Ej więc ty jakiś kozak jesteś bo Sabre w Twoich rękach dał rade niesamowite-rozumiem ze od tej pory wszyscy kupujemy tylko gazy powyżej 15%OC bo jakiś stary dziad pseudo spec tak powiedział Pomyśleć ze mój kumpel zniósł gościa w autobusie zwykłym KO 8OTeraz poważnie: wg zaleceń specjalistów od ochrony osobistej w USA typowe gazy policyjne mogą nie zdać egzaminu w sytuacji kiedy broni się zwykły człowiek a więc w tzw obronie osobistej.
Proszę link ( Chris E McGoey, CPP, CSP, CAM - ekspert od ochrony osobistej:
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
i nie jest to jakiś tam koleś co się nie zna :
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Minimalne wymagania dla gazów pieprzowych do skutecznej ochrony osobistej ludności w wiekszości przypadków ataku:
1. Przynajmniej 15 % OC
2. Minimum 2 mln SHU
3. Raczej tzw Force cone czyli koniecznie chmurka
4. Gaz musi być zawsze trzymany w ręku w sytuacjach kiedy jest mozliwy atak.
Czyli stone , daniel itd - jeżeli nie chodzimy parami to SABRE i wiele innych gazów typowo policyjnych nas szarych ludków może nie obronić. I taka jest prawda. Ale policji w zupełności wystarczą
Ale przecież nie można przyznac ze Sabre to świetne gazy bo te wszystkie Hi-Powery nie będą już takie fajne,szkoda tylko ze nikt kto je posiada nie może nakręcić filmu,nawet pomimo że kończy wam sie data ważnośći,zwłaszcza TY,który mówisz że posiadasz 3 nie możesz udowodnić swojej gadki o zasięgu itp. :-)
Co do Cizzii to jestem pewny że nadal jest na tym forum,tylko pod innym nickiem,pewnie mu głupio od gadania że nikomu nie uda sie załatwić dobrych gazów i już nie można sie chełpić ze tylko Ja mam Foxa itp.i liczyć sobie po 150 zeta za puche :wink: Ale prosze bez kłopotu można kupić Foxa,Crossfire,Frontiersman itp.
Kupuj KO . Ja go też kupiłem - na psy bo mi szkoda porzadnych gazów marnować a ten jeszcze ma jako taka moc i zasięg.
Pedały, lesbijki i taksówkarze też KO i inne tanie kupują bo podobno skuteczne. Jaki sens mają takie porównania.
Filmy o HP ? Jaki sens kręcić filmy. Chyba dla motłochu i co ty nie wiesz że film i TV kłamie? hahahaha . A uwierzysz w taki fim gdzie babka podrzyna gardło kochankowi? Chcesz link to zapodam leszczom.
A na Hi-Gówno nie szkoda Ci kasy marnować?