Skocz do zawartości

Zdjęcie

Gaz obronny-mity a rzeczywistość (opracowania, filmy)

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
7276 odpowiedzi w tym temacie

budo_thumbs
  • Użytkownik
  • PipPip
  • 65 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Re: Gaz obronny-mity a rzeczywistość (opracowania, filmy)
i żeby było weselej oba miotacze to 90 ml ( chmura ) miotacze niby identyczne objętościowo a różnica w wymiarach znaczna przy czym waga miotaczy identyczna tj. 120g

Pozdr.
  • 0

budo_rafalq
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 297 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Wie ktoś gdzie można kupić gaz force80? Bo do tej pory ostatnim sklepem było inter-armo, ale
ich strona nie działa..
  • 0

budo_kamikazee
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 512 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

U importera firma Inter-Ark [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] ale chyba nie prowadzą sprzedaży wysyłkowej.
  • 0

budo_rafalq
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 297 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Chyba można-u góry na zielonym pasku jest napisane ,,złóż zamówienie"..
  • 0

budo_fedormajk
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 436 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

U importera firma Inter-Ark [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] ale chyba nie prowadzą sprzedaży wysyłkowej.

Boże ! Kiedy te dziadki uaktualnią stronę, zdjęcia, asortyment ..... Szkoda słów.

rafalq: To są typowi hurtownicy. Sprzedają dla ochrony i służb mundurowych.
W tym sensie mozna u nich meilem złożyć zamówienie. Niestety odbiór tylko osobiście.
Jak chcesz jeden gaz kupić w sklepie to wywalają oczami do góry i na boki i patrzą za okno. :) Od razu chce się wyjść i zapomnieć o tym sklepie. Ale towarek mają niezły.
  • 0

budo_rafalq
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 297 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

fedormajk:dzięki, bezcenne informacje-o force więc też mogę zapomnieć:), ale dobrze,że jest hotspray bo jakby nie on to..lipa totalna z gazami w Polsce by była..
  • 0

budo_kamikazee
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 512 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Jest jeszcze np. kaliber.pl
  • 0

budo_ambull
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 782 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

a mojej siostrze ten gosciu specialnie otworzyl a ze ona zapomniala portwela to chcial dac i zeby ona pieniadze przyniosla pozno bo "licho nie spi" :) miala kupic dwa gazy, milo tego pana wspominam i pozdrawiam :)
  • 0

budo_pogromca z lbn
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 588 postów
0
Neutralna
  • Zainteresowania:Kyokushin

Napisano Ponad rok temu

A takie charakterystyczne pytanie. Przyniosła ? :) (zapewne pytanie retoryczne :wink: )

Pozdrawiam
  • 0

budo_ambull
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 782 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

hehe nie, to bylo jakis czas temu a wkoncu kupilem puissance wtedy zamiast force :P
  • 0

budo_fedormajk
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 436 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

fedormajk:dzięki, bezcenne informacje-o force więc też mogę zapomnieć:), ale dobrze,że jest hotspray bo jakby nie on to..lipa totalna z gazami w Polsce by była..

Spokojnie. Jak byłem u nich ostatnio czyli ok sierpnia, mieli poza Puissance ( Force) jakieś inne francuskie CS cacka ARM II , tej co robi 3 % CS !!! ale tu na forum pisali, że to mógł być spray do dekontaminacji. Jakoś wtedy nie spytałem, bo generalnie przesiadłem się zdecydowanie na pieprzowe.

Ambull: Faktycznie panowie Prezesi z Inter_arku miewają czasem dobre humory :)
  • 0

budo_rafalq
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 297 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Więc jak to ostatecznie jest z tym puissance i force? Część twierdzi,że są takie same druga część,że force mocniejsze, trzecia część natomiast, że puissance jest mocniejsze..
  • 0

budo_fedormajk
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 436 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Więc jak to ostatecznie jest z tym puissance i force? Część twierdzi,że są takie same druga część,że force mocniejsze, trzecia część natomiast, że puissance jest mocniejsze..

Dziadki z Inter-Arku twierdzą , że te nowsze Force80 o nazwie Puissance są mocniejsze i mają 3 % CS zamiast 2% ale podobno to marketingowe bajki, żeby sprzedawać nowsze czyli "lepsze" bo starszym juz sie okres wazności konczył. Zdaje mi się że grupowy nasz kolega cizzia też negował wiekszą moc puissance a ma spore doświadczenie " w branży".
  • 0

budo_piesciarz
  • Użytkownik
  • PipPip
  • 92 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Koledzy, skoro FOX jest uważany za jeden z najlepszych miotaczy na rynku, to zastanawia mnie dlaczego ich pianka ma tylko 5% OC i 2mln SHU, parametry identyczne jak np. Kolter Guard (fioletowy) ??? :?
  • 0

budo_danielw2208
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 278 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Koledzy, skoro FOX jest uważany za jeden z najlepszych miotaczy na rynku, to zastanawia mnie dlaczego ich pianka ma tylko 5% OC i 2mln SHU, parametry identyczne jak np. Kolter Guard (fioletowy) ??? :?

Kolego, po prostu 5,3mln SHU to marketingowy shit Fox-a. I tyle.
  • 0

budo_fedormajk
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 436 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Nie chciałbym jednak tym shitem dostać :)

HPLC Sabre to też takie "zciemnianie". Każdy producent chce sie czymś odróżnić od pozostałych oferujących w końcu bardzo podobny produkt.
Zdanie moje w kwestii praktycznych zastosowań jest nie zmienne : Hi-Power, potem Fox 5,3 i PM OC-17 + gaśnica SABRE Frontiersman + na deser doskonały SABRE Red Crossfire - do zadań specjalnych :) I co ważne: wszystko dostępne na razie w Polsce ( Hi-Power już powoli znika z oferty "prywatnej".
  • 0

budo_adamooo
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 405 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Fedormajk kolega zadał proste pytanie a ty swoje Fox najlepszy i juz :) gdzie tu odpowiedz na nie czemu pianka jest słabsza? :)
  • 0

budo_danielw2208
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 278 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Nie chciałbym jednak tym shitem dostać :)

HPLC Sabre to też takie "zciemnianie". Każdy producent chce sie czymś odróżnić od pozostałych oferujących w końcu bardzo podobny produkt.
Zdanie moje w kwestii praktycznych zastosowań jest nie zmienne : Hi-Power, potem Fox 5,3 i PM OC-17 + gaśnica SABRE Frontiersman + na deser doskonały SABRE Red Crossfire - do zadań specjalnych :) I co ważne: wszystko dostępne na razie w Polsce ( Hi-Power już powoli znika z oferty "prywatnej".

Majku, może i to HPLC to "marketing" ( choć to naukowa metoda) ale Sabre chociaż nie kłamie tak jak Fox.
No offense, ale żal mi tych naiwnych ludzi wierzących w te 5,3mln SHU.

Gdyby Fox napisał prawdę że ma 0,67% MC to nie wzbudził by zainteresowania. Prawda??? A tyle ma i takie są fakty.

Dla mnie firma która bezczelnie kłamie żeby "wbić" się na rynek to kompletne dno.
Może i Fox jako gaz działa, ale to i tak POŁOWA mocy Sabre Red. I tyle.

Dodam że w przypadku Fox Green marketing już nie kłamie ( o dziwo, czyżby jakiś proces???) i te 1,22% MC Greena jest godne tego abym go używał.
  • 0

budo_fedormajk
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 436 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

danielw2208:

pewnie znasz tą anegdotkę związaną z napisem DU*A na płocie i drzazgą w palcu - dlatego i ja do końca nie dowierzam temu co napisanie na opakowaniach albo co piszą na stronach merketoidy, ale doświadczenie jakieś mam i moi znajomi także. Dlatego wymieniłem gazy sprawdzone , które wysoko oceniam po skutkach ich zastosowań. Zaliczam do nich też niektóre z twoich ulubionych SABRE .
Dywagacje naukowe mnie nudzą a sami naukowcy są często opłacani przez producentów czy koncerny - taki jest ten świat pieniądza :-)
  • 0

budo_danielw2208
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 278 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

danielw2208:

pewnie znasz tą anegdotkę związaną z napisem DU*A na płocie i drzazgą w palcu - dlatego i ja do końca nie dowierzam temu co napisanie na opakowaniach albo co piszą na stronach merketoidy, ale doświadczenie jakieś mam i moi znajomi także. Dlatego wymieniłem gazy sprawdzone , które wysoko oceniam po skutkach ich zastosowań. Zaliczam do nich też niektóre z twoich ulubionych SABRE .
Dywagacje naukowe mnie nudzą a sami naukowcy są często opłacani przez producentów czy koncerny - taki jest ten świat pieniądza :-)

Reasumując: do Foxa i jego skuteczności nic nie mam, może on i działa. Natomiast nie lubię jak koncerny traktują ludzi jak barany. Tak jak firma Fox. Wystarczy napisać nieprawdę o kosmicznym SHU i już naród "łyka" (jak młode pelikany...) :D a zachwyca się jakby to h.j wie co było...
Ludziska, trochę neta, logiki, kalkulator i "czar" Foxa pryska. I tyle.

Ps. Gdyby Sabre, Hpe, Uzi, itp liczyło podobnie jak Fox to miało by z 10mln SHU. Ja pierd..ę jaka moc.... :) :) :)
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 21

0 użytkowników, 21 gości, 0 anonimowych

Ikona FaceBook

10 następnych tematów

Plany treningowe i dietetyczne

Forum: 2002 : 2003 : 2004 : 2005 : 2006 : 2007 : 2008 : 2009 : 2010 : 2011 : 2012 : 2013 : 2014 : 2015 : 2016 : 2017 : 2018 : 2019 : 2020 : 2021 : 2022 : 2023 : 2024