Gaz obronny-mity a rzeczywistość (opracowania, filmy)
Napisano Ponad rok temu
Przyznaję, że są na YouTube firmy gdzie Foxa spłukiwał wodą gość ponad 1,5 godziny. Ale trzeba wiedzieć że woda w przypadku gazów z SHU w granicach 5 mln aktywuje jeszcze bardziej jego moc a nie ją łagodzi. Dlatego po Foxie najlepiej siedzieć, nie trzeć i spokojnie przeczekać te 20 minut. Inaczej jest ból i sprawa się komplikuje ( policja w USA stosuje na niego chusteczki Sudecon).
Policja USA stosuje takze SABRE i też myśle wiedzą co robia. SABRE równiez jak Fox nie powoduje jakiś specjalnych długotrwałych sensacji i stąd Policja chetnie po niego sięga.
Napisano Ponad rok temu
danielw2208: Ponieważ Fox to typowy gaz policyjny to mysle, że policja wie co robi wybierając ten gaz i chyba nawet specjalnie dla niej był testowany zanim wszedł do produckji. Nie ma znaczenia czy ma 5, 6 czy 7 mln SHU. Jest tak opracowany aby szybko powalić i jak najszybciej doprowadzić do stanu "Swiadomości".
Przyznaję, że są na YouTube firmy gdzie Foxa spłukiwał wodą gość ponad 1,5 godziny. Ale trzeba wiedzieć że woda w przypadku gazów z SHU w granicach 5 mln aktywuje jeszcze bardziej jego moc a nie ją łagodzi. Dlatego po Foxie najlepiej siedzieć, nie trzeć i spokojnie przeczekać te 20 minut. Inaczej jest ból i sprawa się komplikuje ( policja w USA stosuje na niego chusteczki Sudecon).
Policja USA stosuje takze SABRE i też myśle wiedzą co robia. SABRE równiez jak Fox nie powoduje jakiś specjalnych długotrwałych sensacji i stąd Policja chetnie po niego sięga.
Majku, sam piszesz że Fox ma 5mln SHU. A to bzdura!!! No offense!
Lubisz Hi-Povera. Prawda? HP ma 3%MC i 3mln SHU. Prawda?
Fox produkowany jest z koncentratu 35%MC i ostrości 5,3mln SHU. Prawda?
Jest (tego koncentratu) 2% w każdym opakowaniu. Prawda? Przelicz to i wyjdzie Ci prawdziw moc Fox-a te AŻ 0,67%MC. Prawda?
Proszę Cię więc nie pisz bzdur na temat Foxa (że ma 5mln).
Gaz który miałby 5mln musiałby mieć ok. 30%MC (czysta kapsa ma 16mln). Taki gaz "spalił by " delikwenta a nie obezwładnił......
Reasumując: HP jest co najmniej 5-krotnie a Sabre Red 2-krotnie mocniejszy od Foxa.
Pytanie do publiczności: prawda czy fałsz???
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
A sabre też nie ma tych 2 MLN tylko jest produkowany po prostu z lżejszego koncentratu, lecz jest go więcej..tak czy owak gazy są prawie równe,tyle że mają podane stężenia w innej proporcji..tak jak by:
-masz 500 ml. wody, dodajesz 100 mililitrów soku owocowego 100%-masz roztwór 20%
-masz 400ml. wody dodajesz 200 mililitrów soku 50% i masz 600ml - taki sam roztwór..(takie samo stężenie)..
Czyli po prostu taki ot-marketingowy trick..
Ale prawdą jest to,że produkowany jest z najczystszego roztworu spośród gazów..
Napisano Ponad rok temu
Green według obietnic sprzedającego miał być po tym weekendzie..ale nie ma.
A sabre też nie ma tych 2 MLN tylko jest produkowany po prostu z lżejszego koncentratu, lecz jest go więcej..tak czy owak gazy są prawie równe,tyle że mają podane stężenia w innej proporcji..tak jak by:
-masz 500 ml. wody, dodajesz 100 mililitrów soku owocowego 100%-masz roztwór 20%
-masz 400ml. wody dodajesz 200 mililitrów soku 50% i masz 600ml - taki sam roztwór..(takie samo stężenie)..
Czyli po prostu taki ot-marketingowy trick..
Ale prawdą jest to,że produkowany jest z najczystszego roztworu spośród gazów..
Dokładnie to wygląda tak:
Sabre 10%x13,3% = 1,33%MC
Fox 2%x35% = 0,67%
Na korzyść Foxa natomiast wpływa czystość i tak jak w przypadku Sabre "markowość"
Napisano Ponad rok temu
Na korzyść Foxa natomiast wpływa czystość i tak jak w przypadku Sabre "markowość"
Czystość gazu to ja mam gdzieś chociaż wiem, że ma jakieś tam znaczenie. Dla mnie gaz ma oblepić facjatę frajera oleistym gównem i jak najdłużeć trzymać i męczyć, żeby pamiętał chwast, że nie podnosi się reki itd na kogoś albo czyjąś własność.
A markowość? Markowe gazy są rózne, również słabiutkie do specjalnych zastosowań. Dla mnie liczy się praktyka i dotychczasowe doświadczenia. Sorry ale inaczej liczę moc i jakość gazu niż matematycznie. Nie przekonasz mnie do swoich magicznych liczb.
Napisano Ponad rok temu
Czystość gazu to ja mam gdzieś chociaż wiem, że ma jakieś tam znaczenie. Dla mnie gaz ma oblepić facjatę frajera oleistym gównem i jak najdłużeć trzymać i męczyć, żeby pamiętał chwast, że nie podnosi się reki itd na kogoś albo czyjąś własność.
A markowość? Markowe gazy są rózne, również słabiutkie do specjalnych zastosowań. Dla mnie liczy się praktyka i dotychczasowe doświadczenia. Sorry ale inaczej liczę moc i jakość gazu niż matematycznie. Nie przekonasz mnie do swoich magicznych liczb.
Gazem w stylu PM-17, Sabre, Uzi, Hi-Maxem jak najbardziej pomęczysz. Zapewne wiesz że im więcej OC tym lepszy, dłuższy efekt. A 2% Foxa to jak np. Kolterek..... :wink:
Nikogo nie będę przekonywał do moich racji. Każdy "logicznie myślący" będzie wiedział co wybrać. I tyle.
Napisano Ponad rok temu
maja te same dylematy ale jednak filmik z kolesiem psikającym sobie niebieskim sabre red w twarz ma komentarz:
"this is also a Sabre Red Video . this does not happen when you use FOX."
Napisano Ponad rok temu
Prawdopodobnie formuła Foxa powoduje szybsze przenikanie przez pory skóry i oczy a więc daje błyskawiczne i skutecznie mocne porażenie. To jest ten moment decydujący o zaskoczeniu i obezwładnieniu.
Wg mnie po Foxie lub Hi-Power szybciej "zamykasz oczka" czyli nie jesteś w stanie wykonać już żadnego ruchu celem odwetu itd. W takiej sytuacji nie ma już znaczenia procent OC decydujący wg mnie bardziej o czasie dekontaminacji, która w przypadku Foxa powinien trwać o wiele krócej niż przy Sabre Red lub PM, UZI itp, czołowych markach.
Ot i cała nauka wyniesiona z praktyki.
Oczywiście mogą się zdarzyć osobnicy typu tego murzynka z YouTube przy samochodzie, który po otrzymaniu strzału z chmurki Fox 5,3 pomrugał kilka razy oczkami a nawet z komórki rozmawiał lejąc sobie wodę ze szlaucha na głowę.
Zaznaczam bo sprawdzone: lanie wody w przypadku Foxa pogarsza jedynie sytuację.
Napisano Ponad rok temu
danielku drogi:
Prawdopodobnie formuła Foxa powoduje szybsze przenikanie przez pory skóry i oczy a więc daje błyskawiczne i skutecznie mocne porażenie. To jest ten moment decydujący o zaskoczeniu i obezwładnieniu.
Wg mnie po Foxie lub Hi-Power szybciej "zamykasz oczka" czyli nie jesteś w stanie wykonać już żadnego ruchu celem odwetu itd. W takiej sytuacji nie ma już znaczenia procent OC decydujący wg mnie bardziej o czasie dekontaminacji, która w przypadku Foxa powinien trwać o wiele krócej niż przy Sabre Red lub PM, UZI itp, czołowych markach.
Ot i cała nauka wyniesiona z praktyki.
Oczywiście mogą się zdarzyć osobnicy typu tego murzynka z YouTube przy samochodzie, który po otrzymaniu strzału z chmurki Fox 5,3 pomrugał kilka razy oczkami a nawet z komórki rozmawiał lejąc sobie wodę ze szlaucha na głowę.
Zaznaczam bo sprawdzone: lanie wody w przypadku Foxa pogarsza jedynie sytuację.
Teraz się z Tobą zgadzam.
Wydaje mi się jednak że w przypadku trafienia prosto w oczka każdy gaz wywoła taki sam efekt. To czy je otworzysz zależy od mocy gazu. Natomiast w przypadku skóry twarzy reakcja na Foxa może! być minimalnie szybsza.
Napisano Ponad rok temu
jak to cizzia napisał i się tym zgodzę:
,,sabre to dobry standard więc na leśnego dziadka, żula czy pijaka powinien starczyć, ale zdeterminowany schab zwyczajnie nas rozpierdoli"
święte słowa, popieram w 110%!!!
Napisano Ponad rok temu
Ten koleś prysnął sobie gazem ale nie otworzył oczu przez #####ik to wystarczy do szybkiej ewakuacji.Ale efekt działania gazu zależy też od zaskoczenia i szybkości działania..ja tam nie wierzę sabre..tym bardziej,że jest filmik jak koleś sobie pije sabre oraz psika w twarz i nic z tego nie robi..więc..ew. do odganiania psów
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
W takim rozumieniu to wystarczy i nato lub lepiej-woreczek soli, wsyp sobie sól choć jedno ziarenko do oka i spróbuj je otworzyć..
Tak jak starczy legendarna czy kultowa juz tzw kupa na kiju
Napisano Ponad rok temu
Ale efekt działania gazu zależy też od zaskoczenia i szybkości działania..ja tam nie wierzę sabre..tym bardziej,że jest filmik jak koleś sobie pije sabre oraz psika w twarz i nic z tego nie robi..więc..ew. do odganiania psów/..
jak to cizzia napisał i się tym zgodzę:
,,sabre to dobry standard więc na leśnego dziadka, żula czy pijaka powinien starczyć, ale zdeterminowany schab zwyczajnie nas rozpierdoli"
święte słowa, popieram w 110%!!!
To że facet zachowywał się spokojnie o niczym nie świadczy. Widziałeś aby dał radę otworzyć oczy??? Posłuchaj dokładnie jego słów a w szczególności co mówi o oczach.
Na forum był filmik jak "murzynek" po Foxie kilkakrotnie!!! otwiera oczy. Moja opinia o Foxie jest jednoznaczna, to cienizna 2x słabsza od Sabre, i te "kosmiczne 5mln" . I tyle.
Napisano Ponad rok temu
Na forum był filmik jak "murzynek" po Foxie kilkakrotnie!!! otwiera oczy. Moja opinia o Foxie jest jednoznaczna, to cienizna 2x słabsza od Sabre, i te "kosmiczne 5mln" . I tyle.
kosmicznie nawijasz
Przy okazji chciałem złożyć dla wszystkich życzenia zdrowych i spokojnych Świąt Bożego Narodzenia.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 13
0 użytkowników, 13 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
barszcz sosnkowskiego, barszcz mantegazziego
- Ponad rok temu
-
Kompaktowy gaz obronny
- Ponad rok temu
-
Więzień bije strażnika w ... więzieniu (stójka, gleba, gaz)
- Ponad rok temu
-
Co sadzicie o gazie ...
- Ponad rok temu
-
Gaz do samoobrony
- Ponad rok temu
-
pistolet gazowy
- Ponad rok temu
-
Gaz pieprzowy/paralizujacy dla dziewczyny..
- Ponad rok temu
-
Pytanie od Nowego :) - Hartowniczy Piecyk Gazowy
- Ponad rok temu
-
Pozwolenie na broń gazową
- Ponad rok temu
-
mini test gazu
- Ponad rok temu