Pneumatiki
Napisano Ponad rok temu
Na tym forum to chyba sami pacyfiści siedzą niedługo przeczytam tekst w stylu :"do unikniecia sytuacji niebezpiecznej wystarczy zdrowy rozsadek a zawsze można przecież wyskoczyc ze wszystkiego co sie ma zeby uniknąc walki -walka uniknięta walką wygraną " 8O
No ale to taki OF a teraz już na temat :
Jak to w końcu jest z tymi PISTOLETAMI na srut (popularne wiatrowki na CO2 np skif anics )
na pierwszy rzut oka wydaje sie to byc zajebistą rzeczą do samoobrony przeciez te wiatrowki to w wiekszosci wierne repliki trudne(chyba niezmozliwe) do odróżnienia w czasie jakiś realnych akcji na ulicy . Tylko mnie interesuje jak człowiek znosi strzał z takiego pistoletu np w noge ?? Poskłada go i zniechęci do dalszej walki czy raczej wkurwi ??
I ludzie piszcie na ten temat a nie takie pierdoły jak to że jak nabój jest to sie uszczelka niszczy albo że na mrozie źle działa ja pierdole to są głupoty po huj to pisac ??
Napisano Ponad rok temu
Pieniądze nie mają dla mnie żadnej wartości bo to kawałek papieru z napisanym 10, 20, 50, 100 itp. Co sobie cenię to moje zdrowie, i ono jest coś warte, 10 złoty zarobie szybko, szybciej niż mi się rany będa goić.
I napiszę Ci to abyś to zrozumiał:
"Do uniknięcia sytuacji niebezpiecznej wystarczy zdrowy rozsadek, i to dlatego że po to właśnie jest !
Ale żeby być prawdziwym burżujem famas przez małe f to kupię Ci strój Batmana przez duże B, będziesz w nim nowym mrocznym rycerzem swojej miejskiej sprawiedliwości.
Za lekarza płacisz sam.
Napisano Ponad rok temu
proponowałbym jednak karabinek, bo można kolbą przyp...
Napisano Ponad rok temu
Famas niewiem co Ty rozumiesz przez poskladanie, ale jesli to co ja to niema mowy strzelajac w noge pare srutow w jape to juz chhyba inna akcja....
Napisano Ponad rok temu
Wystarczy mięc podstawowe obycie w broni żeby odróżnić, a co do postrzału z takiego pistoletu w noge to przy grubach spodniach (jeans) prawdopodobnie nawet nie poczuje, musiałbyś trafić conajmniej w oko. Masz swoją obronę wiatrówką...Jak to w końcu jest z tymi PISTOLETAMI na srut (popularne wiatrowki na CO2 np skif anics )
na pierwszy rzut oka wydaje sie to byc zajebistą rzeczą do samoobrony przeciez te wiatrowki to w wiekszosci wierne repliki trudne(chyba niezmozliwe) do odróżnienia w czasie jakiś realnych akcji na ulicy . Tylko mnie interesuje jak człowiek znosi strzał z takiego pistoletu np w noge ?? Poskłada go i zniechęci do dalszej walki czy raczej wkurwi ??
Napisano Ponad rok temu
I ludzie piszcie na ten temat a nie takie pierdoły jak to że jak nabój jest to sie uszczelka niszczy albo że na mrozie źle działa ja pierdole to są głupoty po huj to pisac ??
Toteż Ci piszą na temat, a Ty niekumaty jesteś. Zastanów się, co cię spotka, jak wyjmiesz niesprawną broń i spróbujesz jej użyć.
Napisano Ponad rok temu
Naprawdetak myslisz? ja mysle ze siniak to bankowo, jesli jestes pewny swego mozna by zrobic test 8) np: seria jedno i piecio strzalowa wkoncu masz dwie nogi zrobiy potem foto bez jensow (chyba ze bielizny nienosisz :wink: ) i pokazemy na forum co Ty na to?a co do postrzału z takiego pistoletu w noge to przy grubach spodniach (jeans) prawdopodobnie nawet nie poczuje, musiałbyś trafić conajmniej w oko. Masz swoją obronę wiatrówką...
Potem mozemy zrobic serie udowadniajaca conajmniej oko, proponuje serie szyja policzki.
To sa obronne wiatrowki 8O ciekawa teoria Twoja czy zaslyszana?
Dodam jeszcze ze wiatrowka Carera 9mm <17J na 10-15m to by Ci powazna krzywde zrobila, wiesz co to za sprzet?
Napisano Ponad rok temu
Naprawdetak myslisz? ja mysle ze siniak to bankowo, jesli jestes pewny swego mozna by zrobic test 8) np: seria jedno i piecio strzalowa wkoncu masz dwie nogi zrobiy potem foto bez jensow (chyba ze bielizny nienosisz :wink: ) i pokazemy na forum co Ty na to?
Potem mozemy zrobic serie udowadniajaca conajmniej oko, proponuje serie szyja policzki.
Jakie kurwa serie? Staje przed tobą dwóch kolesi w odległości coś koło metra. A teraz poćwicz wyciąganie i serie.
Dodam jeszcze ze wiatrowka Carera 9mm <17J na 10-15m to by Ci powazna krzywde zrobila, wiesz co to za sprzet?
Na 10-15 metrów to nie jest samoborona, to strzelanie do ludzi. Karalne.
Napisano Ponad rok temu
Co do owej Carera 9mm (pierwsze słysze) to sam napisałeś "<17J" czyli powyżej magicznej granicy- to bardziej do niej pasuje określenie broń pneumatyczna. Prawdopodobnie to jakiś karabinek myśliwski. Tu już prędzej bo są nawet wiatrówki .45 które mają energię porównywalną z bronią palną. Ale weż się tym złóz, a potem poraw ew. pudło, że o taskaniu na plecach nie wspomne. Taką wiatrówką w sytuacji "akuratmamy bo walilismy w puchy" może mógłbyś się ewentualnie obronić. Ale pomyśl jakie jest prawdopodobieństwo...
Napisano Ponad rok temu
Strzelales sobie (z byle czego) w dlon 8O maso? zapewniam ze z niejednej wiatrowki >17J by zostala wieksza kropka....
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Polowanie z broni pneumatcznej jest w Polsce karalne, a polowanie z broni malej mocy i kalibru to zwykle bestjalstwo
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
A co potem?
- Ponad rok temu
-
w parku
- Ponad rok temu
-
ruska armia
- Ponad rok temu
-
Warszawa
- Ponad rok temu
-
Okulary
- Ponad rok temu
-
Pytanie
- Ponad rok temu
-
głupie baby
- Ponad rok temu
-
STEREO
- Ponad rok temu
-
Opanować strach
- Ponad rok temu
-
Co zrobić jak spotka się sku***a który może mieć AIDS?!
- Ponad rok temu