Skakanka?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
skakanie na betonie nawet w butach na miękkiej podeszwie nie jest zbyt mądre.
warto podłożyć cokolwiek. niech to będzie jakiś dywanik, karimata, drewniana płyta, cokolwiek...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
sory, ale BUHAHAHAHAHA.kupiłem taką ciężką, ale 5 metrową i nie mam możliwości jej skrócenia, brak jakichkolwiek regulatorów . Co mam zrobić? Przecież jej nie utnę
chcesz mi wmowic, ze ktos robi 5metrowe skakanki?? (hmm chyba takie, jak dzieci maja na filmach, ze dwie machaja a trzecia skacze )
co masz zrobic? zloz w pol, bedziesz mial 2,5m
Napisano Ponad rok temu
No co ja ci mowilem?? kurwa mac co za naród, co za ludzie czlowiek sie stara a tu caly wysilek jak grochem o sciane.kupiłem taką ciężką, ale 5 metrową i nie mam możliwości jej skrócenia, brak jakichkolwiek regulatorów . Co mam zrobić? Przecież jej nie utnę
Napisano Ponad rok temu
ty moze ty nie kupiles skakanki
tylko pzedluzacz czy cos w tym stylu
a tak wracajac do tematu to tylko twardziele potrafia skakac na skakance sznyrowej
skora i guma jest dla nowicjuszy
NAJCIEZSZE skakanie jest na skakance sznurowej bo w odruznienu od wszystkich tych ciezkich zemieniowych czy gumowych to pzy sznurku muszisz wlozyc troche rozmachu zeby podrecic tempo skakania
czy musisz uzyc sily zeby na taiej skakance skakac
osobiscie jej niecierpie
ale prawda jest taka ze jest to najlepsza skakanka jezeli ktos chce osiagnac najlepsze efekty
Napisano Ponad rok temu
NAJCIEZSZE skakanie jest na skakance sznurowej bo w odruznienu od wszystkich tych ciezkich zemieniowych czy gumowych to pzy sznurku muszisz wlozyc troche rozmachu zeby podrecic tempo skakania
czy musisz uzyc sily zeby na taiej skakance skakac
osobiscie jej niecierpie
ale prawda jest taka ze jest to najlepsza skakanka jezeli ktos chce osiagnac najlepsze efekty
niezgodze sie z Tobą , na skakance chyba sie skacze po to by rozwinąć prace nóg a nie niewiem co , żemień nie wybacza błędów a ze sznurkiem możesz sie pobawić.
a tak propo możesz wyjaśnić ten termin najlepsze efekty
Napisano Ponad rok temu
ale skakanie na zemienu jest latwe jako ze sam zemien ma swoja wage i leciutki ruch nadgarsta daje mu wystarczajaca szybkosc (no i po wprawieniu go juz w jako taki ruch prawie nie musimy wkladac zadnej sily zeby dalej skakac,sprawa ma sie totalnie inaczej ze sznurkiem)
sznurki sa lzejsze i wymagaja wlozenia wiekszej ilosci sily aby nadac skakance wystarczajaca predkosc
tak wiec wymaga to wiekszej koncentracji i wiekszego wysilku miesni
osobiscie niecierpie tego
ale czesto skacze na sznurku bo daje mi lepsze efekty
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
o to to toChrystianku równiez sie z Toba nie zgadzam. Rok uzywalem sznurkowej skakanki teraz uzywam skakanki z linki stalowej i sznurkowa nie wytrzymuje z nia porownania. Na stalowej lince moge skakac szybciej mam wieksze pole dla wlasnej wyobrazni i wreszcie moge mardziej sie zmeczyc co ma niebagatelne znaczenie gdy robie wage
częstotliwość kręcenia sie skakanki z żemienia jest większa od częstotliwości skakanki sznórkowej co za Tym idzie musisz szybciej przebierac nóżkami co za tym idze poprawiasz swoją prace nóg co za tym idzie żemień jest the best
a nawiasem mówiąc wole zmęczyć się skakaniem niż kręceniem nadgarstków 8)
pozdro
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
nie o stopy chodzi, a o plecy i krwawe na nich slady :twisted:no tak zemien ci niewybaczy bledow jezeli skaczesz na boso
jako ze lubie powtarzac po innych. na skakance trenuje sie nogi, nie rece/nagarstki. masz skakac szybko, intensywnie i roznorodnie.ale skakanie na zemienu jest latwe jako ze sam zemien ma swoja wage i leciutki ruch nadgarsta daje mu wystarczajaca szybkosc (no i po wprawieniu go juz w jako taki ruch prawie nie musimy wkladac zadnej sily zeby dalej skakac,sprawa ma sie totalnie inaczej ze sznurkiem)
na sznurku nie wyobrazam sobie skakania co dwa obroty, krzyzowac pewnie tez ciezko. i pewnie trzeba czekac na skakanke, a nie przed nia uciekac.
chyba wyploszylismy ssj7 :wink:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Jedno jest pewne: na pewno nie wyskok (z tego co słyszałem to wręcz przeciwnie).
dlaczego?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
AW6 Czyli 6 Weidera !!!
- Ponad rok temu
-
ile białka??
- Ponad rok temu
-
Czym Wypełniać Worek?
- Ponad rok temu
-
Przyrost masy?
- Ponad rok temu
-
Co sie dzieje... :(
- Ponad rok temu
-
Dieta przed zawodami ?potrzebna czy nie ??
- Ponad rok temu
-
sprzęcik własnej konstrukcji!!
- Ponad rok temu
-
jak sie wam to podoba :)
- Ponad rok temu
-
pęknięta kość a siłownia
- Ponad rok temu
-
Skuteczne Cwiczenia Bez Drogiego Sprzetu!
- Ponad rok temu