Gaz obronny-mity a rzeczywistość (opracowania, filmy)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Mój kuzyn kiedyś walczył z szajkami w dresach. Atakowali go wieczorem, na jego szczescie niosł siatke z konserwami, przywalił jednemu, reszta uciekła. To byli ludzie ćwiczący jogging, jak się pozniej okazalo. Innym razem ćwiczył składanie sie z klamką gazową przed lustrem w kiblu. Pech chciał, że gazowy wypalił, wyczołgiwał sie na balkon. Mnie to śmieszy. Ale zakladam, ze podobne historie niektorym przysparzaja wypieków...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Mnie to śmieszy. Ale zakladam, ze podobne historie niektorym przysparzaja wypieków..
Przygody twojego kuzyna,jak najbardziej,tylko nie wiem co jest smiesznego jak zatakuje cie 100kg bernardyn to co zrobisz ?,albo podejdzie do ciebie 6 osobowa grupa dresiarzy to jak zareagujesz ?. Uwierz mi To nie są historie o których się opowiada przy piwie,czy kumplą na przerwie.
Napisano Ponad rok temu
I drugie pytanie: testował ktoś gazy CS firmy WINPRO? jestem ciekaw opinni bo strasznie drogie mają gazy... kilka mililitrów, maluteńka buteleczka i już prawie 50zł...
Napisano Ponad rok temu
Wbijam się do kabiny, bo pisuarki zajęte były. A lać mi się chciało. I co? :roll:
Zamiast lać to zacząłem płakać nad tą muszlą (wzruszyłem się), bo ktoś się bawił w kabince gazikiem. Cholera wie jakim (jakiś pieprzny). Zamiast się odlać to o mało się nie zesrałem z wrażenia.
Więc cóż. Lałem na bezdechu i płakałem przy tym niemiłosiernie.
Ale to tak na marginesie. 8)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
To filmik, na którym polska Policja wali gazem kiboli. Mają jakieś "gaśnice", nie wiadomo jakie, ale na pewno nie są to małe miotacze "osobiste" ani wielkie miotacze plecakowe.
3 osobników spośród tej stadionowej hołoty, którzy zebrali po pysku już raczej nie ma ochoty na atak na policjantów. Filmik trzeba obejrzeć uważnie, najlepiej kilka razy.
A co do winpro to zobacz tu:
http://budo.net.pl/v...er=asc&start=75
duży zasięg, gęsty żel, duże pokrycie powierzchni, szybko się zużywa (więcej substancji wylatuje w krótszym czasie)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Czy ktos mógłby wskazać jakieś miejsce w Polsce gdzie można kupic gazy Sabre? Najbardziej interesuje mnie model 3 in 1, czyli mieszanka CS+OC, czy to w ogóle można kupic w Polsce?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Magnum:
Na odległość 2m strzela prawie w linii prostej, na tę odległość poleciało tak na oko 100 malutkich kropelek, a po 1m typowa chmurka była zwiewana w bok, choć wiatr był niewielki. Gaz był już na wyczerpaniu a jednak poleciała z niego naprawdę spora dawka i na bardzo przyzwoitą odległość. Moim zdaniem słusznie nazywa sięPolice Magnum.
Walther Pro Secur płyn:
Ciut się zawiodłem, wylatuje płyn ale o zasięgu zdecydowanie mniejszym niż w Sabre na 2m był już zauważalny opad. Wiadomo do pomieszczeń zamkniętych ale zasięg powinien być większy.
A wracając do domu psiknąłem na drzewo na drzewo z odległości około 2m i powoli podszedłem, chciałem powąchać (wcześniej już parę razy smarowałem się po twarzy gazami, dwa razy się leciutko zainhalowałem, ale nigdy wcześniej nie dostało to mi się to do oczu), podszedłem do drzewa i szok!! oczy zamknęły się same musiała dosięgnąć mnie naprawdę niewielka dawka bo było bezwietrznie. Po około 3 minutach mogłem dopiero otworzyć oczy a piekło naprawdę bardzo. Po godzinie dopiero przeszło całkowicie.
Ogólnie polecam
Użytkownicy przeglądający ten temat: 15
0 użytkowników, 15 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
barszcz sosnkowskiego, barszcz mantegazziego
- Ponad rok temu
-
Kompaktowy gaz obronny
- Ponad rok temu
-
Więzień bije strażnika w ... więzieniu (stójka, gleba, gaz)
- Ponad rok temu
-
Co sadzicie o gazie ...
- Ponad rok temu
-
Gaz do samoobrony
- Ponad rok temu
-
pistolet gazowy
- Ponad rok temu
-
Gaz pieprzowy/paralizujacy dla dziewczyny..
- Ponad rok temu
-
Pytanie od Nowego :) - Hartowniczy Piecyk Gazowy
- Ponad rok temu
-
Pozwolenie na broń gazową
- Ponad rok temu
-
mini test gazu
- Ponad rok temu