Gaz obronny-mity a rzeczywistość (opracowania, filmy)
Napisano Ponad rok temu
Bo doświadczenie Viniciuss'a trochę mnie do streamu zniechęciło, a nie chciałbym ciągle się zastanawiać czy ten wiatr wystarczy aby cofnąć chmurę w moją stronę czy nie.
Tzn. o siebie się nie martwię bo myślę, że ogarnę na tyle sytuację aby się dobrze ustawić przed użyciem gazu, ale właśnie o wcześniej wspomniane osoby, którym gaz również zamierzam wręczyć .
Napisano Ponad rok temu
Znajomy z Ameryki przysłał mi swego czasu parę gazów.Ja czekam na dostawę FOX-ów (aby piankę kupić).
A tak na marginesie-gdzie kupiłeś MACa?
Fox w pianie ma mniej SHU? To jest chyba jakaś inna formuła. Mean Green jest w pianie? Na hotspray.pl mają tylko w strumieniu...
Na military.pl dalej nie mieli dostawy? Kupiłbym sobie MK3 w pianie mimo wszystko.
Napisano Ponad rok temu
Green-a produkują tylko cone i stream, w hotspray-u mają tylko streamy.
A co do military to dostawy nie było i chyba nie będzie..
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
A pianką też trzeba wycelować, jak streamem..
Napisano Ponad rok temu
Viniciuss napisz jak typ się zachowywał po tym jak oberwał PM
Napisano Ponad rok temu
To był niezły zawodnik, mam wrażenie że pomimo wielu lat trenowania SW nie dałbym mu rady bez gazu. Pałki teleskopowej jak na złość nie miałem przy sobie.
Mała uwaga: nie trzymajcie gazu w kaburze przy pasie (przynajmniej w zimie pod kurtką) - wyciągniecie go w razie godziny W jest bardzo kłopotliwe i zajmuje wieki. Od dzisiaj obie sztuki będe trzymał w zewnętrznych kieszeniach.
Napisano Ponad rok temu
Myślałem o Sabre Red (lubię i cenię ich produkty) w pianie, ale zbyt dużo negatywnych opinii o zasięgu i kształcie wyrzucanej substancji.
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Test z ok. 1,8-2m Użyłem Sabre Red MK4 (niebieski). Plama ma ok. 15-20cm.
Napisano Ponad rok temu
Sikawki SABRE się nie nadają - wyjątek Crossfire ale ten akurat cenię z innego powodu o którym już była mowa. Jak ktoś panikuje to też odpada i zostaje mu jakaś solidna chmurka typu Fox lub PM.
Napisano Ponad rok temu
Tu masz dużo racji, ciężko jest trafić strumieniem w oczy ruszającej się osoby. Jest wiele filmików na YT gdzie pryskany strumień na początku najczęściej przelatuje nad głową spryskiwanego i dopiero po opuszczeniu dłoni delikwent dostaje w oczy. Niestety ten pierwszy strzał może być kluczowy. Osobiście, zapuszczając się w niebezpieczne miejsca mam przygotowane do użycia dwa miotacze z dyszą stożkową (dwie boczne kieszenie kurtki) i w zapasie strumień (tylna kieszeń). Równoczesne użycie dwóch stożków nie tylko daje lepszy efekt ale dodaje większej pewności siebie. Oczywiście najlepiej mieć dwa różne stożki. Np jeden Fox 5,3 (wbrew różnym krytycznym opiniom ten gaz na prawdę ma moc choć ma znacznie krótszy czas działania) i drugi o dużej zawartości % OC i niższym SHU. Przy odrobinie szczęścia można się obronić nawet przed 3 osobami. W zapasie (w sytuacjach wyjątkowych) jakiś ciekawy strumień (posiadam jeszcze UZI więc na razie wystarczy).nigdy więcej stream'u! Kupujcie chmurki i pianki Panowie, szkoda twarzy.
Napisano Ponad rok temu
Nie obroniles sie strumieniem to pianka tez raczej bys nie dal rady(gdybys zamiast stream mial wtedy w rece foam)Nie zaglądam już tutaj zbyt często więc nie jestem na bieżąco. Jedno dla mnie jest pewne: nigdy więcej stream'u! Kupujcie chmurki i pianki Panowie, szkoda twarzy.
Mace ma ubozszy tzn. wezszy strumien niz fox? wiec moze z foxem nie bylo by tak zle?
Cone ma wieksze pole razenia wiec latwiej jest trafic i dodatkowo podraznia drogi oddechowe ale mniejszy zasieg i podatny na wiatr.
Wszystko ma plusy i minusy...Ty miales troche niefart ...zdarza sie i najlepszym.
Napisano Ponad rok temu
Tu masz dużo racji, ciężko jest trafić strumieniem w oczy ruszającej się osoby. Jest wiele filmików na YT gdzie pryskany strumień na początku najczęściej przelatuje nad głową spryskiwanego i dopiero po opuszczeniu dłoni delikwent dostaje w oczy. Niestety ten pierwszy strzał może być kluczowy. Osobiście, zapuszczając się w niebezpieczne miejsca mam przygotowane do użycia dwa miotacze z dyszą stożkową (dwie boczne kieszenie kurtki) i w zapasie strumień (tylna kieszeń). Równoczesne użycie dwóch stożków nie tylko daje lepszy efekt ale dodaje większej pewności siebie. Oczywiście najlepiej mieć dwa różne stożki. Np jeden Fox 5,3 (wbrew różnym krytycznym opiniom ten gaz na prawdę ma moc choć ma znacznie krótszy czas działania) i drugi o dużej zawartości % OC i niższym SHU. Przy odrobinie szczęścia można się obronić nawet przed 3 osobami. W zapasie (w sytuacjach wyjątkowych) jakiś ciekawy strumień (posiadam jeszcze UZI więc na razie wystarczy).nigdy więcej stream'u! Kupujcie chmurki i pianki Panowie, szkoda twarzy.
Świete słowa kolego. Dwie chmurki i jeden stream. A z gazem w kaburze przy pasie w zimie trzeba rzeczywiście się pożegnać. Juz pisałem, że swój PM stream noszę na sznurku z mocowaniem Velcro pod pachą lub z przodu na piersi. Jeden ruch i mozna sypać z wyprostowanej ręki
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Nie wiem jak sypie Fox, nie miałem okazji go użyć. Mace ma lepszy strumień od Sabre, coś ala Uzi. Nie przypatrzyłem się mówiąc szczerze, nie było na to czasu....
Mace ma ubozszy tzn. wezszy strumien niz fox? ...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Dałem popalić dzisiaj. Ćwicząc w przedpokoju wyciąganie Uzi odpaliłem... Wystrzeliłem tylko 3g gazu. Oczywiście uciekłem z mieszkania, wróciłem do niego po kilku minutach aby otworzyć szerzej wszystkie okna. Na głowe założyłem kaptur, okulary na nos, przechodzę przez przedpokój na bezdechu, dochodzę do łazienki i nagle zaczynam czuć lekkie pieczeni oczu, pali mnie lekko w gardle i nosie oraz zaczynam się delikatnie dusić! Kurcze, nie chciałbym nawet taką śmieszną dawką dostać w twarz.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Odnośnie kwestii strem/foam to po jednej akcji jakieś pojedyńcze krople miałem i ja i dziewczyna na twarzy
no ja też poczułem nie tyle co na twarzy bo może nie prysło .. sam już niewiem ale psiknąłem ostatnio foxem stream i to jeszcze w stronę podłoża no i poczułem pieczenie w nosie i w ustach. Dzień był bez wiatru. ani najmniejszego niebyło podmuchu.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 17
0 użytkowników, 17 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
barszcz sosnkowskiego, barszcz mantegazziego
- Ponad rok temu
-
Kompaktowy gaz obronny
- Ponad rok temu
-
Więzień bije strażnika w ... więzieniu (stójka, gleba, gaz)
- Ponad rok temu
-
Co sadzicie o gazie ...
- Ponad rok temu
-
Gaz do samoobrony
- Ponad rok temu
-
pistolet gazowy
- Ponad rok temu
-
Gaz pieprzowy/paralizujacy dla dziewczyny..
- Ponad rok temu
-
Pytanie od Nowego :) - Hartowniczy Piecyk Gazowy
- Ponad rok temu
-
Pozwolenie na broń gazową
- Ponad rok temu
-
mini test gazu
- Ponad rok temu