moj kregoslup :|
Napisano Ponad rok temu
Od pewnego czasu odczuwam bóle w czesci ledzwiowej. Wydaje mi sie ze mam lordoze ledzwiowa. Ale nie wiem tak do konca. Moj kregoslup jest jakby wpadniety w plecy i widac miesnie moich plecow. Dlatego nie wiem czy mam skrzywienie kregoslupa czy tez poprostu rozwinely mi sie miesnie plecow ktore wyraznie widac na fotkach. Z gory dzieki za odpowiedzi.
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
ona powinna trochę się znać na wadach postawy.
lordoza ledzwiowa to nie wada postawy. radze Ci isc do neurochirurga, pozniej ew. ortopedy i rehabilitanta. nie olewaj problemu !!!!
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
ona powinna trochę się znać na wadach postawy.
lordoza ledzwiowa to nie wada postawy
No i to jest kolejny dowód na to, że lepiej iść do lekarza niż szukać pomocy na forum.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Kiedy Ci boli? Jak po intensywnym treningu to pewnie porostu przeciazasz miesnie ktore robia sie bardzo przez to napiete i pociagaja kregoslup przez co powoduja jego bol.
Ale idz do lekarza, i to jak najszybciej bo na przeswietlenie ledzwiwego to sie czasami czeka 2-3tygodnie. Bo to moze byc tysiac roznych innych rzeczy - np: jakis stan zapalny. Sam to mam i od ponad miesiaca mam przerwe w treningach
Napisano Ponad rok temu
No i to jest kolejny dowód na to, że lepiej iść do lekarza niż szukać pomocy na forum.
slusznie, my bad sam mam problem z czescia ledzwiowa kregoslupa.. a gafa spowodowana pewnie pozna pora
Napisano Ponad rok temu
no poza tym to jest coś takiego jak hiperlordoza ledzwiowa ale to raczej bys tego nie nabył.
jesli Cie boli kregosłup to w pierwszym rzedzie proponowałbym ortopede lub rehabilitanta. neurochirurdzy mimo ze faktycznie czasem zajmuja się kręgosłupem (zazwyczaj tzw. wypadnietym dyskiem) to oni raczej wkraczaja jeśli jest ucisk na nerwy którego u Ciebie z objawów które opisałeś ewidentnie nie ma (promieniowanie bólu najczęsciej do nogi, zaburzenia czucia, ból jest ostry itp.)
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
pompki z podskokami,klaśnięciami czy jak tam
- Ponad rok temu
-
Siłownia??
- Ponad rok temu
-
na palcach źle?