Obrona NOŻEM przed psem.
Napisano Ponad rok temu
esthan - dla tego pisalem, przy założeniu że sie nie rusza - tzn gryzie kogoś innego
Napisano Ponad rok temu
Takie tactical foldery z tych piesiów, dobrze strugają patyczki, dobrze tną mięso, tylko z rąbaniem coś im nie idzie
Napisano Ponad rok temu
Takie tactical foldery z tych piesiów, dobrze strugają patyczki, dobrze tną mięso, tylko z rąbaniem coś im nie idzie
wrzucam do podpisu, chyba że są prawa autorskie
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
ja bym chcial miec stado wilkow.. i bym na nich jezdzil :twisted:
Dżej to już Zoofilia .
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Póki obiekt nie wydaje dzwięku i odpowiednio nim macham mój psiak potraktuje to jako zabawkę. I podobnie jest z innymi.
Co do walki z psem to raczej nie chcesz jej doświadczyć, szczególnie ze staffordem lub pitkiem. To są małe zwinne, szybkie, i niesamowicie silne oraz wytrzymałe skur....ństwa (4h tug-o-war na przykład). Widziałem wystarczająco dużo wyczynów w ich wykonaniu z innymi psami. Ale nie chce mi się o tym pisać.
Ale ogólnie nie twierdzę że nie da się wygrać, najlepiej unikać albo dać kiełbachę i masz przyjaciela.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Na temat walki i strzalow w nos czy poswiecania reki juz sie wypowiadalem, a jesli chodzi o [quote]Pozatym uważam, iz w związku z mnożąca się plagą panów w dresie (za to bez mózgu ) którzy uważają, że np.pidbull przedłuży im f***ta ten temat jest na czasie[/quote]
to jedynym wyjsciem jest kontrolowana hodowla psow, niestety... ale taki pies niepowinien kosztowac 200pln na bazarze (pomijajac ze takie suki sa czesto expoloatowane a ich rola ogranicza sie do bycia macica i rodzenia a same szczeniaki sa czesto np. za wczesnie oddzielane od sukia a przez to lekliwe, natpobudliwe, zwichrowane psychicznie) tylko 1000-1500pln wtedy polowa "milosnikow" psow by odpuscila. Karma to koszt ok. 100pln/miesiecznie milosnik rasy nazbiera.
@kriss
Jasne ze pies to nie maszyna z jednym mozna sobie jakos tam poradzic, ale niezaprzeczalnie mamy mniejsze szanse nawet z nozem jesli atakuje ponad 40kg pies bojowy, kriss majac czas sie przygotowac i czekajac na atak czasem trudno ustac na nogach prawda a Ty kierujesz atak na rekaw wiec odpada moty bolu i wieesz jak poleci pies, niemasz dylematu co nadstawic :wink:
@Sandokan
ale przyklad buahaha baba zadzgala nozem psa ktory sie nia nieinteresowal jaki moral? nozem mozna zabic
@tiKemi
ale niemyslisz, ze przez to ze jakikolwiek pies walczy statycznie prawda? bo wiesz reflexem one nas przewyzszaja
@Nithhogg
co do teori respektu przed nozem to moge Cie kolego zapewnic ze MOJE PSY gp nie maja ba wrecz np: Paco moglby skoczyc Ci na reke i jeszcze bys pomyslal ze chce Cie ugryzc bo chcialby zlapac tam gdzie Ty trzymasz :wink: albo by zlapal za ostrze :roll: a Rocki by to zapewne olal mowa o sytuacji kiedy jestes proszonym gosciem i niezachowujesz sie "dziwnie". Moze ten "niepokuj w oczach" to "o nowa zabawka" :wink:
@Esthan
racja na mojego najlepsze by bylo plastikowe krzeslo takie skladane :wink:
[quote]Co do walki z psem to raczej nie chcesz jej doświadczyć, szczególnie ze staffordem lub pitkiem.[/quote]
ale z druga czescia zdania juz nie bo szczegolnie to ja bym powiedzial ze z Presa, Dogo argentino albo Bulldogami amer. bo
[quoe]To są małe zwinne, szybkie, i niesamowicie silne oraz wytrzymałe skur....ństwa[/quote]
One tak samo tylko sa kaliiber wieksze ale Pit tez by pozamiatal :wink:
A psiak extra pitek prawda?
@peterskin
A to moja ekipa :wink:
Rocki
Paco
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Loco, gowniaz to niema co pokazywac :-)
Psy mozna zalatwic na wiele sposobow jesli ktos mysli ze moga one zastapic alarm to sie myli idac na ulicy albo przed gowniazami to tak majac psa kolo siebie (nie w kojcu) mozna czuc sie troche bezpieczniej szczegolnie gdy pies jest szkolony, ale na dobrze zorganizowany napad na dom to security i 997 albo... 2-4 szkolone duze psy dobre oko i strzelba dwunastka hehe joke :wink:
Napisano Ponad rok temu
Paco
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
Ponieważ byłem pozorantem dla psów, wiem że pałką krzywdy mógłbym nie zdążyć zrobić . Te groźne psy były za szybkie. Nożem tak. Pytanie czy zdążę we właściwe miesce/obszar.
Odpowiedź: powinienem, bo mam właściwy sprzęt i z tymi psami też potem ćwiczyłem we właściwy sposób.
Tzn, nie podstawiałem rękawa do ugryzienia, tylko na odejściu, uniku starałem się trafiać(tylko dotykałem, ale z dużym zapasem mocy) je we właściwe miejsca. I w znakomitej części wychodziło!
Inna sprawa,że miałem komfort psychiczny, bo byłem w ubraniu ochronnym i na trawie (a nie np. lodzie czy śniegu gdzie unik czy odejście mogą nie wyjść)
Jak by co to jednak wolę kolec czy nóż do hipotetycznej walki z psem niż pałkę czy kij.
Napisano Ponad rok temu
bardzo ciekawi mnie to zdanie moglbys rozwinac, czemu wedlog Ciebie z wilczurem masz mniejsze szanse niz z bojowcem?Każdy z nas ma mniejsze szanse mam w walce z wilczurem niż bojowcem .
Do tego miales czas na przygotowanie sie i wiedziales jak psa ucza na tym kursie zeby lecial, ciekawy jestem jakby to wygladalo gdybys stal tylem do psa i na komende ataku dla psa Ty sie odwracasz, a moze bawiles sie tak?Inna sprawa,że miałem komfort psychiczny, bo byłem w ubraniu ochronnym i na trawie (a nie np. lodzie czy śniegu gdzie unik czy odejście mogą nie wyjść)
My na szkoleniu kiedy cwiczylismy "odprowadzanie wieznia" i "obrone na atak z zaskoczenia" (czyli jak pies jest blisko napastnika) to niewidze szans na obronienienie przed psem
Napisano Ponad rok temu
nie bawiłem się z pieskami w rozbudowane zabawy.
W te co sie bawiłem to miałem gąbkę w łapie, widziałem psa, podłoże umożliwiało mi wykonanie odejścia i uników. I jeszcze miałem strój ochronny
Na podstawie tego uważam, że z pomocnikiem w ręku, jeśli widzę psa (jeśli atakuje 1 ) mam duże szanse.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Wiekszosc psow widzac duzego osobnika ktory sie ich nie boi raczej odpuszcza. W koncu tylko glupek atakuje wiekszego i silniejszego.
Napisano Ponad rok temu
Wiekszosc psow widzac duzego osobnika ktory sie ich nie boi raczej odpuszcza. W koncu tylko glupek atakuje wiekszego i silniejszego.
Napisano Ponad rok temu
Ja też mam ponad 110 kg . Z tych słabych chyba też nie jestem.
Myślę jednak, że to zupełnie inna sprawa - zabawa z własnym psem a ew. walka z obcym (tak nerwowym czy zdesperowanym, że sam Cię atakuje)
Bawiłem się ostatnio z labradorem (normalny niby pies, żaden pit cy cóś) szczeniak - 5 miesięcy, ok 35 kg. I byłew w szoku, że takie to silne.
Miałem w życiu 2 akcje gdzie pies mnie zaatakował (nie miałem noża), z obu wyszedłem bardzo korzystnie. Myślę że również dzięki szczęściu. No i były to wilczury które jednak bojowcami nie są ..
Zupełnie inna bajka to walka z naprawdę groźnym psem. Jeśli takie bydlę waży ponad 45 kg to siłę ma przeogromną. Znam takie około 60 kg 8O brrrrrrr.
Napisano Ponad rok temu
Niemasz pojecia o czym mowisz, niewiem co ma wspolnego zabawa z Twim psem w przewracanie i przytrzymywanie z atakiem psa ktory skacze, drapie, gryzie i szarpie. Uciekal Ci kiedys pies? latwo bylo go zlapac? To masz namiastke unikow, szarpales sie (chociaz oowczarki sa w tym slabe) z nim zabawka? mocno trzymal? to masz namiastke tego jakby sciskal Twoja reke.
Tak ONki to czesto wydygance, ale pies to nie wilk nieodpuszcza wiekszemu szczegolnie psy w typie buldoga
wiekszy a nieuciekaja :wink:
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Użycie noża w realnej walce jako kastetu.
- Ponad rok temu
-
Minimalny ruch przy rzucie nozem
- Ponad rok temu
-
Proca
- Ponad rok temu
-
Baton Training
- Ponad rok temu
-
The Reality Of Edged Weapon Attacks artykul po angielsku