Karate Fudokan wraca pod skrzydła PZKT ?
Napisano Ponad rok temu
Tak czy siak życzę organizatorom udanej imprezy łącząc pozdrowienia dla I.Jorgi
Napisano Ponad rok temu
Ciekawe kto kogo pierwszy zmęczy?
Napisano Ponad rok temu
z zaproszeniem na [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] ale niestety nie działa
He, he, niezły start albo raczej falstart...
Czyli jednak w opozycji do PZKT, hmmm...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Właśnie latający słoń
O widzę, że się przyjęło
Napisano Ponad rok temu
Makabra. Jeśli każdy tak będzie robił to my nigdy nic nie zbudujemy. Ciekawe, czy serwis 'kime' z tego powodu zaniemógł?Zawsze to samo, tylko inaczej.
Napisano Ponad rok temu
już działa[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
1990-1992 /1993 ?/ Federacja Karate Tradycyjnego Fudokan w Polsce - W.Kwieciński /Łódź/
1999-2001 Polska Federacja Karate Tradycyjnego Fudokan - Z.Ruta /Wałcz/
2001-2003 Polska Federacja Karate Tradycyjnego Fudokan-Shotokan - Alfred Szpakowski /Braniewo-Elbląg/
/2005 ?/ Polski Związek Karate Fudokan - D.Bajkowski, M.Grubski /Warszawa/
...
...
itd.
itp.
Co to jest to ostatnie? To się okaże...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
A które tu sa legalnePZK, PZKT, PZKF, PFK kiedy beda kolejne???
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
seminarium z Shinamem Jorgą.
Ja nigdy nie ćwiczyłam u shihana Jorgi, ale dziś mi się on przyśnił 8O . Ciekawe, bo nigdy go nie widziałam, tyle tylko co na zdjęciach. I najlepsze jest to, że trening odbywał się na plaży i sensei pokazywał jakieś dziwna kata (wytwór mojej wyobraźni), bo nie ma takiego kata, ale od razu je umiałam..hyh...
Ja może coś się dowiem za tydzień na seminarium z Shinamem Jorgą.
Oczywiście zdasz nam relację.
Pozdro!
Napisano Ponad rok temu
trening odbywał się na plaży i sensei pokazywał jakieś dziwna kata (wytwór mojej wyobraźni), bo nie ma takiego kata, ale od razu je umiałam.
Treningi na plaży były (i są zapewne) specjalnością shinama Jorgi. Na jednym z takich treningów latający słoń został oficjalnie nazwany Latającym Słoniem (to gwoli tego autorytetu, którym według Dana jestem w dziedzinie słoni latających), lub krótko Słoniem.
Częste było też jako przerywnika wprowadzanie, po 300 metrach z przeszkodami mawashi geri & gyaku tsuki, kata "okinawańskich" o różnym stopniu pokrewieństwa z oryginałem. Jako, że shinam pokazywał je tylko raz a później było ćwiczone, każdy kto chciał się nauczyć ruchów miał tylko jedną szansę i z reguły nie było takich, którzy nie zapamiętywali.
Tak więc możesz mieć swoiste deja-vu.
pzdr
PS Uważaj, bo jak Ty się przyśnisz shinamowi to on gotów się zjawić w Krzyżu.
Napisano Ponad rok temu
O ile mi wiadomo, to z shinaiem prowadzi treningi Nishiyama... taki "pomocnik" trenera. :wink:
Napisano Ponad rok temu
Ten shinam to połączenie shihana z shinaiem czy jakoś tak?
No nie do końca. Kiedyś jeden z instruktorów, już nieżyjący niestety, pytał sensei Jorgę o znaczenie słowa shinam, bo wydawało mu się, że ktoś się pomylił albo on albo Jorga, przy ceremoniale (nazwał sensei Jorgę shihan a ten poprawił na shinam).
Z tego co Jorga sensei tłumaczył shinam oznacza: "ten, który wskazuje drogę" a genezy tego słowa należy szukać w Chinach.
Napisano Ponad rok temu
Dlaczego to cie tak interesuje przecież Ty jestes przeciwnikiem jakichkolwiek organizacji... a tak na poważnie z organizacjami karate jest jak z firmami w biznesie. Jedne upadaja inne powstają i to jest normalne.PZK, PZKT, PZKF, PFK kiedy beda kolejne???
Co to za pytanie ?! Oczywiście, że legalne są wszystkie. Jest conajmniej kilka ustaw, które regulują możliwości powstania takich organizacji. Ty - zaciekły tropiciel wszelkich afer w przeróżnych organizacjach nie wiesz tego ?!A które tu sa legalne
Napisano Ponad rok temu
Dlaczego to cie tak interesuje przecież Ty jestes przeciwnikiem jakichkolwiek organizacji... a tak na poważnie z organizacjami karate jest jak z firmami w biznesie. Jedne upadaja inne powstają i to jest normalne.
Od kiedy jestem przeciwnikiem wszelakich organizacji?
Oczywiście, że legalne są wszystkie. Jest conajmniej kilka ustaw, które regulują możliwości powstania takich organizacji. Ty - zaciekły tropiciel wszelkich afer w przeróżnych organizacjach nie wiesz tego ?!
Organizacji - owszem, polskich zwiazkow danej dyscypliny juz nie. W danej dyscyplinie moze istniec tylko jeden polski zwiazek. W karate jest inaczej. A juz parodia bedzie PZKF...
Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Rozciąganie mięśni i ścięgien
- Ponad rok temu
-
instruktor tkkf specj karate
- Ponad rok temu
-
Ksiażka do nauki karate.
- Ponad rok temu