starcia mistrzow
Napisano Ponad rok temu
Niestety sprowadzasz wszystko do przemocy.
Nie wręcz przeciwnie
Nie obnażamy się publicznie, nie napastujemy seksualnie, nie atakujemy innych. Nie niszczymy przystanków. I nie pozwalamy na to innym
Agresywnych typów należy (w miarę możliwości) obezwładnić i odstawić odbowiednim służbą. Ukarać tak żeby się odechciało. Z opowieści wiem że nawet areszt to nie jest miejsce do którego by się chciało wracać.
Napisano Ponad rok temu
Dochodze do wniosku, ze 3/4 postow tutaj poruszanych to za przeproszeniem pieprzenie o szopenie, bez konkretow i faktow, na ktore tak liczylem zakladajac ten temat.
Ok to by bylo na tyle, nie chce sie bawic w dlugie bezcelowe pisanie. Jak macie cos konkretnego do napisania to piszcie, a jezeli nie to dajcie sobie spokoj, bo znowu powstanie temat pokroju: "kobiety i aikido".
pozdro dla ludzi piszacych krotko, zwiezle i na temat :wink:
Napisano Ponad rok temu
pozdro
Napisano Ponad rok temu
Aczkolwiek wydaje mi się sparing to zawsze jakieś ograniczenia umowne i konwencje. Sprawdzian jest jak walczysz o życie czy jakiś kawałek godności, ale trudno żebyśmy się tak sprawdzali, bo pewnie wtedy większość krótko by ćwiczyła;-)
Jakoś wydaje mi się, że w realnej walce liczy się nie sama technika wykonana choćby i najpoprawniej (nauczona na aikido czy gdziekolwiek indziej) ale taki mix warunków - umiejętności, mocnej psychy, umiejętności oceny sytuacji itd. No a w związku z tak ogromną ilością zmiennych nie da się przesądzić o tym czy lepszy jest mistrzu z aikido, czy karate czy judo. Jasne że w aikido fajne jest to że to młody system i korzysta z wszytskiego co przed nim. Ale krwawa magia jeszcze młodsza. Itd. itp.
Napisano Ponad rok temu
Jedyna metoda ktora dalaby jako taki obraz ktory z nich jest lepszy, jest po prostu wyjscie na ring - no ale raczej widok starego mistrza na ringu w jakichkolwiek zawodach bylby dosc... nieprawdopodobny :roll: A ze jak juz stwierdzilem raczej nie mamy co liczyc na takie widowisko, wszelkie debaty na ten temat to zwykle teoretyzowanie, nie prowadzace do niczego.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
niestety udalo mi sie tylko kobiety zbic, a faceci uciekli...
swoja droga to bylo niezle doswiadczenie
pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
real
- Ponad rok temu
-
Staż z shihanem Jackiem Wysockim.
- Ponad rok temu
-
Dobre Słowo
- Ponad rok temu
-
GINĄCA WIZJA AIKIDO
- Ponad rok temu
-
5 Dan równy 5 Danowi...?? - jakie są wasze opinie?
- Ponad rok temu
-
Pytanko
- Ponad rok temu
-
Aikido Renshin
- Ponad rok temu
-
[PAA] Cykl staży Aiki-Taiso
- Ponad rok temu
-
Hej,jestem nowa,potrzebuję rady!:)