Gaz obronny-mity a rzeczywistość (opracowania, filmy)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
No wiem nie znam się, bo nie pobieram opłat za dostęp do mojej strony oraz za każdą wiadomość na forum. :twisted:Kamikazee, z całym szacunkiem ale nie znasz się. :wink:
I co z tego że mają 5% OC, wystarczy że będą "sprowadzone" i po 200zł i mamy kolejny "kultowy supergaz"
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Co by nie mówić Kamikadze o twojej stronie jako jedyny takową zrobiłeś,a reszta jadących kiedyś po niej jakoś swoich stron o gazach nie ma
I lepiej, że wszyscy z nas takich stron nie "produkują". To by był dopiero koszmar. To tego trzeba mieć jednak zdolności trochę artystyczne i duzo znajomości technik internetowych języka HTML , języków skryptowych itd.
Wg mnie stronka naszego kolegi jest blada i słaba artystycznie, tak po prostu. Zawiera za to kilkanaście zebranych w jednym miejscu, powszechnie dostępnych linków i podstawowych informacji i to jej jedyna zaleta.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Pojemność jaką podaje SABRE, czyli miotacz MK4 jaką ma pojemność w mililitrach??
pozdrawiam i proszę o odpowiedź
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Re: Gaz Sabre Frontiersman
Witam,
w sklepie zostały ostatnie sztuki tego gazu więc jeśli jest Pan
zainteresowany to zapraszam do zakupu. Będziemy oczywiście sprowadzać
ten gaz przy następnej dostawie - jeśli będą dostępne większe
pojemności
to również zostaną sprowadzone.
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Pozwolę sobie zamieścić maila od kaliber.pl
Re: Gaz Sabre Frontiersman
Witam,
w sklepie zostały ostatnie sztuki tego gazu więc jeśli jest Pan
zainteresowany to zapraszam do zakupu. Będziemy oczywiście sprowadzać
ten gaz przy następnej dostawie - jeśli będą dostępne większe
pojemności
to również zostaną sprowadzone.
Pozdrawiam
No i wprowdzili w kalibrze na koniec, jak już sprzedali prawie wszystko, słynne ostrzeżenie:
"UWAGA: Gaz nie może być używany przeciwko ludziom! Może powodować trwałe oparzenia."
A wiem to od gościa ze Straży, że kłopoty po użyciu takiego Frontierka będą, dlatego osobiście takie cacka tylko na dzikie psy i zwierzaki lepiej uzywać ( nie np na domowe pieski, bo też będą kłopoty jak świadkowie się znajdą) . Tyle , że jak zwykle obowiązuje zasada: lepiej być sądzonym niż niesionym
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ewentualnie możesz kupić gaz w pianie.
Napisano Ponad rok temu
Hmm na pewno cenowo jest dużo tańszy i możliwość użycia do góry dnem choć to nie daje mu pełnej przewagi z tego co wyczytałem na stronie producenta to moc ma taką jak większość pieprzów dostępnych w sprzedaży. A teraz do Kamikazee z tego co zauważyłem gazy w pianie są słabsze to idealne rozwiązanie do pomieszczeń i na dwór tak samo tylko mniejsza moc i zasięg zniechęcają mnie do nich. Chociaż nie znam wszystkich gazów dostępnych na rynku w formie piany. Szukam czegoś do pomieszczenia jak i przechadzek wieczorną porą co da piorunujące efekty. Z tego powodu kusił mnie fox... Ale nie jestem pewien co do mocy chociaż to co widać YT to działa porządnie tylko czy do polski nie trafiają podróbki tak jak oc-17. ??
Napisano Ponad rok temu
Hmm na pewno cenowo jest dużo tańszy i możliwość użycia do góry dnem choć to nie daje mu pełnej przewagi z tego co wyczytałem na stronie producenta to moc ma taką jak większość pieprzów dostępnych w sprzedaży. A teraz do Kamikazee z tego co zauważyłem gazy w pianie są słabsze to idealne rozwiązanie do pomieszczeń i na dwór tak samo tylko mniejsza moc i zasięg zniechęcają mnie do nich. Chociaż nie znam wszystkich gazów dostępnych na rynku w formie piany. Szukam czegoś do pomieszczenia jak i przechadzek wieczorną porą co da piorunujące efekty. Z tego powodu kusił mnie fox... Ale nie jestem pewien co do mocy chociaż to co widać YT to działa porządnie tylko czy do polski nie trafiają podróbki tak jak oc-17. ??
Jeżeli szukasz dobrego gazu zwraaj uwagę na zawartość MC, im więcej tym lepiej.
W tej kwestii Fox wypada blado.
Gaz w pianie ma taką samą moc jak stream czy cone. Dla Ciebie polecałbym Sabre Magnum, mocny gaz w lekko rozszczepiającym strumieniu.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Kiedyś jak czytałem to spotkałem się z określeniem że : zawartość % OC określa długość działania gazu na napastnika a ilość SHU jego prawdziwą moc. Czy waszym zdaniem to prawda ?? Większość gazów na polskim rynku ma standardowe zestawienie 10% oc i 2 SHU, dużo częściej spotyka się większą zawartość % oc niż wyższy poziom SHU dlaczego? czy shu jednak nie odgrywa tak znaczącej roli? Dla porównania : używałem ko fog (pomarańczowa chmura ) w pokoju jak i oc-17 magnum chmurka , obydwa w pomieszczeniu i na drogi oddechowe działały z podobną mocą ko nie ustępował magnumowi choć bałbym się dać potraktować oc-17 po twarzy...
Zawartość OC ma znaczenie na czas działania. Jednak najważniejsza jest ogólna zawartość kapsaicyn w gazie to właśnie MC.
Jak wiesz kapsaicyna (czysta) ma 16mln SHU, jak więc 2% OC (według marketingu Foxa) może mieć 5,3mln SHU??? Znowu się czepiam :wink:
Kup Sabre, ma 1,33% MC a Fox Five 0,67%
Zauważ że Umarex też ma 10% OC niby 2mln SHU a kosztuje 10zł...
ale sprawdzałem go na sobie i "siki Weroniki" są mocniejsze...
Użytkownicy przeglądający ten temat: 22
0 użytkowników, 22 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
barszcz sosnkowskiego, barszcz mantegazziego
- Ponad rok temu
-
Kompaktowy gaz obronny
- Ponad rok temu
-
Więzień bije strażnika w ... więzieniu (stójka, gleba, gaz)
- Ponad rok temu
-
Co sadzicie o gazie ...
- Ponad rok temu
-
Gaz do samoobrony
- Ponad rok temu
-
pistolet gazowy
- Ponad rok temu
-
Gaz pieprzowy/paralizujacy dla dziewczyny..
- Ponad rok temu
-
Pytanie od Nowego :) - Hartowniczy Piecyk Gazowy
- Ponad rok temu
-
Pozwolenie na broń gazową
- Ponad rok temu
-
mini test gazu
- Ponad rok temu