Gaz obronny-mity a rzeczywistość (opracowania, filmy)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
a potem chyba big boss. Ciekaw jestem swoja droga czy te gazy sa jeszcze dostepne na rynku.. Mialem watpliwa przyjemnosc przetestowac na sobie big bossa, szarpalem sie kiedys z kumplem po alkoholu..no i madry kolega w pewnym momencie skoczyl (schylił sie) do namiotu i wrocil z big bossem w reku, kiedy to zobaczylem zaczolem uciekac ,gdy juz bylem tylem kolezka psiknal w moja strone z ok 1,5 metra około (plus -minus ).
Chmurka dopadła mnie i szybko padlem na kolana duszac sie, oczy lzawily, twarz potem piekla przez jakis czas, Powiem sczerze ,ze gaz okazal sie skuteczny-totalnie odebral mi ochote do dalszych wyglupow czy sparingow, zaskoczylo mnie ze dziala na taka odleglosc..pogoda byla bardzo ladna z tego co pamietam ,raczej bezwietrzna.
pozdro
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Trzeci i czwarty:
Piana i żel Police RSG-3 z [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] - 63 ml.
O ile Red Pepper (też tam dostępny) uznałem za bedziewny, to z tymi ww. inna sprawa
Osobiście na co dzień noszę pieprz 50 ml (żel Avenger, chmura Hi Power lub pianka Sabre Red) - do pracy albo gaśnicę 400 ml Red Pepper - jak idę w "specyficzne" miejsca.
CS nie noszę, bo do dobrych nie mam dostępu, ale większym francuzem teź bym nie pogardził.
Obecnie mam Walthera Pro Secur 55 ml i Red Pepper 400 ml. Oba dobrze stężone, obe nieźle miotają. RP 400 ml bardziej niż nieźle. Ja bym wziął tego RP 150 ml. Niewygodnie nosić, ale skuteczny.
To więc jak jest z tymi Red Pepperami ? Mniejsze uważasz za badziewne, a te większe 150ml i 400ml za dobre ?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Drugo raz Equalizera ok. 200-250 ml (taka mała gaśnica), z szeroką dyszą, w chmurze - zadziałał rewelacyjnie.
A jak długo psikał ?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Problem w tym, że każdy gaz ma jakieś "ale" tu już trzeba zdecydować samemu co nam odpowiada. Problem może tkwić w postaci gazu (chmura, żel, piana)
Wg mnie optymalny jest żel, pytanie więc jaki żel warto kupić. Ja staram się mieć zawsze coś najmocniejszego, po pierwsze szybciej zwali z nóg i co ważne będzie bardziej bolało a po drugie jakaś nauczka musi być.
Więc pytam: Jaki jest dobry, sprawdzony żel?
Napisano Ponad rok temu
TO TEN RMG CHEMICZNY Niech ktos pomoze POZDRO
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ale jak tam mowisz ze tego kwasu nie miales okazji miec w reku to Force 80 miales i testowales?? Wiesz ten w zelu?? Bo ja to mialem w chmurce i zasieg mial dosc dobry tyle ze na dworzu szybko sie rozpraszal i byl bardzo podatny na podmuszki wiatru. Jak jest z zelem?? Ma taki sam zasieg jak w chmurze?? I jak wyglada ta konsystencja zelowa?? Jak bym prysnol to leci skupiona wiazka tego zelu czy raczej robi sie zajebisty stozek na caly pysk tego lobuza co mi bedzie chcial zrobic albo kuku albo bedzie miec zajebista chec na mojego fona... acha i jaki ma zasieg ten zel skuteczny?? Podobny do chmury czy raczej mniejszy... Mam tylko nadzieje ze nie bede nim musial komus twarzy wypalac :twisted:
Napisano Ponad rok temu
POZDRAWIAM WSZYSTICH i abyscie byli bezpieczni
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Za badziewnego uznałem tego Red Peppera zielonego 63 ml
za niezłego uznałem Red Peppera czerwonego 400 ml
Choć, tak po głębszej analizie, uważam, że ten drugi - gaśnica - nadrabia przede wszystkim rozmiarami i zasięgiem, a nie stężeniem.
Z shargowego asortymentu najlepiej oczywiście RSG 400 ml
Za nieścisłości przepraszam.
A ten egualizer to starczał na jakieś, ja wiem 8 s psikania .... Wywalałem go "na raty", stąd trudno powiedzieć....
Kupować gazy duże, mocno stężone i najlepiej markowe (tj. uznanych, "policyjnych" producentów - takich niestety w Polsce jest mało..) Ot, cała filozofia.
Napisano Ponad rok temu
-brak klipsa do spodni
-dziwny mechanizm odbezpieczajacy
To by było na tyle ,zobaczymy jak działa na psy bo red pepper wyzwala w nich wiekszą agresje.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Czy ma ktos mógłby mi polecic przetestowany i sprawdzony gaz na psy ?
Witajcie, to mój pierwszy post
Testowalem Anti-Hunda czarnego (10zl w sklepie), okazał się skuteczny,
a oto przebieg "testu": byłem zupełnie zielony jeśli chodzi o używanie gazów, wyskoczyły na mnie 2 agresywne psy, spodziewałem się, że gaz zrobi dużą chmurę załatwiając 2 psy za jendym zamachem, tymbardziej, ze psy trzymały się blisko siebie... gdy już podeszły na 1-1.2 m zdecydowałem się uderzyć - celując prosto w pysk tego większego i bardziej agresywnego - udało się - trafiłem tego większego prosto w pysk bardzo skoncetrowanym strumieniem gazu, który z daleka mógł wyglądac jak strumieńs węża strażackiego, oczywiście w dużej przesadzie - faktem jest, że po przebyciu około 1metra średnica strumienia była jakby uszyta na miarę do rozmiarów głowy psa;), także trafiając w pysk zagazowałem jego całą głowę,
Teraz najważniejsze, czyli efekt: sekunda po psiknięciu... gdzie są psy.. znikły psy.. ani śladu... po 10 sekundach wraca ten mniejszy, który nei został trafiony, ale szczeka już z daleka i z podkulonym ogonem (po ruszeniu w jego stronę - uciekł).. natomiast co się stało z tym większym... ??? biore latarke i świece po okolicznych ciemnych krzakach (zdarzenie miało miejsce koło lasu, w nocy).. pod jednym z drzew leży ten trafiony pies.. dziwnie się oblizuje, łapami trze pysk, ogólnie nei wie co się z nim dzieje!
a zatem polecam ten wypróbowany gaz, szkoda tylko że zasięg jest znikomy i tzreba poczekać aż pies podejdzie 1m od nas
Użytkownicy przeglądający ten temat: 17
0 użytkowników, 17 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
barszcz sosnkowskiego, barszcz mantegazziego
- Ponad rok temu
-
Kompaktowy gaz obronny
- Ponad rok temu
-
Więzień bije strażnika w ... więzieniu (stójka, gleba, gaz)
- Ponad rok temu
-
Co sadzicie o gazie ...
- Ponad rok temu
-
Gaz do samoobrony
- Ponad rok temu
-
pistolet gazowy
- Ponad rok temu
-
Gaz pieprzowy/paralizujacy dla dziewczyny..
- Ponad rok temu
-
Pytanie od Nowego :) - Hartowniczy Piecyk Gazowy
- Ponad rok temu
-
Pozwolenie na broń gazową
- Ponad rok temu
-
mini test gazu
- Ponad rok temu