Boks czy Muay Thai ?
Napisano Ponad rok temu
BOKS czy MUAY THAUI
chodzi o moje warunki fizyczne mam 173 cm i 68 kg na co bardziej moje warynki odpowiadaja ?
Napisano Ponad rok temu
na ping-pongachodzi o moje warunki fizyczne mam 173 cm i 68 kg na co bardziej moje warynki odpowiadaja ?
Napisano Ponad rok temu
pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
smialo uderzaj na trening zawsze mozna pare kilo wrzucic jak za malo:)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ja bym ciebie wysłał na boks. Ponieważ ręce są w walce najważniejsze bo są szybsze on nóg.Przykład Dekkersa który wygrywał z tajami bo był bokserem wcześniej. W tajskim nie nauczysz się boksować dobrze bo tam jest inna koncepcja walki. W boksie nie będziesz chodził z poobijanymi piszczelami a walczyć się nauczysz.
Nie za bardzo się znam, ale o co chodzi z tym zdaniem ,,W tajskim nie nauczysz się boksować dobrze bo tam jest inna koncepcja walki''. Mógłby ktoś znający się szerzej to wyjaśnić? Inaczej się uderza rękoma w MT a inaczej w boksie, albo inaczej wyprowadza ciosy itp.??
Napisano Ponad rok temu
Albo prościej - w walce przeciwnik robi błąd i pochyla się do przodu. Bokser w takiej sytucji atakuje hakami od dołu, "taj" może zrobic to samo, ale równie dobrze, a pewnie skuteczniej, złapać za łeb i przyłożyć kolanem.
Mam nadzieję, że to względnie jasne... To tylko przykłady, tłumaczące, dlaczego mimo używania tych samych technik, poziom ich wytrenowania, czy umiejętność stosowania mogą sie różnić w zależności od sportu.
Pozdrawiam,
Napisano Ponad rok temu
Ja trenowalem kicka kilka lat i jak poszedlem na boks to przezylem szok. Ile oni umieli cudow. Przejscia, super kontry, o wiele mocniejsze uderzenia. Jesli chodzi o zawodnikow zawodowych muai thai czy boksu to taje trenujac kilka godzin dziennie dorownuja umiejetnosciami bokserskimi bokserom (chociaz rzadko), ale przy 3 treningach w tygodniu to nie ma sie co oszukiwac. Przepasc jest potezna. Zreszta jak zobaczylem jak bokserzy czaruja to zostalem na boksie. Zupelnie inna klasa. Nie kopia, ale przy takich strzalach i takiej technice nie musza. Dodam tylko ze moj przypadek nie musi sie odnosic do wszystkich.
Napisano Ponad rok temu
O ile trenuje się w dobrej sekcji.MT da ci swietny klincz, swietne lowkicki, kolana i lokcie, a boks SWIETNE rece. najlepiej bys zrobil jak bys chodzil tu i tu.
lukaassz, najważniejsze jest jaki poziom jest w sekcjach w Twojej miejscowości.
Nie znam ani sekcji muay thai ani boksu od Ciebie.
Napisano Ponad rok temu
Własnie niedawno oglądałem kilka walk Dekkera z Tajami i rzeczywiscie był on lepszy w rękach od zawodników tajskich.
Napisano Ponad rok temu
ostatnio byl sapring niemcami dostali takei lanie ze szok
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Pytanie o trening :(
- Ponad rok temu
-