Pogadamy za pięć lat
mam nadzieje... ale watpie...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Traktowanie karate jako sport to wielki błąd.Karate moze byc sztuka zycia, jak nie masz innych autorytetow. Dla mnie to tylko sport.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
8Obu-jin
Całkowite odrzucenie sportu w karate to też wielki błąd...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
A o co konkretnie Tobie biega?Witam.Dopiero co zarejestrowalem się na tym forum a już mam różne odczucia.Po pierwsze:uśmiałem się po pachy.Po drugie:od razu chcialem się wyrejestrować.Ale pomyślałem że ubawu nigdy nie za wiele, i postanowiłem zostać.I mam pytanie-o czym wy gadacie ??używanie karate na ulicy ? Jakieś pierdoły , techniki ,rady ?Haha!!
I czasem wypowiadaja sie ludzie niby że w" temacie". Ale jazda.Pozdrawiam.
Napisano Ponad rok temu
Witam.Dopiero co zarejestrowalem się na tym forum a już mam różne odczucia.Po pierwsze:uśmiałem się po pachy.Po drugie:od razu chcialem się wyrejestrować.Ale pomyślałem że ubawu nigdy nie za wiele, i postanowiłem zostać.I mam pytanie-o czym wy gadacie ??używanie karate na ulicy ? Jakieś pierdoły , techniki ,rady ?Haha!!
I czasem wypowiadaja sie ludzie niby że w" temacie". Ale jazda.Pozdrawiam.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
trzeba byc otwartym na inne sw i adoptowac to co dla kazdego najlepsze
Napisano Ponad rok temu
If you put water into a cup, it becomes a cup, if you put water into a bottle, it becomes a bottle, if you put it into a teapot it becomes a teapot. A water can flow or can crash... Be water my friend.
Czy to na treningu karate, czy boksie, czy tajskim boksie powinno się trenować następuące elemnty: szybkość (reakcji, zadawania ciosów, kontrataku), timing, pracę nóg, siłę i moc ciosów, wytrzymałość, zwinność. Z tymi cechami można dobrze walczyc.
A poszczególne różnice (np. nacisk na te techniki a nie inne) jest raczej indywidualnym spojrzeniem.
Napisano Ponad rok temu
Czy zdażyło się komuś z was wykorzystać karate shotokan w prawdziwej walce, np. na ulicy? Jeśli tak to w jakiej sytuacji, jakisch technik użyliście itd.
Pytam, bo jeszcze nie miałem okazji wypróbować moich skromnych umiejętności w walce (i w sumie lepiej, żebym nie miał), ale ciekaw jestem jak mogłoby wyglądać starcie karateki z shotokanu z jakimś street fighterem.
Napisano Ponad rok temu
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu