Zimowa depresja a ulica
Napisano Ponad rok temu
pozdro
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ale masz problemy.właśnie zauważyłem po sobie ją. I jestem ciekaw jak to jest. Czy w zimie jesteśmy bardziej narazeni na atak i nieudana obrone? Po pierwsze szybciej się ściemnia wiec szybciej robi się niebezpiecznie. Po drugie nie długo będzie na maxa ślisko w niekturych miejscach. Więc tak samo słabo będzie uciekać. A pozatym jesteśmy na maxa zmęczeni zimną porą roku i temperaturą. Po czwarte musimy nosić grube zimowe kurtki i łatwiej jest nas przewrucić chwytajac za nie. Jak temu zaradzić? Co o tym myślicie? Jak zrobić żeby szanse na obronę w zimie były takie same jak w lecie?
pozdro
Wpierdol mozna dostać o każdej porze roku
Napisano Ponad rok temu
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
ulicy, unikanie ciemnych uliczek itp.) ryzyko ataku jest takie samo jak podczas wiosny, lata i jesieni...
Pozdrawiam
tak sie troche wetne OT: kiedys czytalem, ze najwiecej gwaltow (wiem - nie ten temat) ma miejsce ... zima (przelom stycznia/lutego). bylo to nascie lat temu i zrodla nie pamietam wiec trudno zweryfikowac jego prawdziwosc, ale jezeli tak rzeczywiscie jest to moze i statystycznie latwiej zima w ryj dostac (chociaz akurat w to nie wierze - latem jest zdecydowanie wiecej imprez na powietrzu, co sprzyja radosnemu mordobiciu).
w kazdym razie mysle, ze akurat pogoda moze miec spory wplyw na przestepczosc (ze przypomne watek o pelni ksiezyca).
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Jak jest ciemno to ja zazwyczaj jestem dużo bardziej czujny niż gdy jest jasno... ale ja to dziwny jestem :wink:miałem na myśli ze stajemy się czesto mniej czujni.
To zależy od butów obu stron...A np jesli chodzi o ucieczke to nie zgadzam sie że jak jest ślisko to działa w obie strony bo strona uciekajaca ma wtedy gorzej według mnie.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
a kurki sa plusem dla styli chwytanych minusem dla uderzanych. czyli na ulicy raczej plusem.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
1. hormony u tych cepow tak nie buzuja jak latem- nie sa takimi kozakami
2. brak pewnosci siebie- ja bym nie atakowal nikogo przy -10 C oraz lodzie na dworzu, balbym sie, ze sam sobie cos zrobie, a atak nie bedzie skuteczny
3. czesc lezy w lozku
takie powody mozna mnozyc, mi sie wydaje, ze zima jest bezpieczna, tylko trzeba uwazac, zeby jak sie juz poslizgniemy ziemia/lód nie uderzyl nas w potylice
pozdro ;-)
Napisano Ponad rok temu
Jak tutaj teraz uciekać przed 3 naraz jak dosyć ślisko jest....
Jabłuszko zjazdowe
Zabawka do zjeżdżania po śniegu
Wykonana z PP
Wymiary:
32 x42 x 1,4 cm / cm
Ślizg zjazdowy
Zabawka do zjeżdżania po śniegu
Wykonana z PP
Wymiary:
34 x 51 / cm
:twisted:
Napisano Ponad rok temu
Paweł w życiu miałem co prawda nie wiele starć na ulicy ,ale większość (ok. 70%) własnie w zime
Napisano Ponad rok temu
Dodatkowo - ciemność zapadająca średnio późnym popołudniem do dodatkowy "bonus" dla potencjalnego napastnika.
Ciekawe, cholera.
Łapie kogoś deprecha jak się robi ciemno, i potrafi powiedzieć jak to wpływa na jego uważność?
Zdrówka,
AdamD
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Uciekando
- Ponad rok temu
-
zabojstwo pod zaczkiem
- Ponad rok temu
-