Gaz obronny-mity a rzeczywistość (opracowania, filmy)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Pogromca czyli zawiodla Cie substancja w Puissance 90 czy miotacz?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Dodam jeszcze że tw 1000 pepper fog też testowałem w realnej sytuacji i sprawdził się znakomicie.
Panie kurwa... weź Pan z tą propozycją zastopuj, bo jak się ktoś posłucha TO MU SIĘ KRZYWDA STANIE. Czasami może i zadziała... zresztą nieważne
@Ambull
Zawiodło mnie to i to. Cizzia napisał, że miałem lewy miotacz bo niby powinno na 6 - 7 metrów lecieć, a 6 to za chuja nie było. Góra 4.. Ogólnie jako osoba która dostała i CS'em i Pieprzem powiem tak. Gaz pieprzowy działa ewidentnie lżej ale za to o otworzeniu oczu można pomarzyć... CS zadaje niesamowity ból (Force 80) ale bardzo szybko mija ( 5 min i byl looz). Nie obeszło się bez tego iż przez miesiąc czułem "obce ciało" w oku. Pieprz działał znacznie dłużej, powoduje pieczenie nie do wytrzymania przy próbie otworzenia oczu. Dochodzę do wniosku, żeby unikać Puissance, a kupować starego dobrego forca...
Ogólnie jednak jestem za dobrym OC, a jeszcze bardziej za tym i za tym :wink:
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
ten TEMAT został założony po to aby inni ludzie mogli sobie poradzić w sytuacji zagrożenia własnego zdrowia i życia, wiedzieli jak i czego używać oraz umieli to skutecznie zastosować – a ja ZAWSZE byłem zwolennikiem wyrównywania szans na ulicy !
jak się gówno znasz to po co w ogóle zabierasz głos w temacie który jak widać znacznie cię przerasta ?! – dla samego kłapania dziobem ??? jesteś zwykły pozer i o ile mam to w tyłku, to nie mam zamiaru spokojnie patrzeć jak celowo czy nie, wprowadzasz w błąd innych !
koniec kropka.
Teraz co do metody organoleptycznej ( specjalnie dla Pogromcy )
Tak wiec nie ma specjalnie co tu dużo myśleć HE HE ponieważ droga dedukcji może być tylko jedna, a mianowicie słuszne jest twierdzenie iż to co mocniej pali w dziobie powinno być skuteczniejsze od tych środków co palą mniej ale ...
Jest cała masa czynników które mogą mieć dodatkowy wpływ na samo działanie w praktyce, poczynając od samego gatunku użytych do produkcji papryczek czy pieprzu, poprzez technologię podrasowywania ich mocy w trakcie samego procesu destylacji, dodatkowych składników dodawanych do mieszanki, rodzaju ( postaci ) samego gazu, warunków w których został zastosowany, użytej ilości czy osobistych predyspozycji na samym stanie psychicznym czy wpływie leków / środków psychotropowych lub alkoholu kończąc – warto podkreślić jeszcze znaczne różnice w samym działaniu OC, CS, mieszanek itp. a wymieniłem jedynie niewielką część możliwych czynników dodatkowych mających wpływ na samą skuteczność bo to temat na doktorat
Idąc dalej tym tropem NIE MA NA RYNKU CYWILNYM SUBSTANCJI które miały by wywołać u naszego przeciwnika chuj wie co ... ?!
LUDZIE co wy myślicie że gaz to kwas albo środek o działaniu paraliżująco drgawkowym ??? bo jak tak to najwyższy czas zmienić swoje podejście !!! - nie ma na świecie czegoś takiego - ponieważ to nie wojna. Wszystkie środki stosowane do obrony są jedynie substancjami drażniącymi o bardzo słabym, słabym lub średnim wpływie na organizm ale jak widać na xxx przykładach to w zupełności WYSTARCZA !
W zamierzchłych czasach do obrony stosowano całą gamę rożnych substancji gdzie najciekawsze mieszanki opracowali ninja. W czasie wojny jak i po mój dziadziuś osobiście stosował sól którą sypano w oczy i była zajebiście skuteczna zresztą parokrotnie potwierdził w praktyce to twierdzenie. Z ciekawostek warto wspomnieć jeszcze o NIEPRAWDOPODOBNYCH wręcz w działaniu mieszankach opracowanych na Jamajce i stosowanych w praktykach Voodoo które nie tylko działają natychmiastowo ale i .... zresztą co ja się tu będę produkował sami sobie poszukajcie
Co do zakupu Puissance 90 od Pięściarza – to wydaje się on być solidną firmą tym bardziej iż kilkakrotnie wymieniliśmy pocztę i koleś ma serce do gazów HE HE a co do jego asortymentu to tak czy siak bierze go z Inter Arku bo tylko oni na dzień dzisiejszy sprowadzają do naszego kraju francuzy i OC siedemnastki.
Ponieważ od kiedy wprowadzono Puissance w zastępstwie Force 80 dochodzą mnie różne słuchy zarówno z Vortalu jak i poza nim iż Inter Ark mocno podupadł na jakości. Mam tu na myśli iż sprzedawane przez nich obecnie gazy nie tylko posiadają nędzną gwarancję ( sięgającą 2 lat ) ale i same środki są jakby słabsze w stosunku do tych importowanych wcześniej. Osobiście twierdzę iż Inter Ark jest na tyle mocną Firmą z ugruntowana pozycją na rynku że bez problemu może sobie pozwolić na zamawianie większych partii co nie tylko wpływa na cenę ale i daje pełne spektrum ingerencji w moc samych substancji drażniących zawartych w pojemnikach, dam nawet przykład bodajże w zeszłym roku ( a może 2 lata temu ) wygrali przetarg dla poczty polskiej na 10.000 miotaczy – wszystkie one ( pomijam szczegóły ) zostały wyprodukowane na zamówienie i zgodnie z wytycznymi zawartymi w przetargu – tak wiec co im szkodzi zamówić wykonanie „OC – 17” i dokleić nalepkę że niby z USA ... ! i o ile można by się spierać bo na głowicy Flip Topa napisane jest że patent Made in U.S.A. ale jakoś mnie to nie przekonuje HE HE bo wiem ze to żadna przeszkoda Co do reszty ostatnio często trafiają się od nich zabawki wybrakowane i bublowate które niestety ale nie zapewniają tego co powinny – czyli BEZPIECZEŃSTWA !!! a to już kurna amatorka.
Co więcej sam kupiłem od nich na początku zeszłego roku miotacz o nazwie PRO SECUR z czerwono białą nalepka po polsku o stężeniu 10% OC na 2.000.000 SHU o pojemności 90 ml i podobno mający postać żelu, tak przynajmniej było napisane na opakowaniu, nie było podanego producenta ale doczytałem się na Flip Topie nazwy Swisspol czy jakoś tak – teraz meritum czyli oczywiście natychmiast został poddany testom i .... no kurna takiej zasranej LIPY to od lat nie miałem w rękach tzn. zasięg 30 centymetrów, cherlawo i nędznie lecące rozproszone krople a właściwie smarki a co do ostrości porównał bym go do ... no właśnie brak mi porównania – zwykłe GÓWNO. Oczywiście bez problemu chcieli mi zwrócić kasę lub wymienić na nowy czy zupełnie inny gaz ( wziąłem wtedy w zastępstwie OC – 17 ) ale ... w realu miałbym kurna problem !
Witamy NOWYCH
Cizzia
Ps. Co do wypowiedzi - melchi1 – myślę że są one w PEŁNI uzasadnione co do zastosowań w ramach wykonywanej pracy bo tak to właśnie w poważnej ochronie wygląda że nie można napsikać komuś od tak sobie, a i stosowane środki powinny być jak najsłabsze ze względu na szeroko pojęte możliwe konsekwencje zarówno dla jednej jak i drugiej strony e/w konfliktu.
Napisano Ponad rok temu
Co do gazu z latarką - Tornado mam pytania:
czy ta "latarka" zadziałał oślepiająco?
jaka była reakcja delikwenta po dostaniu gazem, jak długo miał objawy?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Czyli polecasz kupowanie starego dobrego Force 80? Tak w skrócie się dla pewności spytam
Napisano Ponad rok temu
niemniej Puissance 90 wcale gorszy nie jest - jak pisałem kiedyś, dla mnie to jeden i ten sam środek tylko w innym opakowaniu - zwykła komercha nic wiecej.
z ciekawostek - jak przeferuję mgłę to w wypadku CS skłaniam sie do formy żelu ponieważ ilość ( napsikanej komuś substancji ) ma tu kardynalne znaczenie dla skuteczności, cześć pieśni
Cizzia
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Wysłałem już zdjęcia
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Mianowicie mam gaśnicę OC - 17. Tzn z nalepką equalizera i OC - 17 przy czym w sklepie zapewniali, że to jest OC -17 :wink: . A więc tak. Chciałbym wiedzieć, czy to jest gaśnica OC- 17 i że dystrybutor nakleja też nalepkę equalizera?
Oraz czy ktoś to testował i jak to leci? Tzn chmura czy żel i jaki ma zasięg?
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
to ze inter ark nakleja nalepki OC - 17 na gaśnice Equalizer to nie znaczy że to jest od razu OC - 17
sam Equalizer jako gaz jest ok i spełnia założenia ale z oryginalnym OC - 17 to to NIE MA NIC WSPÓLNEGO !!!
i właśnie dla tego miedzy innymi stawiam tezę że oni wcale nie sprowadzaja oryginalnych OC - 17 Magnum Police z USA bo co by im zalezało wziąść tr. CONE FOG + STREAM w dodatku o różnych pojemnościach - to chyba proste jak jebanie ...
Cizzia
Napisano Ponad rok temu
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 11
0 użytkowników, 11 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
barszcz sosnkowskiego, barszcz mantegazziego
- Ponad rok temu
-
Kompaktowy gaz obronny
- Ponad rok temu
-
Więzień bije strażnika w ... więzieniu (stójka, gleba, gaz)
- Ponad rok temu
-
Co sadzicie o gazie ...
- Ponad rok temu
-
Gaz do samoobrony
- Ponad rok temu
-
pistolet gazowy
- Ponad rok temu
-
Gaz pieprzowy/paralizujacy dla dziewczyny..
- Ponad rok temu
-
Pytanie od Nowego :) - Hartowniczy Piecyk Gazowy
- Ponad rok temu
-
Pozwolenie na broń gazową
- Ponad rok temu
-
mini test gazu
- Ponad rok temu