Skakanka?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
I ja mam pytanie, jakiego typu urozmaicenia polecacie? Czyli mam na myśli na przykład skakanie krzyrzowanymi rękoma (cos ala Rocky ) itp. Czyli po prostu jakieś fajne ćwiczenia, bo skakanie non stop obunóż robi się nudzace i jak w ogóle polecacie skakać?
No i oczywście na co jest doba skakanka :>?
Napisano Ponad rok temu
Jak skakac? Napewno jak najnizej i urozmaicac przeskoki, tj.: skakanie z nogi na noge, skakanie na jednej nodze, do tylu, z krzyzowaniem skakanki i nog, podwojne skoki, wymachy skakanka z boku. Bardzo fajnym sposobem jest 2xskok na jednej nodze, a nastepnie szybka zmiana na druga i znowu 2 razy. Najwazniejsza jest lekkosc i szybkosc (tylko bez przesady :wink: )
Mala uwaga na koniec: jezeli nie umiesz calkowicie skakac na skakance to sie nie zrazaj - nauka idzie naprawde szybko (ja potrafilem plynnie krzyzowac skakanek w pierwszy dzien)
Napisano Ponad rok temu
Skakanie rozwija lekkosc, szybkosc ruchow nog, koordynacje...
Ja dodałbym jeszcze - świetnie zbija wagę. Kiedyś, gdy byłem dużo młodszy i zależało mi na zbiciu tkanki tłuszczowej skakałem 3 x w tygodniu po pół godziny.
To było bardzo męczące, ale w pewnej chwili wchodzi się w swój rytm, zabawa z krzyżowaniem, podwójny przeskok, skakanka z boku itp, itd. Można się bawić przy tym bardzo praktycznym i tanim przyżądem.
Przestałem gdy grubość tkanki tłuszczowej na brzuchu i pod łopatką spadła do 3 mm - lekarze patrzyli na mnie i pukali się w czoło - ale ja czułem się wtedy super lekki. Teraz mogę tylko pomarzyć, było to... 20 kg temu :-)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Chyba, że móimy o czym innym .
Napisano Ponad rok temu
Wszystkie przejścia są równe, tzn np. co 4 skoki. Dalej sobie skaczesz i kombinujesz więć teraz np. zaczynasz skakać co drugi skok podwójnie tzn za jednym podkokiem skakanka przelatuje 2x pod nogami. To też możesz sobie urozmaicić skacząc obunóż, na jednej i drugiej nodze osobno. Skaczesz tak sobie dłuższą chwilę i wracasz do skakania normalnego. Chwilę główkujesz co tutaj jeszcze, no to cyk i krzyżujesz ręce nie tracąc tempa skoku.
Wiele jest takich kombinacji, rzecz w tym by nie tracąc rytmu skakać jak najbardziej różnorodnie.
Jeśli masz problem z pomysłami, zapytaj małe dziewczynki na podwórku, napewno Ci pomogą.
Pzdr.
Napisano Ponad rok temu
PS.: Tylko nie piszcie, że to głupie pytanie, bo ja na serio nie wiem rzeczy, które dla innych są oczywiste. Tak to jest, jak człowiek uczy się na własnych kontuzjach (nie mogę nigdzie trenować, tylko w domu)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ile już trenujesz? (na skakance, bieganie)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
AW6 Czyli 6 Weidera !!!
- Ponad rok temu
-
ile białka??
- Ponad rok temu
-
Czym Wypełniać Worek?
- Ponad rok temu
-
Przyrost masy?
- Ponad rok temu
-
Co sie dzieje... :(
- Ponad rok temu
-
Dieta przed zawodami ?potrzebna czy nie ??
- Ponad rok temu
-
sprzęcik własnej konstrukcji!!
- Ponad rok temu
-
jak sie wam to podoba :)
- Ponad rok temu
-
pęknięta kość a siłownia
- Ponad rok temu
-
Skuteczne Cwiczenia Bez Drogiego Sprzetu!
- Ponad rok temu