzenia mozna umrzećA czy tjj jest skuteczne
niech ktoś zamknie temat
a czy w tjj (i kdt) uzywa sie lopat w sparingah full contact?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
to załóz kolejny kretyński temat :wink:Fajnie było, ale sie skończyło
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
W jakim kierunku powinno rozwijać się karate ?
- Ponad rok temu
-
Shidokan
- Ponad rok temu
-
Jakie kimono?
- Ponad rok temu
-
Jestem nowy w tym temacie :)
- Ponad rok temu
-
Murat o Drewniaku