Gaz obronny-mity a rzeczywistość (opracowania, filmy)
Napisano Ponad rok temu
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
jak to 2% CS, w dodatku podobno to samo co force-80 polecany przez kilka osob a Tobie gasnica nie pomogla to ciekawie pewnie bylo
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
a ja idę o zakład że dziś ( sylwester ) wiele pojemników z gazem zostanie opróżnionych HE HE, co do gaśnic i samego gazu to trzeba jeszcze umieć je zastosować i nie piję tu do Pogromcy ale tak to wałśnie w realu jest ...
co do samego zabezpieczenia imprezy - TO POWINNI ZAMKNĄĆ TEN KLUB - jeśli na bramce ma być tylko 2 ludzi !!!, a i gaśnice im nie pomogą jak wpadnie ekipa ze sztachetami idę o zakład szkoda że Pięściarz myśli tylko o własnej dupie i pokazaniu że da radę bez zwracania uwagi na dobro samych bawiących się ... ?! przez taką waśnie "ochronę" zamykają fajne kluby bo z tego co wyczytałem ta załoga ma właśnie coś do bramki - a czy słusznie czy nie, nie mi to oceniać
- co do reszty to wypada mi jedynie dodać że gdybym był na imprezce w klubie gdzie wpadła by ekipa, to właściciel tego przybytku zapłacił by mi wysokie odszkodowanie a sam lokal został by zamkniety co zapewne się stanie jeśli dojdzie do wspomnianej sytuacji -
polecam POLICJĘ ale może się okazać że zanim dojadą ( a zgłoszeń będzie WIELE ) to komuś może stać się krzywda ...
mam nadzieję że się Pięściarz nie obrazi za chłodną ocenę ale tak to właśnie wygląda ...
Cizzia
Napisano Ponad rok temu
@Cizzia
DPS ten to nie jest 4.0 O.Z a gora 3.0 (mam w lapie Sabre red 3.3O.Z) chyba, że inaczej to oznaczają
A.d 2 Mam nadzieję, że na sylwestra jakby co DPS mnie nie zawiedzie jak puissance
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Nie dalej jak 3 miesiące temu kupiłem dla kolegi OC17. Poinstruowałem go jak ma użytkować ów psikadełko i by nie pozostać gołosłownym zainscenizowaliśmy szybki test plenerowy. Gaz zadziałał jak należy.
Wczoraj spotkałem się z mym znajomym i na wstępie słyszę od niego, że chyba popsuł mu się w miotaczu spust…
Oglądam feralny pojemnik i faktycznie spust nie działa, w dodatku cała zawartość po potrząśnięciu sprawiała wrażenie jakbym trząsł pojemnikiem z wodą (zero wyczuwalnego ciśnienia). Po 3-4 sekundowym ciągłym wciśnięciu głowicy, z pojemnika zaczęły kapać, lub raczej spływać pomarańczowe krople płynu (środek drażniący)
Wtedy stwierdziłem, że w jakiś tajemniczy sposób z miotacza „wyparowała” całość środka miotającego i pozostał jedynie sam płyn pieprzowy…
Prawdopodobnie nie dowiedzielibyśmy się o bezużytecznym egzemplarzu gdyby nie chęć mojego kolegi do samodzielnego testowego psiknięcia swoim gazem przez okno.
Aż strach pomyśleć, co mogłoby się stać, w razie realnego zagrożenia..
Ot, kolejny przykład by nie zaniedbywać sprzętu backupowego i nie pokładać 100% zaufania do posiadanych gadżetów.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Szkoda kasy na takie słabe badziewie.
Napisano Ponad rok temu
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
co ty kurna za bzdury znowu piszesz !?
że niby co S&W nie działa, na ptaka sobie nasikaj leleniu ... wielki znawca gazów się znalazł jak czytam takie bzdury to się zastanawiam skąd ty się urwałeś bo z Warszawy to ty nie jesteś ... – i ludzi w BŁĄD nie wprowadzaj jak się gówno znasz !!!
zresztą od jakiegoś czasu odnoszę wrażenie iż coraz częściej zaczynają wypowiadać się ludzie nie tylko niekompetentni ale i ograniczeni, że o celowym wpuszczaniu innych w maliny nie wspominam – wypada sobie zadać jedynie pytanie PO CO ?
i jedyne co mi na myśl przychodzi to że jakiś nędzny sprzedawczyna dla paru groszy, stara się lansować produkty które chyba sam wciska innym – a bierze je z INTER ARKU – to podłe !
Co do zamieszczonych filmów z Wild Fire 18% to wstawiłem je na vortal z ROK temu i wystarczyło jedynie poczytać aby o tym wiedzieć, ale jak widać czytanie ze zrozumieniem czy w ogóle czytanie jest sporym problemem dla niektórych ...
Wracając do S&W to jest on DOBRĄ alternatywą dla tych co dysponują skromnym budżetem i / lub nie mają możliwości kupienia czegoś innego, choć nie jest on może gazem ze światowej czołówki to odpowiednio zastosowany jest WYSTARCZAJĄCO SKUTECZNY - gwarantuję – a przeprowadzone testy jak i zastosowania bojowe w pełni to potwierdzają.
Kończąc powiem jeszcze że w relacji do OC – 17 dostępnego w Polsce JEDYNIE w formie CONE FOG ( stożka mgły ) jest on jedną z niewielu alternatyw które spełniają założenia a jego forma STREAM ( strumień ) pozwala na znacznie szersze spektrum zastosowania niż wcześniej wspomnianego OC – 17. Do zalet S&W należą przyzwoity zasięg i ostrość, dobre wykonanie jak również duża ilość strzałów które można z niego oddać plus długi czas przydatności ( tu odnoszę się do pojemności 120 ml bo takie miałem i testowałem zresztą nie tylko ja ) bardziej zainteresowanych odsyłam do wcześniejszych swoich wypowiedzi na jego temat.
Cizzia
Napisano Ponad rok temu
PS "JEDEN Z KILKU" jest podkreślone, aby unaocznić iż Cizzia podawał wiele innych SENSOWNYCH opinii o wyższości gazu HI-Power. Chodziło mi jedynie o konkretny kawałek treści do której się odniosłem. Nie neguję skuteczności HI-Powera.
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Co do mierzenia ostrości na języku ... HE HE to zarówno z OC – 17 ( tym kupionym w Polsce ) jak i S&W to my z Hordą jadliśmy kebaby i jakoś nas to nie zabiło, ba patrząc na to w ten sposób to jedynym środkiem który mnie poruszył w tym temacie ( testowania organoleptycznego / na języku ) był HI POWER i choć oczywiście jest cała masa środków których jeszcze tak nie badałem niemniej doszedłem do wniosku iż takie testy są raczej mało miarodajne i nie dające pełnego spektrum odniesienia - zresztą ten etap mam już dawno za sobą bo to po prostu głupie .
Puissance 90 – wcale się na jego temat ( konkretnych testów ) na vortalu nie wypowiadałem bo i nie widziałem takiej potrzeby, tym bardziej że od dawna stawiam na OC a to ze względu na mniejszą możliwość ewentualnych powikłań dla samego agresora. Wracając jednak do naszego Puissance w gaśnicy to zastanawiam się gdzie go kupiłeś lub kto ci go sprzedał ?! bo zasięg 4 metrów zakrawa o pomstę do nieba i w przypadku NOWEGO miotacza nie ma prawa występować, minimalny zasięg powinien sięgać 6 – 7 metrów zresztą odsyłam do Inter Arku.
Co do testów to ZAWSZE PODKREŚLAŁEM iż – warto wiedzieć co się ma a nie jedynie mieć – znów odsyłam do wnikliwego poczytania tego co napisałem wcześniej, tym bardziej że jedna z moich wypowiedzi dotyczy TYLKO i WYŁĄCZNIE tego zagadnienia !!!
Dodam jeszcze że sam Inter Ark ostrzega iż w pewnych warunkach ( cokolwiek to nie znaczy dla laików ) gazy CS mogą nie działać zgodnie z oczekiwaniami, ale ponieważ jest to temat leżący u podstaw wszelkich dywagacji dotyczących skuteczności i był już poruszany wielokrotnie, ciągnąć go dalej nie zamierzam – podsumowując gazy CS są skuteczne a ci co sądzą że jest inaczej ... HE HE mają do tego pełne prawo – zresztą sam mam różne doświadczenia z nimi, zarówno te pozytywne jak i negatywne tyle tylko że to jest właśnie sedno naszych dywagacji czyli :
co, jak, gdzie, kiedy i na kim powinno zostać zastosowane – ta wiedza daje 99,9% gwarancję skuteczności !!! i właśnie dla tego gaz mnie nigdy nie zawiódł
Cizzia
Napisano Ponad rok temu
Może ja jestem młody i niedoświadczony ale dla mnie jest to po prostu nie do zrozumienia?
Skoro mocniej działa na usta to powinien i mocniej na oczy i w drugą stronę... Tego akurat nie rozumiem, ale przynajmniej zdaję sobie sprawę z tego, że wiem, że tego nie wiem :twisted: .
Ma ktoś może link do dokładniejszych objaśnień jak to działa ew sam potrafi to wyjaśnić?
Szczerze mówiąc naprawdę mnie to interesuje.
Gaz był kupiony od użytkownika o nicku "Piesciarz". Był zaplombowany i nie miałem raczej żadnych problemów z transakcją.
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
@Cizzia
Zabierz swoje grabki, wiaderko i weź już się ode mnie odpierdol.
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 14
0 użytkowników, 14 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
barszcz sosnkowskiego, barszcz mantegazziego
- Ponad rok temu
-
Kompaktowy gaz obronny
- Ponad rok temu
-
Więzień bije strażnika w ... więzieniu (stójka, gleba, gaz)
- Ponad rok temu
-
Co sadzicie o gazie ...
- Ponad rok temu
-
Gaz do samoobrony
- Ponad rok temu
-
pistolet gazowy
- Ponad rok temu
-
Gaz pieprzowy/paralizujacy dla dziewczyny..
- Ponad rok temu
-
Pytanie od Nowego :) - Hartowniczy Piecyk Gazowy
- Ponad rok temu
-
Pozwolenie na broń gazową
- Ponad rok temu
-
mini test gazu
- Ponad rok temu