Sum na ostro po bułgarsku
Napisano Ponad rok temu
Składniki:
2 łyżeczki słodkiej czerwonej papryki
½ łyżeczki oregano
½ łyżeczki tymianku
¼ łyżeczki pieprzu cayenne
½ łyżeczki soli
¼ łyżeczki świeżo zmielonego pieprzu
2 filety z suma (mogą być ze skórą) – około kilograma
1 duży ząbek czosnku, drobno posiekany
1 łyżka oliwy
1 łyżka masła
cząstki cytryny do przybrania
Przyprawy wymieszać w niewielkiej miseczce. Filety umyć, osuszyć obtoczyć dokładnie w mieszaninie ostrych przypraw z obu stron. Na patelni rozgrzać olej, wrzucić posiekany czosnek i delikatnie podsmażyć na średnim ogniu, aż się zezłoci i odłożyć na oddzielny talerzyk. Na patelni rozgrzać masło. Włożyć filety i smażyć po około 4 minuty z każdej strony – tak aby były dobrze wysmażone. Filety przełożyć na rozgrzane talerze, posypać zesmażonym czosnkiem, przybrać zieloną sałatą i cząstkami cytryny.
Nie udzielam pomocy na PW / PM / Priv. Wszelkie pytania proszę pisać na forum, w temacie otrzymasz więcej opinii.
Podobne tematy
| Temat | Forum | Autor | Podsumowanie | Ostatni post | |
|---|---|---|---|---|---|
aikido w ostrowie wlkp? |
AIKIDO |
|
|
||
ostrowia |
Odżywki i Suplementy |
|
|
||
bialko ostrowia, podroba czy oryginał? oceńcie |
Odżywki i Suplementy |
|
|
||
Ostrowia Białko!!! |
Odżywki i Suplementy |
|
|
||
nowa strona o zapasach i sumo |
ZAPASY - Styl Wolny i Klasyczny |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
FaceBook
10 następnych tematów
-
Kulinaria / przepisy : Stek cielęcyEXPERTO - Ponad rok temu
-
GazpachoEXPERTO - Ponad rok temu
-
Sałatka z czerwonej fasoliEXPERTO - Ponad rok temu
-
O przekąskach w skrócieEXPERTO - Ponad rok temu
-
Odżywianie gdy brak czasuEXPERTO - Ponad rok temu
-
Cielęcina z ryżem, szparagami i poramiEXPERTO - Ponad rok temu
-
Pierś z kurczaka na ostroEXPERTO - Ponad rok temu
-
Tuńczyk z makaronem i serem- Ponad rok temu
-
Dieta na masę. Proszę o sprawdzenie- Ponad rok temu
-
Białko- Ponad rok temu




Ponad rok temu
