Ja raz widzialem w K-1 - Abidi walczył z jakimś dużym murzynem (nie pamietam nazwiska) ktory znokautowal go samymi rekoma ani razu nie kopiąc.Takich pojedynków było cała masa (ot dekkers, także w VT). Nie widziałem ani jednego zwycięstwa boksera.
Boks czy Muay Thai ?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ja raz widzialem w K-1 - Abidi walczył z jakimś dużym murzynem (nie pamietam nazwiska) ktory znokautowal go samymi rekoma ani razu nie kopiąc.
Ten murzyn to Sapp, rzadko kiedy kopie
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Nie demonizuj az tak problemow z piszczelami, to nie jest az taka strszna rzecz.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
8) Czyli mam rozumiec ze nie ma zbyt pewnych bokserów.... Jak widać opinie są różne, ale jesli chcesz sobie radzic na ulicy to musisz byc przygotowany na wszystkie mozliwosci dlatego ja bym wybrał Muai Thai.
1. Nigdy nie przygotujesz się na wszystkie możliwości, za to będąc dobrym w jakiejś dziedzinie masz w ręku pewny atut, którego użycie dopasowujesz do konkretnej sytuacji.
2. Żaden człowiek, który ćwiczy wiele lat nie jest przekonany o swojej niezwyciężoności. Dlatego, owszem, nie jestem zbyt pewnym bokserem i do każdego starcia przygotowuję się indywidualnie i jestem nastawiony na poważne wyzwanie
3. Wybór oczywiście należy do Ciebie: sam zobaczysz i ocenisz
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Co do ulicy to niektórzy chyba myślą, że jak ktoś nie tenuje MT to kopać nie umie.
Taki poziom kopnięć jaki reprezentują ludzie nic nie trenujący nie stanowi żadnego zagrożenia. Jak już wspomniałem jako że skuteczny atak rękami jest dużo szybszy i łatwiejszy do nauczenia niż nogami lepiej temu poświęcić czas. Cały czas mówię pod kontem ulicy a nie np zawodów k-1 gdzie jak kopie to kopie profesjonalista i sam boks to za mało. Na ulicy zwykły kozaczek napewno kopnięciem krzywdy nie zrobi. Nic nie stoi na przeszkodzie trenując boks potrenowac sobie obrony przed kopami ale jak mówię kopnięć zwykłych ludzi wogóle nie należy się obawiać bo nie jedną walkę pod dyskoteką widziałem i wiem jak to wygląda.
Napisano Ponad rok temu
Rece są najwazniejszym elementem, ale wyzej wymienione elementy stanowią dodatkowe atuty.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Rzecz w tym, że w boksie bardzo duży nacisk kładzie się na kondycję fizyczna, koordynację ruchową, ogólno rozwojówka.
A w innych sportkach/sztukach walki nie? :wink: kondycja i koordynacja ruchowa to podstawa.
Napisano Ponad rok temu
Ja cwicze dla frajdy, nie do starc ulicznych (jak sie kiedys przyda to milo,choc z moich dosiwadczenwynika,ze gdybym cwiczyl wtedy,gdy zdarzylo mi sie kilka razy wdepnac w jakis burdel i tak nie mialoby to znaczenia) wiec dla mnie "tylko" boks lub n.p "tylok" bjj odpada z prostego powodu- nudza mnie treningi tylko jednej strefy. W tygodniu mamy jeden trening czysto bokserski i w sumie jest fajnie,ale gdybym mial wszystkie zajecia poswiecone tylko na ta strefe to by mnie to znuzylo.a juz parter to w ogole.
Dlatego siebie widze tylko na treningach MMA lub MT.
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Pytanie o trening :(
- Ponad rok temu
-
"Za wszelką cene"
- Ponad rok temu
-
slownik