Gaz obronny-mity a rzeczywistość (opracowania, filmy)
Napisano Ponad rok temu
skoro jest tak napisane to pewnie mają, co do reszty to w USA kupisz raczej wszystko HE HE - a co sprowadzić Ci ?!
tylko gdzie z tym bedziesz latał ... bo jakoś nie widzę dla ciebie mozliwości zastosowania a i zacznij już pakować na siłce HE HE
zresztą co się bedziesz rozdrabniał moze takie cacko ?
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Cizzia
Napisano Ponad rok temu
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
żebyś się nie spocił HE HE
Cizzia
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Cizzia
Napisano Ponad rok temu
wlasnie wiem, a Frontiersman nie jest produkcji Sabre?osobiście mało mnie interesuje SABRE
Napisano Ponad rok temu
koszt takiego miotacza naramiennego to około 1000 usd w USA, z kolei ten plecakowy to juz wydatek minimum 1500 a nawet 2000.
Cizzia
Poza ceną jest jeszcze jedna przeszkoda - w mojej ocenie w Polsce nie można posiadać takiego miotacza bez pozwolenia (bo ciężko go uznać za "ręczny").
Konkrety (z ustawy o broni i amunicji):
Art. 4. 1. Ilekroć w ustawie jest mowa o broni, należy przez to rozumieć:
3) miotacze gazu obezwładniającego;
Art. 9. 3. Miotacze gazu obezwładniającego oraz narzędzia i urządzenia, o których mowa w art. 4 ust. 1 pkt 3 i 4, można posiadać na podstawie pozwolenia na broń wydanego przez właściwego ze względu na miejsce stałego pobytu zainteresowanej osoby lub siedzibę zainteresowanego podmiotu komendanta powiatowego Policji, a w przypadku żołnierzy zawodowych - na podstawie pozwolenia wydanego przez właściwego komendanta oddziału Żandarmerii Wojskowej.
Art. 11. Pozwolenia na broń nie wymaga się w przypadku:
6) posiadania ręcznych miotaczy gazu obezwładniającego;
Napisano Ponad rok temu
A tak na serio... Można uznać to za ręczne, bo są obsługiwane ręką... No ale wyobraźmy sobie taką sytuację, że policja nas przeszukuje, a my mamy na sobie miotacz plecakowy :roll: . Przecież nie powiemy, że to do samoobrony... u mnie się dziwnie na gaśniczkę 300 ml patrzyli...
Napisano Ponad rok temu
bambus ( BIG REY – Action Jackson ) i 15 ml pepper spray – rewelka HE HE
kolejny filmik pokazuje agresywne zastosowanie miotacza – z bliska prosto w mordę ...
i myślę że wszyscy zawodowcy powinni być nim usatysfakcjonowani
Cizzia
Napisano Ponad rok temu
Cizzia
Napisano Ponad rok temu
Test KO
Test NATO CS
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
to ja koniecznie poproszę o więcej info - tak na spokojności w wolnej chwili przysiąść i opisać pierwsze 10 minut ( bo reszty potrafię się domyślić HE HE ) niemniej .... no właśnie czekam z NIECIERPLIWOŚCIĄ !
z góry dzięki
Cizzia
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
po tych filmikach i po wypowiedziach praktykow z forum mam calkowita pewnosc ze gazy dobrych producentow sa na pewno skuteczne i nie zawioda na ulicy.. a o to przeciez wlasnie chodziDzey – pierwszy z filmików jest specjalnie dedykowany Tobie, abyś znów spadł z krzesła jak kiedyś przy Wild Fire
Napisano Ponad rok temu
po tych filmikach i po wypowiedziach praktykow z forum mam calkowita pewnosc ze gazy dobrych producentow sa na pewno skuteczne i nie zawioda na ulicy.. a o to przeciez wlasnie chodziDzey – pierwszy z filmików jest specjalnie dedykowany Tobie, abyś znów spadł z krzesła jak kiedyś przy Wild Fire
tego taki w 100% bym pewny nie był
Napisano Ponad rok temu
POnadto nie umiejszajac wiedzy Waszej ... jestem przerazony, ze tylu mlodych ludzi pomyka z gazami, wg. mnie taka wiedza powinna byc zamieszczana na prywatnym forum z dostepem na haslo.. teraz musze sie mocno zastanowic nad odlegloscia "bezpieczna" dla mnie podczas ewentualnej wymianie zdan z napastnikiem na ulicy. Do tej pory zakladalem strefe bezpieczna 2 metry ... do tej pory gazu nie bralem pod uwage u ewentualnego napastnika
Napisano Ponad rok temu
niemniej nie mogę się z Toba do końca zgodzić ponieważ widzę DUUUUŻĄ różnicę pomiędzy pałką i nożem a gazem - szczególnie w gówniarskich rękach !
co do reszty zamiast robic sceny SAM SOBIE KUP JAKIŚ ZAJEBIASZCZY MIOTACZ - zresztą masz u mnie SUPER SPECJALNA PROMESĘ - reszta na priv
no i na koniec - wbrew pozorom gaz jest tylko narzędziem i ktoś kto nie ma o nim specjalnego pojęcia czy nim nie trenuje - może się łatwo na nim przejechać mając nawet najlepszy miotacz ( oczywiście na gaśnicę nie ma patentu ) ! co do reszty gdybys chciał to chetnie przeprowadzę mały instruktaż dla Ciebie i reszty "bandy" podczas spotkanka na polach w ramach systemu opracowanego przez moja skromna osobę i sktucie ( SA ), zreszta powstał on z przeznaczeniem dla płci pięknej ale to juz zupełnie inna historia HE HE
pozdrawiam
Cizzia
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 11
0 użytkowników, 11 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
barszcz sosnkowskiego, barszcz mantegazziego
- Ponad rok temu
-
Kompaktowy gaz obronny
- Ponad rok temu
-
Więzień bije strażnika w ... więzieniu (stójka, gleba, gaz)
- Ponad rok temu
-
Co sadzicie o gazie ...
- Ponad rok temu
-
Gaz do samoobrony
- Ponad rok temu
-
pistolet gazowy
- Ponad rok temu
-
Gaz pieprzowy/paralizujacy dla dziewczyny..
- Ponad rok temu
-
Pytanie od Nowego :) - Hartowniczy Piecyk Gazowy
- Ponad rok temu
-
Pozwolenie na broń gazową
- Ponad rok temu
-
mini test gazu
- Ponad rok temu