mrx1: Super metoda badawcza na język, polecam.
No nie jest może najlepsza, ale jąkąś tam informację o ostrości niesie. Gdyby stężenie było niższe niż podane to z pewnością nie przyniosłaby takich efektów.
Zrób jak chcesz przepłać, kup sobie bazarowca z krótkim terminem ważności.
Wiem, że Sabre ma 4 lata ważności. Zobacz jednak co na ten temat pisze Fox w pdfie na swojej oficjalnej stronie:
We warranty our units for three years from the date they are made, resulting in what is called a three-year total life. However, we recommend replacing a unit at two years from the “time of purchase" or after using it to protect oneself.
(...)
Could we state our shelf life is 4 or 5 years? Certainly, but we do not want you to risk only getting a short burst, if anything at all, when you are expecting to have enough formula to hit an attacker. Just because a company says 4 or 5 years doesn’t mean their product is really going to perform as you hope it will for that amount of time. It only means that you are taking a big risk with your safety.
W streszczeniu i przetłumaczeniu: Zalecają wymianę gazu po dwóch latach, mówią, że trzymanie gazu przez 4-5 lat to duże ryzyko i nie powinno się tego robić pomimo, że niektóre firmy piszą, że ich gaz jest ważny przez 4 lata.
Vexor był reklamowany jako 16M SHU kup tak producent napisał. Tez tylko w jednej formie dostępny
Hi-Power nie był dostępny tylko w jednej formie, jeśli za formę uważamy wymiar miotacza. HP był oferowany w kilku pojemnościach.
Sądzę, że wymieniliśmy się argumentami i temat się raczej wyczerpał. Oczywiście możesz się ustosunkować, ale ja raczej nic więcej do dodania nie mam. Z resztą - nie warto się wysilać w dyskutowaniu o gazie, którego nikt już raczej nigdzie nie kupi, a używają go tylko koneserzy
Z chęcią jednak posłucham o Sabre/Foxach/innych dostępnych na rynku gazach i ich działaniu z Twojego doświadczenia. Jak już pisałem, ważność mojego HP się skończyła i nadszedł czas zmiany.