Gaz obronny-mity a rzeczywistość (opracowania, filmy)
Napisano Ponad rok temu
Dziś zostawiłem sabre w samochodzie i przy ok -20*C zamarzł ... taka ciekawostka.
Napisano Ponad rok temu
Próbowałeś nim pryskać?
Który dokładnie Sabre Red?
Napisano Ponad rok temu
Nie probowalem pryskac, ruszalem puszka i nie bylo slychac ani czuc, ze cos sie w srodku rusza(zamarzl na boku)Jak zamarzł?
Próbowałeś nim pryskać?
Który dokładnie Sabre Red?
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Dlatego ja w ten weekend też nie zrobię testów Hi-Powera. W domu wiadomo, że nie będę psikał, a jak pójdę gdzieś dalej i psiknę to i tak niewiele da. Jak psiknie słabo to i tak zwolennicy HP będą mówić, że gazu nie używa się przy -16 stopniach, jak psiknie mocno to przeciwnicy HP będą i tak powątpiewać na temat tego jak gaz zachowa się w normalnych warunkach
Wg mnie to w ogóle HP szkoda na testy ale to już nie moja sprawa. Swój testowałem tylko w realu Lubię czasem ryzyko i na razie nie zawodził. Nawet w zimie ( trzymam pod pachą na moim słynnym sznureczku i wyjmuję wczesniej tylko w niebezpiecznych miejscach, żeby mieć go w takich miejscach w ręku ).
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
myslicie ze to jest głowica typu fire master?
Tak. Taniej kupisz ją bezpośrednio u producenta sharg.pl
Napisano Ponad rok temu
myslicie ze to jest głowica typu fire master?
To chyba widać wyraźnie. Tylko lepiej już zainwestuj w taką ale PM.
Napisano Ponad rok temu
Z tym, że gościu, który wiózł te gazy do mnie wiózł je w bagażniku - także były w temperaturze minus kilkunastu stopni przez około dwie godziny. Czy to nie spowoduje trwałego osłabienia ich działania? Niby nie powinno, ale wolałbym wiedzieć.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Poza tym jak są to fox-y 5.3 to są na oleju więc praktycznie na kamień nie zamarzną. A fox-y green są na wodzie z dodatkiem alkoholu więc też praktycznie nie. OC-17 nie wiem czy to prawda, ale słyszałem, że na oleju.
Napisano Ponad rok temu
Tak, w stanie stałym. Więc spokojnie, nic zabaweczkom się nie stanie:)
Poza tym jak są to fox-y 5.3 to są na oleju więc praktycznie na kamień nie zamarzną. A fox-y green są na wodzie z dodatkiem alkoholu więc też praktycznie nie. OC-17 nie wiem czy to prawda, ale słyszałem, że na oleju.
PC-17 też na śmierdzącym oleju. W 2006 chyba podobne mrozy były tyle ,że w marcu. Wtedy przy minus 20 po wyjęciu z zewnętrznej kieszeni kurtki poleciał jak nalezy. Zero spadku zasiegu. To był ten tzw żelowy z Inter-Arku.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Sabre Red Magnum M60L OC (Cone) pryska pięknym stożkiem.
Po opróżnieniu opakowania i napełnieniu go wodą i propano-butanem pryska wąskim strumieniem. 8O
Napisano Ponad rok temu
Ja dzisiaj wystawiam PM-a na noc za okno (a dzisiaj było minus 30) i jutro rano psiknę nim i dam znać jak leciał Jest mi zbędny bo raz już użyty więc zgodnie z moją zasadą do wymiany.
Poleciał?
Napisano Ponad rok temu
Był w chmurze, poleciała porządna gęsta chmura. Zasięg ok. 3 metrów. Więc zimno nie ma zbytnio wpływu na OC-17.
Napisano Ponad rok temu
Przy -30 stopniach ... dziwne.Tak:)
Był w chmurze, poleciała porządna gęsta chmura. Zasięg ok. 3 metrów. Więc zimno nie ma zbytnio wpływu na OC-17.
Moj sabre był "martwy" przy -20 (nie próbowalem psikać, ale czuć było wyraźnie, że nie jest juz w stanie ciekłym)
Użytkownicy przeglądający ten temat: 18
0 użytkowników, 18 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
barszcz sosnkowskiego, barszcz mantegazziego
- Ponad rok temu
-
Kompaktowy gaz obronny
- Ponad rok temu
-
Więzień bije strażnika w ... więzieniu (stójka, gleba, gaz)
- Ponad rok temu
-
Co sadzicie o gazie ...
- Ponad rok temu
-
Gaz do samoobrony
- Ponad rok temu
-
pistolet gazowy
- Ponad rok temu
-
Gaz pieprzowy/paralizujacy dla dziewczyny..
- Ponad rok temu
-
Pytanie od Nowego :) - Hartowniczy Piecyk Gazowy
- Ponad rok temu
-
Pozwolenie na broń gazową
- Ponad rok temu
-
mini test gazu
- Ponad rok temu